Skocz do zawartości

Poszukiwana instrukcja napraw do Ursusa 902, wydanie 1984

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuję wszędzie pełnej wersji instrukcji napraw do mojej 902'ki. Posiadam instrukcję od C385 i pochodnych, jednak jest to bardzo stare wydanie, jeszcze ze starym logiem ursusa, nie znalazłem tam potrzebnych informacji. Zakupiłem także instrukcję do nowszych typów ciągników 912 i pochodnych, jednak jest ona wydaniem z 1985, będącym jedynie załącznikiem do głównej instrukcji ciągników 902 itd - wydanie 1984, więc w opisie czynności bardzo często odsyła ona do tej brakującej instrukcji. Byłbym wdzięczny za informacje, ewentualnie skany rozdziału o skrzyni przekładniowej, wzmacniaczu momentu oraz tylnym moście. Jeśli ktoś byłby zainteresowany skanami lub fotografiami instrukcji posiadanych przeze mnie zapraszam także do kontaktu. Pozdrawiam

Jeśli chodzi o chomika, to znajduję wszędzie skany wydania '85, które jest jedynie załącznikiem do tej głównej instrukcji. Jeśli chodzi o zaskoczenie to raczej nic, bardziej zamiłowanie do takowej literatury :D Chociaż wiem z doświadczenia, że w takich instrukcjach można znaleźć informacje, które potrafią ułatwić życie podczas naprawy.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Godzio
      Witam mam problem z biegiem wstecznym w ursus 1224. jeśli mam cofać do tyłu i jest obojetnie jakis opór to idzie po zębach a jeśli nie ma oporu to jedzie ok gdzie trzeba rozpołowić i co może być wine łożysko? w tamtym roku musiałem zmienić łożysko baryłkowe z przodu skrzynia za " żów zająć" proszę o jakieś porady bo jestem zielony z tego
    • Przez grodzioman
      Witam! Mam problem w 1614. Przy pracach polowych najczęściej w orce samoczynnie włącza mi się zółw zając. Co jest tego przyczyną? Do czego służy taśma na wzmacniaczu? Dodam że pół roku temu tarczki i taśma zostały wymewnione. Tylko nie piszcie mi zeby zaspawać. Pomóżcie!!!
    • Przez Bart23
      Witam, jak w modelach tej serii wygląda żywotność silnika? Mam możliwość kupienia w dobrej cenie tego modelu jednak ma już 32 tyś motogodzin. Sąsiad ma 308 i już ponad 60 tyś i ciągnik działa bezproblemowo. 
    • Przez rolnikgospodarny95
      Wyskakuje mi 2 bieg wszystko jest nowe począwszy od wału łożysk aż do kół i trybów.Panowie co jest winne?
    • Przez Pawel197890
      Panowie pytanie jak w temacie co może być przyczyną ślizgającego się sprzęgła na zającu i zolwiu w ursusie 914  .Dodam że tarczesprzeglową wymieniłem na nową i dalej to samo .Dodam że żółw zająć działa poprawnie,wałek działa .
  • Dodaj nową pozycję...