Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2020

DzikiSimental25

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Nie chcę robić z siebie nie wiadomo kogo ale chyba jest mało osób co można się do nich przyczepić i mam wrażenie, że Bartek się trochę nudzi z tym ;)

Ogólnie, Bartek, myślę, że nie jest tak źle co do "handlowców na forum", jakoś to eliminujecie jak ktoś pajacuje z ofertami wprost.

Nieskromnie potwierdzę wypowiedź jeszcze wyżej. Dodam, że jestem po obu "stronach barykady" (przede wszystkim rolnik) stąd myślę, że podchodzę do tego dość racjonalnie i nie wciskam tu nikomu kitów :)

A przy nawozach jeśli mowa o jakichkolwiek korzyściach to akurat bardzo nietrafione. Można by to podsumować z mojej strony, że szkoda gadać ;) 

Ale podsumuję inaczej - nie zaśmiecajmy tym forum :) bo jest wiele tematów wartych rozmowy. 

• Like 3

Akurat w tych dwóch trzymają, to prawda. OSD poszedł w produkty kędzierzyńskie i tu cisną z niższą ceną aczkolwiek już somsiad ma taniej też Zaksan...

Ja to bym raczej zrezygnował na Twoim miejscu tam, sporo ludzi tak robi, chociaż jest to takie trochę niefajne... no ale kasa to kasa.

1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Zamówiłem już po 830.

Stosuje z importu jeśli wychodzi taniej.

Właśnie zamówiłem dziś po 800 netto. I właśnie import. Polski byłby ok 50 drożej. 

Sprzedawca mówi ze go badają to ma nawet więcej niż 32%. 

W miejscowym punkcie gdzie się bierze na wagę bezpośrednio do opryskiwacza to 990 brutto.

15 godzin temu, aderus napisał:

to ty armand wystapiles w 10 numerze TPR

Tak

12 godzin temu, grzesiekrolnik napisał:

Właśnie zamówiłem dziś po 800 netto. I właśnie import. Polski byłby ok 50 drożej. 

Sprzedawca mówi ze go badają to ma nawet więcej niż 32%. 

W miejscowym punkcie gdzie się bierze na wagę bezpośrednio do opryskiwacza to 990 brutto.

Jeśli uczciwie sprzedawany import to oczywiście działa tak samo... no ale słyszałem o kilku przypadkach że brakowało trochę N. Myślę, że warto od czasu do czasu sprawdzić.

18 minut temu, ASZv3 napisał:

Tak

Jeśli uczciwie sprzedawany import to oczywiście działa tak samo... no ale słyszałem o kilku przypadkach że brakowało trochę N. Myślę, że warto od czasu do czasu sprawdzić.

jaka mieszanke traw bys polecil na tylko 5 klase , zeby wytrzymala kilka lat  tak jak teraz  lalo to na tym terenie lubi stanac woda i tydzien ,chce tam zrobic  trawe bo ostatnie dwa lata bawilem sie w lubin na tym gruncie i wszczegolnosc ostatni rok to katastrofa , pytam bo czytalem w tpr ze robisz rozne eksperymenty ze skladami traw

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...
v