Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

przyczepa była jedna😉, za to kursów było 11

Pomyślę na drugi rok w pryzmę zrobić, do federa byłoby idealnie bo teraz bele przecinam na kilka części, ale i tak się owija. Ponad 10ha to już jest co kłaść

Opublikowano
25 minut temu, soltys48 napisał:

Co już Ci dyszczu wystarczy?

Niech pada zgodnie z prognozą. Na dziś nie  zapowiadali.

Ale nad Radomiem widzę że rzuca ogniem.

Opublikowano

Do mnie nie dojdzie, chmury ciągną na płn wsch.

Z jednej strony księżyc daje po oczach z drugiej błyskawica

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Tylko żebyś drzew nie pokład jak cię za ślepi 

Dziś krzewy 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, pedro2 napisał:

Pomyślę na drugi rok w pryzmę zrobić, do federa byłoby idealnie bo teraz bele przecinam na kilka części, ale i tak się owija. Ponad 10ha to już jest co kłaść

tylko musisz liczyć się z tym, że do bel już nie wrócisz. 😉

8 godzin temu, gregor1284 napisał:

u mnie identyczna przyczepa i identyczna ilość, z ilu ha? jakie wymiary pryzmy?

może i zestaw identyczny? z 5,5ha. pryzma pod folią 30x10m

IMG_20200603_164159.jpg

Edytowane przez Bananek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, slawek74 napisał:

po ile ha kosisz jednorazowo?

Tak po ok hektarze . Pod koniec jednej drugą tnę .

Taaa . Wiem . Po 7 tniesz . 😛

Rysiek . Burza będzie ? Nie łupie tam Cię w kościach ?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Pafnucy napisał:

Rysiek . Burza będzie ? Nie łupie tam Cię w kościach ?

Ty myślisz, że my grubi czujemy kości pod warstwą ocieplenia? 😀 od łupania w kościach/plecach jest tu 6465 😉

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez limonka
      Pogoda rolnicza ma duży wpływ na rolnictwo. Niedobór opadów i związana z nim susza wpływają na obniżenie produkcji rolniczej. Z kolei ulewne deszcze z towarzyszącymi im nawałnicami i gradobiciem powodują olbrzymie straty w plonach. Oby nadchodzący rok był łaskawszy pod tym względem- opady równomiernie rozłożyły się w czasie a słoneczko zawsze świeciło, czego Państwu i sobie życzę. 

Kontynuacja tematu. Zapraszam!

• Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
  • Dodaj nową pozycję...
v