Zetor 7211 - niespalanie paliwa,brak kompresji
-
Podobna zawartość
-
Przez tomato21
Witam mam zetora 6245 w ktory założyłem nowy blok po przemrożeniu. Nowy blok jest od 72XX-średnica tłoka 102(bo podobno do 62XX-średnica tłoka 100, już nie produkują). Pompa wtryskowa jest ta sama, nie została zmieniona ani oddana do regulacji/sprawdzenia.
Wie ktoś czy pompy wtryskowe w 62XX i 72XX różnią się wydatkami lub dawkami paliwa. Jeśli ktoś posiada takie dane to proszę o zamieszczenie.
Pozdrawiam i dziękuje z góry
-
Przez Luk1312
Witam, Zetor sprowadzony niedawno przez znajomego z Finlandii. Na bloku za filtrem oleju są ślady po szlifowaniu i dwa zeszlifowane mosiężne kwadraty 2x2cm. Widział ktoś coś podobnego?
-
Przez Wąski565
Witam . Jakie ciśnienie wtryskiwaczy w ciągniku massey ferguson 3630 1990r silnik 6 turbo . Oraz jakie ciśnienie doładowania turbosprężarki........ Niestety w sieci temat rzeka ...
-
Przez Marcin7745T
witam wszystkich zastanawiam się nad modernizacją turbo z zetora 7745, Holset H1D, chodzi mi o zrobienie hybrydy aby poprawić wydajność i zmniejszyć turbo dziurę, dołożyłem chłodnicę powietrza i teraz późno pompuje. Robił ktoś taki zabieg? -
Przez skarpetahanzo
Witam wymienilem filtr oleju baka na wymienny i mam problem z duzym cisnieniem oleju , podobno trzeba zmienic tez zawor cisnienia oleju na pompie i pytanie mam zwyczajnie kupic nowy czy do filtra wymiennego powinien byc inny ? Rozbieralem stary zawor ale brak tam podkladek wiec zbytnio nie mam jak zmniejszyc tego cisnienia na starym zaworze .
-
Rekomendowane odpowiedzi
Program zamienny obd Zetor forterra hsx
Czytaj dalej »
Zetor 5211 + Pilmet R615