Skocz do zawartości

Ceny bydła 2020

DzikiSimental25

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Jak na to wpadłeś ? czekam na twoje wyliczenia 9_9

5zł to kosztuje wrzucenie każdego kilograma na bydlaka, także robisz za darmo, budynki wynajmujesz za darmo, pasze zamieniasz na obornik z zyskiem zero, jedyny zysk z tego wszystkiego to dopłata do ziemii z UE, ale to masz i bez bydła :D

do tego oczywiscie z góry jestes na przegranej pozycji jeżeli dojdzie do komplikacji 

Edytowane przez Gość

12 godzin temu, Berthold napisał:

Kupywał ktoś litwinskie cielaki? 

My kupiliśmy z kolegą po 5 sztuk (LV, LT) w październiku 2018. 

Przyjechały nafaszerowane Draxxin'em i Vetrimoxin'em.

Grzybica, zapalenie płuc, karmienie kończyło się kolkami.

Po jednym musieliśmy uśpić.

Może akurat nam się taka partia trefna trafiła.

Nigdy więcej nie kupię zagranicznego bydła za darmo też nie chce.

• Like 2

8 minut temu, hobbysta82 napisał:

My kupiliśmy z kolegą po 5 sztuk (LV, LT) w październiku 2018. 

Przyjechały nafaszerowane Draxxin'em i Vetrimoxin'em.

Grzybica, zapalenie płuc, karmienie kończyło się kolkami.

Po jednym musieliśmy uśpić.

Może akurat nam się taka partia trefna trafiła.

Nigdy więcej nie kupię zagranicznego bydła za darmo też nie chce.

Pogadaj z tymi co brali niemieckie cielaki ze znanej firmy z Pogorzeli...  Słyszałem o rekordziscie któremu na 30 padło 26 sztuk...  U mnie upadki to ( odpukać) promil z promila... Żona ma swoje metody 😎😎😎 Zresztą nie będę wspominał już o promilach bo jestem na zabawie, wasze zdrowie 🎉🎉🎊🎊🎈🎈

• Like 1

rejvas napisał:

5zł to kosztuje wrzucenie każdego kilograma na bydlaka, także robisz za darmo, budynki wynajmujesz za darmo, pasze zamieniasz na obornik z zyskiem zero, jedyny zysk z tego wszystkiego to dopłata do ziemii z UE, ale to masz i bez bydła  do tego oczywiscie z góry jestes na przegranej pozycji jeżeli dojdzie do komplikacji

Widze ozzborn wraca do starego stylu:)

48 minut temu, rejvas napisał:

5zł to kosztuje wrzucenie każdego kilograma na bydlaka, także robisz za darmo, budynki wynajmujesz za darmo, pasze zamieniasz na obornik z zyskiem zero, jedyny zysk z tego wszystkiego to dopłata do ziemii z UE, ale to masz i bez bydła :D

do tego oczywiscie z góry jestes na przegranej pozycji jeżeli dojdzie do komplikacji 

No to dobrze że jeszcze nie zamówiłem bo bym kupną słomę na gówno wymienił 👌

13 minut temu, bobienko napisał:

Ja kupowałem takie większe z Litwy i Estonii to tylko jeden zachorował i to nie mocno.

Nie twierdze, że każdy kto kupi ze wschodu się wj***e. Najwidoczniej otrzymaliśmy jakiś odrzut.

Inaczej patrzy się na to jak to się robi dla zabawy, a inaczej jak z tego żyjesz i Ci kasa się nie spina. 

11 minut temu, hobbysta82 napisał:

Nie twierdze, że każdy kto kupi ze wschodu się wj***e. Najwidoczniej otrzymaliśmy jakiś odrzut.

Inaczej patrzy się na to jak to się robi dla zabawy, a inaczej jak z tego żyjesz i Ci kasa się nie spina. 

Jak się trafi.kupiłem polskie jałóweczki SIM i na 20 sztuk zachorowało 20

6 minut temu, przemek28_28 napisał:

Bo komuś zachorowało bydło i pozdychalo ch*j wie na co to cie cieszy?

raczej chodzi o to że nakupują parchów "bo tanio" a później lamenty i pretensje do całego świata że połowa cielaków padła

23 minuty temu, rejvas napisał:

ciekawe jaki koszt wyprodukownia 1 kg żywca jest u Jarka bo coś ma chyba inne zdanie 

a tobie ile wychodzi ? pole jest, łąki są to można uchować tanio ;) myślisz że bez gnoju i bez bydła na słabych ziemiach było by lepiej ? heh ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Dodaj nową pozycję...
v