Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

ale pierdzielicie ... chcecie byk w dół, zboża w dół, rzepak w dół? nawozy do góry?

i jeszcze jeden z drugiego będzie się śmiał, taka to polska wieś.

proponuję zamknąć bramy, kto może w góry niech na święta i nowy rok pojedzie, kto nie może to niech dzieciakom kulika zrobi a jak kto zadzwoni z zapytaniem o towar to odpowiadać że zamknięte, inwentaryzacja, dzwonić po trzech króli albo jak cena wzrośnie ...

Edytowane przez KarolaKarotka
  • Like 3
  • Thanks 1

soltys48 napisał:

2 minuty temu, jarecki napisał:

troche  otrzezwienia się przyda .

Dokładnie,może skoczków to odstraszy

albo takich co ponastawiali w każdy kąt bydła. Bo skoczków wydaje mi się że nie ma lub jest ich bardzo mało. Wątpię żeby ktoś zaczął nagle hodować bydło i czekać na hajs 2 lata bo teraz jest ekstra zarobek 3zl dziennie na sztuce( jak nie padnie )

W moich stronach jeszcze gorszy sort 🤭 to mleczarze co od roku zostawiają wszystko do tuczu. bo cielakow nikt nie kupił. 

bo beli od groma 

bo resztki po krowach. 

A na odpas mleko z somatyka, co go nie brakuje. 

soltys48 napisał:

2 minuty temu, jarecki napisał:

troche  otrzezwienia się przyda .

Dokładnie,może skoczków to odstraszy

U nas skoczkom cielaki padają na potęgę. Ostatnio koledze padła jałówka i jak zadzwonił żeby ją zabrali powiedzieli mu że za 2dni moze przyjadą bo mają tyle odbiorów cielaków że się nie wyrabiają.

12 minut temu, HF86 napisał:

W moich stronach jeszcze gorszy sort 🤭 to mleczarze co od roku zostawiają wszystko do tuczu. bo cielakow nikt nie kupił. 

bo beli od groma 

bo resztki po krowach. 

Mleko z somatyką to jest nic, bo mleko drogie i nikt nie myśli aby krowę sprzedać i daje antybiotyk. Dla takich cieląt trafia właśnie mleko z antybiotykiem, czyli jeszcze gorzej 🤣

5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

U nas skoczkom cielaki padają na potęgę. Ostatnio koledze padła jałówka i jak zadzwonił żeby ją zabrali powiedzieli mu że za 2dni moze przyjadą bo mają tyle odbiorów cielaków że się nie wyrabiają.

A jak maja nie padać? Jak człowiek ma ponad 20 lat doświadczenia przy cielakach i trafił mi sie taki osobnik który ma juz 3 tydzień zapalenie płuc, gdzie dwóch wetow juz go uśmierciło a on ciagle walczy a ja z nim. Od 6 lat nie milem upadku i chce to utrzymać. A jak ktoś nowy to moze sobie zamówić wizytę co 2-3 dni jak nie ma doświadczenia.

• Haha 1

obojętnie. dwa cielaki mi brakuje. zajechałem do starych dostawców zagadać A tam pełne stodoły i stara obora. myślałem że ktoś w moje miejsce bierze A tu zonk 🤭 i jak sami zaczęli opasac to i sporo pięknych mieszancow. 

20 minut temu, HF86 napisał:

bo beli od groma 

bo resztki po krowach. 

Cofając się z dwa lata w tym temacie przeczytasz, że wszyscy wywalają darmozjady byki i dostawiają krów w to miejsce.  Teraz komentarze typu " byki w takiej cenie a cielaka za pół darmo by chcieli, sam będę opasał, kasa się przyda "

• Like 2

43 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

albo takich co ponastawiali w każdy kąt bydła. Bo skoczków wydaje mi się że nie ma lub jest ich bardzo mało. Wątpię żeby ktoś zaczął nagle hodować bydło i czekać na hajs 2 lata bo teraz jest ekstra zarobek 3zl dziennie na sztuce( jak nie padnie )

Az 3 złote na dzień? Ja to kalkuluje jako bardzo drogie hobby... Ciągle dokładać trzeba. Kupka gówna na wagę złota ale jak tu ma stać obórka pustą coś trzeba robic

22 godziny temu, Cybulek17 napisał:

4500 to jest w PODANYM PRZYPADKU  dzień w dzień robota po 8 godzin poza domem 

Chwila 26 dni urlopu w roku 40 godzin tygodniowo wolne weekendy święta nocki itp raj na ziemi a tu cielaki krowy ciągle chcą jeść itp

• Like 1

29 minut temu, HF86 napisał:

ale dziś nowego znalazłem. fakt że same hf amerykańskie i kanadyjskie z insemonacji. szwagier tam jalowki bierze A mi byczeczki chce tanio sprzedać. 

Kończysz czy zaczynasz hodowlę 🤭? Gdzie ta kuku na ziarno? Same narkomani opasu

Edytowane przez wojak1986
Poprawka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Dodaj nową pozycję...