Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, adam87p napisał:

dzis sprzedane5x  hf po 8.8  brutto  

2x mieszance po 9.5 brutto i jeden po 9.7 brutto

2 krowy hfki po 6.7 brutto 

jałowka mieszaniec po 8.7 brutto 

byki w wagach 720-780 kg

Można ? Można :)

Jeszcze tylko napisz kto Ci zrobił gwiazdkę w połowie lipca.

• Haha 2

24 minuty temu, AdamRo napisał:

wiesz co za taka gwiazdke dziekuje bo miesiac temu za dobre  mieszance dostałem  po  rowne 10 zł  bruttooo

mam swoja wage 

i nie sprzedaje killlka sztuk w ciagu roku

4 minuty temu, AdamRo napisał:

Nie wstydź się, daj na priv.

Mogę Ci wstawiać bydło i zarobisz se 50-70 gr na kilu.

smieszne handlarzem nie jestem 

woj warm mazurskie 

35 minut temu, AdamRo napisał:

wiesz co za taka gwiazdke dziekuje bo miesiac temu za dobre  mieszance dostałem  po  rowne 10 zł  bruttooo

mam swoja wage 

i nie sprzedaje killlka sztuk w ciagu roku

przy tych cenach ( zaczynająć od mleka dla cieląt 30%  droższe, soja rzepak 50% drożej,paliwo 20% drożej, stal 200%, nawozy 50% itd. ) to bydło powinno zaczynać cene od 10 zł netto a nie jakieć 7,5 a z wielką łaską 9,, zł to jest chore co sie dzieje z naszymi produktami, w sklepie i na składzie z nawozami i budowlanka nie widać podwyzek 1 zł lub 2 zł tylko 10 - 20 i wiecej. Tak że niech sprzedają poniżej 10 zł ci co maja kase lub nóż na gardle.

• Like 2

Już jest pozamiatane.zielony ład dobije średnich ze zbyt wysoką produkcj azotanow, małych wymogami dobrostanu i papierami. Mało komu za te parę groszy będzie chciało się szarpać.  

No bo taka jest prawda. Nawozisz starasz się szarpiesz i tylko twoje zboże leży po nawałnicy bo było gęste i ładne. To jaki UJ wozić ten obornik i skakać a w nagrodę kontrol po co na co itd. Z bydłem to samo mam wybiegi na zewnątrz to teraz jak spadło 150-200 litrów w ciągu tygodnia to dobrze że miały gdzie się schować bo by tam chyba utonęły. Pompowanie wody, połamane drzewa i ciekawe co jeszcze... przeżyjemy przecież i bez naszego konwencjonalnego rolnictwa. Jakiś kołchoz wstawi kolejne 100 sztuk i statystyki będą się zgadzać, to samo z warzywem jak widzę jak pływał ogródek to strach kupować warzywa

2 godziny temu, HF86 napisał:

Już jest pozamiatane.zielony ład dobije średnich ze zbyt wysoką produkcj azotanow, małych wymogami dobrostanu i papierami. Mało komu za te parę groszy będzie chciało się szarpać.  

Dopóki rolnicy biorą jeszcze socjal w postaci zobowiązań tj. MR,  PROW , OGRODZENIA itd żywności nie zabraknie a  uciemiężenie wzrośnie. Obecnie bez dofinansowania rolnictwo nie ma racji bytu a z socjalem do następnego socjalu

• Like 3
  • Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez CzarekPolishBeefKręglewscy
      Witam. Nazywam się Cezary i Jestem Przedstawicielem ubojni Polish Beef Kłodzino woj zachodniopomorskie.
      Zajmujemy się skupem bydła na terenie całego kraju jak i woj zachodniopomorskiego.
      prowadzimy również ubój z konieczności ( złamane nogi, Problemy po wycieleniu, i inne)
      mamy własne transporty duże ciężarówki jak i małe busy.
      skupujemy bydło głownie na wbc ale i na żywą wagę jesteśmy w stanie porozmawiać. 
      zapraszam do kontaktu 
      665-190-130
      @cezary-skup@beefklodzino.pl
      ubojnia-1.svg

• Dodaj nową pozycję...
v