Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Problem polega na tym że ciągnik nie jedzie ledwo podnosi tura, nie skręca kołami. Dziwne jest to że przez chwilę ma odpowiednie ciśnienie ale po chwili gdzieś je traci. Stało się to nagle... Na hydraulice zewnętrznej ma niby 190bar. Ale np tura dźwiga tylko przez chwilę po czym staje i zapala się kontrolka braku ciśnienia oleju. Na niskim ciśnieniu ma jakieś 10 bar. Po próbie skręceniu kołami spada do 0.  Wymieniliśmy pompę (dwie zespolone) filtry olej i orbitrol. Zero poprawy. Stało się to nagle w polu pomocy bo ręce opadają... MF 6110 97r elektryczny rewers. I dwa ,,biegi' C iD

Opublikowano

Jak ten model ma tłumik drgań skrętnych i ma oryginalny gumowy to może to być on zerwany trochę ciągnie i staje pod obciążeniem. A na biegu jakim kolwiek da radę jechać? Bo chyba nawet bez ciśnienia powinien dac radę jechać na d półbiegu 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez rmichal
      Witam mam problem odnośnie rozłączania napędu w koparko-ładowarce Massey Ferguson 50H nie rozłącza przedniego napędu.

• Przez KtosNaPewno
      Witam, od pewnego czasu coś szwankuje mi napęd w MF 6170, przejrzałem chyba cały internet i nie mogłem nic znaleźć dlatego piszę ten temat. Mianowicie podczas pracy obojętnie jakiej czy to orka czy uprawa gdy jest załączony napęd po prostu go rozłącza na pół sekundy, na sekundę na dwie i spowrotem samoistnie się załącza, nie dzieje się to często No ale jednak się zdarzy, a nie powinno bo w momencie gdy rozłącza, tył mieli koła i za sekundę załącza napęd i łapie trakcje momentalnie, a przy tym podezespoly na pewno dostają ostro. Miał ktoś takie problemy bądź wie od czego można by było zacząć i gdzie szukać problemu ? 
      Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
    • Przez rogalik102
      Co się dzieje z napedem podczas orania. Rozłącza się

VID_20240421155706.mp4
    • Przez ziolek1996
      Czy ktoś z was posiada lub niedawno zakupił instrukcje z naprawami i obsługą MF3xxx? i czy są tam przydatne rzeczy?

taka jak w linku
      https://allegro.pl/oferta/instrukcja-napraw-massey-ferguson-3050-3070-3060-9937756038?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

• Przez Karol721
      Witam. Przy wyłączonym zapłonie świecą mi się kontrolki jak na zdjęciu, po przekręceniu kluczyka na zapłon gasną. Co może być przyczyną i od czego jest ta kontrolka z wykrzyknikiem?

• Dodaj nową pozycję...
v