Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

sumek666

Rekomendowane odpowiedzi

W Polsce mamy optymistów, jak np ja. To taki człowiek co ponarzeka ale choćby z przeciwnej strony sypało kulami będzie wierzył i szukał drogi. Druga część to ci co się znają na wszystkim i wylezą wprost na te kule.. Oni wiedzą swoje bo wiedzą wszystko i to najlepiej. A skąd wiedzą? Od innych - sobiepodobnych. I o ile ja gdybym oberwał wiem, że sam dałem ciała to ci drudzy zostali zawsze wmanewrowani a cale otoczenie - w tym i optymiści - robi im na złość..

12 godzin temu, galan99 napisał:

Były minister rolnictwa i obecny poseł do Parlamentu Europejskiego Krzysztof Jurgiel wystosował list otwarty do ministra Grzegorza Pudy, w którym doradza obecnemu ministrowi i krytykuje pracę swojego następcę, ministra Ardanowskiego.

Krzysztof Jurgiel w liście otwartym gratuluje nowemu ministrowi Grzegorzowi Pudzie objęcia stanowiska: „Jestem przekonany, że pańska determinacja oraz wsparcie większości parlamentarnej pozwolą dokończyć reformy dla milionów Polaków” - pisze Jurgiel. Następnie w 22 punktach podsumowuje swoje działania i sukcesy podczas pełnienia funkcji ministra rolnictwa. Wśród nich znalazły się między innymi:

Nie będzie już hodowli na skale świata rozwijanej będzie zwijana hodowla 70 % LUDZI PRZECHODZI NA WEGANIZM .

Nie bój się propagandy. Ile % jest wege-ludzi?  Niewielu przejdzie jak już. Może za kilkanaście pokoleń o ile świat przetrwa, wątpię. Wystarczy tolerować/akceptować mniejszości/nie siać nienawiści do innych. Można żyć jeden obok drugiego i dostosować rynek do zmieniających się stopniowo trendów, przecież im bogatszy/bardziej różnorodny tym lepszy, nie sądzisz? Wszyscy nie mogą zajmować się tym samym.

Antifa, jako dekadencja, ukryła się pod ziemią wijąc ognisko zarazy. Trzeba było racą i kamieniem wyplenić...

Ywa - prawda jest taka, że aby ludzkości nastarczyło mięsa musiałoby ono rosnąć w strąkach jak fasola. Czyli opierdzielanie się trawą i torfem trzeba przyjąć jako melodię przyszłości w kontrze do zdziesiątkowania gatunku...

Górski Karabach jest pięknie załatwiony przez Rosję. Wprowadzono zakaz lotów a wojska pokojowe są tylko rosyjskie. Turcja sobie może tylko zgłaszać wnioski do skrzynki przed sztabem armii FR. Ciekawe czy czasem nagle siły, pokojowe prowadząc działania obronne, nie zostaną zmuszone do odzyskania utraconego przez region terytorium... 😋

18 minut temu, Ywa napisał:

Nie bój się propagandy. Ile % jest wege-ludzi?  Niewielu przejdzie jak już. Może za kilkanaście pokoleń o ile świat przetrwa, wątpię. Wystarczy tolerować/akceptować mniejszości/nie siać nienawiści do innych. Można żyć jeden obok drugiego i dostosować rynek do zmieniających się stopniowo trendów, przecież im bogatszy/bardziej różnorodny tym lepszy, nie sądzisz? Wszyscy nie mogą zajmować się tym samym.

Nikt propagandy się nie boi z tym nowym trendy na weganizm to jest loby Korporacji na przejęcie rynków w innych krajach jak Polska Rynek sam się kształtuje ale korporacje zachodnie nim sterują . To tak jak z uprawą buraka w Polsce jest Loby Coca-Cola wpłynęli na zniżkę ceny cukru .

Koncern ITI i TVN założyli Wejchert i Walter. U szczytu działalności dysponowali siecią multikin, platformą n, czy Legią Warszawa. Po śmierci Wejcherta zaczęło się to sypać. Zaczęła się wyprzedaż. Platforma n i TVN w ramach fuzji trafiły do Canal+. Później TVN został sprzedany Scripps Networks Interactive a ten koncern kupiło Discovery. To tak w skrócie.

10 minut temu, galan99 napisał:

Nikt propagandy się nie boi z tym nowym trendy na weganizm to jest loby Korporacji na przejęcie rynków w innych krajach jak Polska Rynek sam się kształtuje ale korporacje zachodnie nim sterują . To tak jak z uprawą buraka w Polsce jest Loby Coca-Cola wpłynęli na zniżkę ceny cukru .

Takie drapieżne są prawa rynku, cóż poradzić. Zmieniasz się/akceptujesz stopniowo albo walczysz do ostatniego tchu, ale jakim kosztem?

galan - to się zaczyna robić dziwne. Weganie. Do czasów poewojennych szynka była raz w tygodniu podobnie jak schabowy a murarz w kronice PKF to żylasty miażdżyk. Do dziś żywimy się głównie zupami choć już coraz mniej na byle czym. Kiedyś wpierdzielało się kaszę na tony a z czekolady był głównie kogel-mogel z odrobiną kakao. To wskazuje, że wszyscy wyszliśmy z wegan🤭

Wyłożą na stół pieniądz to społeczeństwo na wszystko się zgodzi przecież, wedle hasła " głosuję na pis, bo dają", prawda?

Tak poniekąd działają np. programy unijne i in.

19 minut temu, DTaras napisał:

galan - to się zaczyna robić dziwne. Weganie. Do czasów poewojennych szynka była raz w tygodniu podobnie jak schabowy a murarz w kronice PKF to żylasty miażdżyk. Do dziś żywimy się głównie zupami choć już coraz mniej na byle czym. Kiedyś wpierdzielało się kaszę na tony a z czekolady był głównie kogel-mogel z odrobiną kakao. To wskazuje, że wszyscy wyszliśmy z wegan🤭

Nie chciałem te go poruszać że kiedyś było jedzone kasz siadłem mleko , pierogi pieczone z kaszą czy gotowane i typ . Kiełbasa była tak jak piszesz raz w tygodniu  tera  dzień w dzień mięso bo inaczej nie co jeść .

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Górski Karabach jest pięknie załatwiony przez Rosję. Wprowadzono zakaz lotów a wojska pokojowe są tylko rosyjskie. Turcja sobie może tylko zgłaszać wnioski do skrzynki przed sztabem armii FR. Ciekawe czy czasem nagle siły, pokojowe prowadząc działania obronne, nie zostaną zmuszone do odzyskania utraconego przez region terytorium... 😋

Myslisz że upomną się o Alaske ? 😉                                                                 tylko kiedyś baba siedziała w domu na wsi i gotowała to i mieso na kanapki nie było tak potrzebne , rano pyzy na obiad kapusta i na kolacje kluski 

Edytowane przez jarecki

Tak, ale podobno zdrowsze było kiedyś nawet z pleśnią. Może zreflektował się ktoś, iż trzeba zahamować pęd gospodarczy, a najlepszy szybki lockdown zrobić i wyeliminować co niektórych, przetasować i nowe rozdać karty. Bardzo jestem ciekawa.

Poza tym w stołówce amerykańskiej masz do wyboru dania, są dla vegan, vegetarian, jaroszy, różnych wyznawców religii, którzy nie akceptują wołowiny czy wieprzowiny.

W Turcji bardzo nie ciekawie.

dziadek z wujem byli budowlańcami, to mięsa było nie do przejedzenia. Babka trzymała zawsze koło 10świn i 100 królików + drób. budowali głównie w obrębie ciechanowa, nidzicy, pasymia więc nie narzekali ani na brak kasy, ani mięsa :D że dziadek obrotny chłop to podróżowali żukiem z silnikiem z merca w115 w dieslu. Także kto miał sobie poradzić to sobie świetnie radził i radzi sobie w czasach obecnych.

Ciekaw jestem co ten kulson, który strzelił do tego siedemdziesięcioletniego "chuligana" sobie teraz myśli. Może jest z siebie dumny, że uziemił tego groźnego człowieka i powstrzymał go przed kolejnymi aktami wandalizmu, a może na medal czeka od zwierzchników za celny strzał oddany w kierunku rodaka. No chyba, że ten kulson to z za Buga bo i takie plotki chodzą, że Ukraińcom daje się mundur z Orłem na ramieniu. No ale w końcu w jakimś celu Duduś biesiadował za Bugiem przez kilka dni z banderowcami.

4 godziny temu, hubertuss napisał:
16 godzin temu, nie napisał:

2008 – 598mld

2016 – 965 (+ 150mld z ofe)

wzrost o 86%

2016 – 965mld

2019 – 973mld

wzrost o mniej niż 1%

Zadłużenie polski w walutach obcych

w 2014 – 36,1%

a w 2019 – 24,2%

znacząco zostało obniżone ryzyko kursowe

zadłużenie polski u nierezydentów

w 2014 – 60% ogólnego zadłużenia

a w 2019 – 35% ogólnego zadłużenia

jak kończy się duży udział podmiotów zagranicznych w ogólnym zadłużeniu państwa widzieliśmy między innym w argentynie czy grecji

poza tym zadłużenie u podmiotów krajowych powoduje, że odsetki od długu zostają w kraju

wydatki na cele społeczne

2014 - 18mld zł

2020 - 66mld zł

To jest demagogia z pisowskiej propagandy. Nawet nie chce mi się sprawdzać liczb.

to są dane statystyczne, które każdy może sprawdzić, jeśli potrafi :) 

nie masz ani jednego kontrargumentu, twoja pisanina jest tak żałosna jak rządy po-psl, skąd bierzesz te suche, w kółko powtarzane teksty? z tvn czy z gw? w tobie jest tyle prawdy co w poście, który edytowałeś żeby ukryć swoją głupotę

teraz kolejne dane, zanim przeczytasz napij się melisy bo ci "żyłka pęknie" :D 

wrzesień 2020 produkcja przemysłowa w ujęciu rocznym:

strefa euro - 6,8%

eu - 5,8%
         polska + 3,3% (najlepszy wynik w całej eu)

mam dla ciebie prezent :D :D :D 

image.jpeg.2bd07f12881b51c3cde714864e62d0a2.jpeg

• Haha 3

5 godzin temu, Ywa napisał:

A to już psychiczny problem i brak racjonalizmu. 

Będąc w ciąży lekarz ginekolog zupełnie nie był zdziwiony i bardzo optymistycznie i profesjonalnie podszedł do mojej diety, nie maiłam żadnych problemów zdrowotnych, do ostatniego dnia byłam bardzo aktywna i pokonywałam kilka kilometrów dziennie. Przy oddawaniu krwi sygnałem był poziom hemoglobiny, odrzucili mnie może 2 razy przy parametrze 11,6.  Teraz latem mój siostrzeniec-sportowiec mierzył się ze mną w jednym ćwiczeniu na wytrzymałość i poległ naprawdę próbował kilka razy.

Poznałam również otyłe i bardzo otyłe osoby z dietą wega-podobną (są różne). Na samych choćby mącznych kluskach można się nieźle utuczyć. Popatrz na opasa czy słonia 🤪

A ty już w ciąży byłaś to zwracam honor, myślałem ze z ciebie taka feministka, i siedzisz tu na forum no bo nie robisz ten tego a ty dzieckiem się opiekujesz,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
    • Gość
      Przez Gość
      Zapraszam
  • Dodaj nową pozycję...
v