MarcinRytel Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 Jak w temacie, urządzenie sprawne, działające, Dodatkowo płyny potrzebne do korekty phmetru Cena 700 zł
pawel656 Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 Płyny nie są dodatkowo tylko w komplecie. Nowy kosztuje 1250 zł z gwarancją. Sonda pHmetryczna również kosztuje 250 zł i jeśli jest uszkodzona to trzeba doliczyć kasę
robi57362 Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 droga zabawka i chyba za droga dla zwyklego rolnika
rocco0987 Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 nie za droga tylko po co komu takie coś,,,,badanie próbki gleby kosztuje parenaście złoty w dodatku mamy zbadaną ilość fosforu potasu i magnezu,,, za cenę tej używki można zrobić jakieś 50 próbek, gdzie to urządzenie nie wiadomo na ile jest wiarygodne i dalej nie wiemy co z P K Mg
ENDRIUROL Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 ale gdy potrzebujesz punktowo sprawdzic ph to jest super sprawa. sam maqm takie gniazda na polu ze slabo rosliny rosna. mysle ze przez ph. aby spr to musialbym ze 3 probki z ha nie raz wziasc
rocco0987 Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 za niecałe 50 złociszy masz zbadane te 3 próbki na ph i dodatkowo wiesz czy w tych placach nie brakuje innych składników, jeszcze pobierasz jedną z " normalnego" miejsca na działce i masz wgląd jakie nawożenie zastosować a nie siejesz PK na pałe, a tym zbadasz jakie masz ph a dalej nie bedzie rosło bo np brak fosforu... Sam w tym roku robiłem próbki punktowo bo na pewnym rodzaju gleby mi nie rosło niezależnie od działki, teraz wiem co jest nie tak a okazało sie że nie tylko ph (za wysokie) jest problemem.
Rekomendowane odpowiedzi
Sprzedam opony
Rzepak ozimy LG Avenger 2 listopada 2025