Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pawel885 napisał:

1 godzinę temu, jedrus2020 napisał: ja mam taką wiertarke dwubiegowa DDR to czasmi boję się jej używać wierciłem nia otwory wietłem 28 to jak złapała to nadgarstki bolały Rebir 2000W na morsa to jest siła... moja ma 700albo 800W więc jeśli tu jest prawdziwe 2kW to szacun

moja jest taka

https://archiwum.allegro.pl/oferta/wiertarka-wolnoobrotowa-eibenstock-ehb-16-2-1-ddr-i8391536619.html

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

z wiertarek to polecam nową celmę, kupowałem z przymróżeniem oka ale kto wiercił starą celmą to i przy tej się odnajdzie :D amatorowi lepiej w ręce nie dawać bo teraz ciężko na hirurgię się dostać

Dokładnie jaki model? 

Opublikowano
1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Wg informacji z sieci firma powstała w 97, jako Diwa czy jakoś tak, początkowo produkowali głównie kompresory. Patrząc na forum elektroda, główne zapytania o K&D pojawiły się na przełomie 2013/14 roku, tyle można wyczytać. 

No i bodajże w 2013 na jesieni albo w 2014 w styczniu była kupiona sprężarka tej firmy. Swoją drogą jestem z niej bardzo zadowolony. 

Opublikowano
5 godzin temu, mf362 napisał:

Słyszał ktoś o takiej ,,marce,, opinie jakieś?

U ruskich na targu zakupione za 150

IMG_20201011_105426.jpg

Mam motopompe tej firmy i jestem zadowolony póki co.

Opublikowano
5 godzin temu, szymon09875 napisał:

Taka że jedna jest z legalnego źródła a druga nie albo po dacie lub kończy się data.Utylizacja według prawa to koszty

Opublikowano
9 godzin temu, gregor1284 napisał:

z wiertarek to polecam nową celmę, kupowałem z przymróżeniem oka ale kto wiercił starą celmą to i przy tej się odnajdzie :D amatorowi lepiej w ręce nie dawać bo teraz ciężko na hirurgię się dostać

Ja mam tam większą - niby 1050W i nie powiedziałbym że lepiej amatorowi nie dawać. Od starej 700w b&d jest wyraźnie mocniejsza, ale nie jest to jakaś maszyna do zabijania. Tylko nie mam zbytnio porównania do innych sprzętów, bo mam tylko jeszcze stara celme w domu :)

badziewnie wygadają przyciski na niej - od blokowania jest niewygodny, "spust" wygląda jak jakiś najtańszy plastik, a przełącznik kierunkow jakby miał się zaraz ułamać. Uchwyt ten zwykły od razu wywaliłem, bo nie szło dobrze zacisnąć wiertła(w b&d nie było tego problemu), a wiertarski jest na mniejszy kluczyk niż stare wiertarki, także od starej celmy, czy od takiej wolnostojącej wiertarki nie pasuje. Walizka w ch*j niewygodna - żeby włożyć wiertarkę to trzeba mocno zaginąć kabel + zatrzaski się powyrabiaky dość szybko i nie idzie jej zamknąć dobrze.

Opublikowano
8 godzin temu, rex15 napisał:

Pany, potrzebny prostownik,z  tego co widze na allegro to sporo tego jest i jakies mikroprocesorowe i inne cuda. Chce najprostszy, bez zadnych rozruchów itp.

Najprostszy i dobry to szukaj czegoś z Stef-Pol albo Hertz. Oba Made in Poland

Opublikowano (edytowane)

Rozsądny wybór za taką cenę powyżej 300PLN to prostownik ze wspomaganiem rozruchu (40-50A). W brew pozorom czasami się przydaje w krytycznych sytuacjach, a z takim prądem jest jeszcze w miarę poręczny. Ja mam taki na kółkach marki noname China już 8 lat i tez nie narzekam, dałem coś koło 250zł wtedy i pracuje bez problemu, tylko ciężki

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
17 minut temu, witejus napisał:

nie wiem jak wiertarki,wkrętarki ale małe szlifierki Celmy to gorsze od chińskich i nie chodzi o awarie a zużycie ,tryby łożyska wycierają się błyskawicznie wpusty wałek z plasteliny

Bo teraz celma to tylko marka, jakaś firma z Łodzi wykupił jakiś czas temu, zamknieła zakłady w Goleszowie i sprzedaje gówno z Chin oklejone celma. 

Opublikowano

A Celma jako marka nie należy do firmy Bosch ?

A wiertarki mogę polecić Maktec, nie do zajechania. Jedyny warunek - nie wiercić z udarem, bo uchwyt nie wytrzymuje, poza tym kilka lat katowania i żyje. Moc znamionowa niby niewielka 550 czy 700W ale trzeba dobrze trzymać

Opublikowano

No możliwe że teraz sprzedali, ale na pewno właścicielem była firma z Łodzi która też zajmuje się importem chińskich łożysk

4 minuty temu, jahooo napisał:

A Celma jako marka nie należy do firmy Bosch ?

A wiertarki mogę polecić Maktec, nie do zajechania. Jedyny warunek - nie wiercić z udarem, bo uchwyt nie wytrzymuje, poza tym kilka lat katowania i żyje. Moc znamionowa niby niewielka 550 czy 700W ale trzeba dobrze trzymać

Opublikowano (edytowane)

Marka Celma nadal należy do firmy z Łodzi, Z-Power. A co do produktów to zależy od modelu- wiertarka 850W czy wyrzynarka jest ok, wkrętarki na aku są mocno takie se... Na plus że dają trzy lata gwarancji

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano

czyli podsumowując te celmy, to jak z każdym innym chińczykiem "jak się trafi". Kiedyś wujo z dziadkiem po budowach tyrali szlifierkę i wiertarę power up czyli najtańszy szajs i chodziło to im z 7 lat, ja kupiłem to szlifierka jedną tarczę zdarła i nie można było odkręcić. Wiertarka zdechła po tygodniu.

Z prostowników to ideala proponuje, odpalane na rozruchu auta i ciągniki i nie poddaje się.

Opublikowano (edytowane)

Najlepsza marka tanie ma narzędzia piła spalinowa 5 lat nie do zajechania .

Firma NAC gdzie produkcja

Produkcja wielu narzędzi odbywa się w Chinach, niezależnie czy to produkcja dużych firm czy małych. Każdej marce zależy na rentowności, ale należy pamiętać, że nie zawsze produkcja w Chinach musi oznaczać słabą jakość. Wystarczy na tapetę wziąć podkaszarki, opinie na temat tego sprzętu są naprawdę nie do zajechania.

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v