Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Handlarz ma bardzo delikatne podniebienie, a chłop ma być jak koza, zlewki i obierki 😋 

jałówka hfxangus 670kg na żywo bez skitki dała 345kg mięcha i poszła w U klasę 🙃Otłuszczenie 3= po 13.8 netto abp. Oddałem jedną na próbę bo nie byłem pewien otłuszczenia, ulane jałówy rowek na grzbiecie

Byk R 14.4 

I niech się skończy głupie gadanie, że U łapią tylko typowo mięsne czystorasowe.

Edytowane przez pedro2

Co z tego że U jak zapłacili Ci jak za O. Wybicie po starcie 30kg 54% czyli nic specjalnego.

Typowe mydlenie oczu tak samo jak cudowne wbicia hfów po 58% tylko nikt nie dopisuje że od wagi na ubojni odliczone jeszcze 7% strączki i dopiero od tego wybicie.

Edytowane przez emil9828
  • Like 4

5 godzin temu, AdamRo napisał:

Prawda. Masa ludzi polikwidowała i likwiduje nadal :(

No co się dziwić , to jest kuźwa ciężki kawałek chleba 

3 godziny temu, pedro2 napisał:

Lepiej jakby ojebali 50kg mięsa? 😉 tak płacą.  na żywo proponował 7,3 brutto bo niby nawet Rki miała nie dać i Strączka 8% bo bebech. Ja tam zadowolony 6 stówek na plus. Na 6szt już ładna sumka

Oby więcej takich jak ty  to i pośrednik zacznie płacić. 

6 godzin temu, pedro2 napisał:

Lepiej jakby ojebali 50kg mięsa? 😉 tak płacą.  na żywo proponował 7,3 brutto bo niby nawet Rki miała nie dać i Strączka 8% bo bebech. Ja tam zadowolony 6 stówek na plus. Na 6szt już ładna sumka

Sami przyjeżdżają po bydło czy pośrednik wiezie do nich?jak to jest ? Mógłbyś dać namiary do abp może i ja bym spróbował.

Sołtys głupi nie jest, tylko nie wpisze wprost, trzeba dorosnąć żeby zrozumieć wpisy. 

Dziś gadałem z sąsiadem miał ,,takie se” byki chciał po 7.90, 2 tygodnie temu sie rozeszli z kupującym dziś poszły po 8.10🤣🤣🤣🤣🤣
kasa przed odjazdem, waga ogolna. Kupujący z okolic krotoszyna, ten sam co 2 tygodnie temu.

27 minut temu, Robkos75 napisał:

Sami przyjeżdżają po bydło czy pośrednik wiezie do nich?jak to jest ? Mógłbyś dać namiary do abp może i ja bym spróbował.

Pośrednik od nich, dzwonisz i zależy jak pasuje trasa, ale max 3dni zabierają. Wygogluj sobie abp Tykocin i znajdziesz. Jak coś to na priv o nr pisz. 

Co do wagi jałówki to oczywiście te 670kg to waga żywa u mnie, na ubojni nie podają

31 minut temu, przemek28_28 napisał:

Mam wrażenie po kilku wpisach że powstało nowe kółko wzajemnej adoracji🤣🤣🤣🤣🤣

Do mnie pijesz? Nie ubliżaj sołtysowi i jego przydupasom z kółka, bo do nich nikt się równać nie może 🤭 bez urazy sołtysie 👍 

spoko ja nie muszę się z nikim dzielić, jak wolicie tylko pierdolenie o d*pie maryny to ok.

35 minut temu, Morion napisał:

Mam jałówkę BBxMM która właśnie skończyła 14 miesięcy i wydaje się dość dobrze wyrośnięta- zapładniać już czy poczekać jeszcze trochę? No i jakim nasieniem coby nie było problemu z wycieleniem ?

Z mięsnych Angus 

20 godzin temu, pedro2 napisał:

Handlarz ma bardzo delikatne podniebienie, a chłop ma być jak koza, zlewki i obierki 😋 

jałówka hfxangus 670kg na żywo bez skitki dała 345kg mięcha i poszła w U klasę 🙃Otłuszczenie 3= po 13.8 netto abp. Oddałem jedną na próbę bo nie byłem pewien otłuszczenia, ulane jałówy rowek na grzbiecie

Byk R 14.4 

I niech się skończy głupie gadanie, że U łapią tylko typowo mięsne czystorasowe.

Tusza odpowiednio do kolczyków 375.1, 344.4, 333.5 to z jałówek  które które ważyły nie całe 600kg

1 godzinę temu, Morion napisał:

Mam jałówkę BBxMM która właśnie skończyła 14 miesięcy i wydaje się dość dobrze wyrośnięta- zapładniać już czy poczekać jeszcze trochę? No i jakim nasieniem coby nie było problemu z wycieleniem ?

Salers małe cielaki się rodzą mniejsze od angusow. 

• Like 1

2 godziny temu, Morion napisał:

Odpuść już to przerabiałem, nie wiem ile tam w niej Belga, ale prędzej czy później d*pa będzie rozerwana. Może gdyby to było simental z Belgiem to jeszcze a tak to kwestia czasu jak trafi się jakiś napakowany cielak

• Like 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Dodaj nową pozycję...