Skocz do zawartości

Tabela wysiewu HASSIA DKA 300

wanczyk-1991

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 9.10.2020 o 21:14, wojtal24 napisał:

daj e-maila cos mam to Ci wysle

Sorry że tak późno ale mało tu bywam, jesli jeszcze coś masz to poproszę 😉

Męczę się od dłuższego czasu ale inaczej wychodzi próba kręcona a inaczej w rzeczywistości. Teraz jeszcze dojdzie soja i kilka ha łąk to dobrze było by wiedzieć od czego zacząć 

dwwandach@gmail.com

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Marcin06
      Witam, 
      Mam problem ze swoim Poznaniakiem rok 2005. Coś mu odwaliło dosłownie w tym sezonie. 

A maiwnowiwcie zawsze zboze siałem na skali od 19-23. W tym roku przy próbie kręconej (korba jak co roku) norma wysiewu ok 160kg a na skali 31-33. Ale waga się zgadzała to w pole.
      Po wysianiu 400 kg (kwalifikat) więc na pewno tyle wydawało się, że coś dużo wychodzi. Po przeliczeniu pola wyszło około 270 kg/ha.
      Próbę zrobiłem kołem dla sprawdzenia, wyszło około 380 kg/ha 

Po ustawieniu siewnika na 170 kg, poprzez próbę kręcona koła (skala na 14)
      Po kilku przejazdach sprawdzenie jak tam wychodzi, znów próba poprzez koło a tam 100kg 

Mial ktoś podobny problem? 
      Z wierzchu wszystko wygląda dobrze, pozostaje przekładnia 
    • Przez polonezz15
      Witam poszukuję informacji jak obsługiwać ten siewnik reform samo 77 i jak siać pszenżyto i owies 
    • Przez diuk1975
      Witam.Jestem szczęśliwym posiadaczem siewnika jak w tytule tylko bez instrukcji obsługi.Czy jest ktoś szczęśliwym posiadaczem takowej instrukcji i może się podzielić. Chodzi mi głównie o próbę kręconą. Pozdrawiam
    • Przez piotrek95r
      Witam, tak jak w temacie. Jaki olej powinien być wlewany do siewnika Agro Masz SR300? Niestety nie posiadam instrukcji do siewnika, a w Internecie co temat to inna odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v