Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Który to przyznać się, ale żeby tak do "Pana" handlarza🤣, chlopak mógł z dyni przycedzić 💪

Trzeba było Pana zaprosić za bramę, na podwórku lepiej go nie lac 🤔

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Ja pare lat temu pojechałem pod Bełchatów do handlarza i jak zapytałem czy można się przejechać to on na to że jak kupie to będe jeździł. Wywale 60 tyś bez jazdy próbnej. Ja tylko dziwie się że oni jeszcze się utrzymują na rynku. Na forum jest też kilku handlarzy, w ogłoszeniu, galerii wszystko piękne, ładne, oryginał a jak zajedziesz to wymyte, podmalowane, licznik cofnięty, z drugiej strony gdzie nie było zdjęcia pogięte itp. Skąd Ci ludzie się biorą, jak on śpi spokojnie ze świadomością że ludzi oszukuje.

Taka taktyka na tępego chłopa. "bierzesz czy nie?! Bierzesz?! Bo już inny jedzie i bierze napewno!" 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, wojtal24 napisał:

kilka stron wczesniej kierowcow bys karal ostro za przekroczenie predkosci a tu bys kogos pobil i podburzasz do uzycia sily obłuda ludzka nie zna granic. kilka lat temu moj sasiad tez pojechal po traktor czy auto i tez nieporozumienie takie bylo z handlarze i przyjebal gosciowi na placu "podobnie jak by bylo w tym filmie" handlarz zadzwonil na policje ze go napadli sasiada zawineli na 24godziny na dolek a pozniej z glupim sprawy ciagly sie dwa lata moze ten handlarz z filmu tez zyje z takich spraw a nie z handlu

Po pierwsze: nikogo do niczego nie podburzam, ale jakby koleś zasadził buta w moje auto, ząbki by zbierał. Po drugie; ostro bym karał nie za prędkość( nie wiem gdzie to wyczytałeś) ale za wszelkie inne chamskie przewinienia. Przekroczenie prędkości nie jest moim zdaniem czymś skrajnie niebezpiecznym, dużo gorsze jest m.in. omijanie wysepek, jazda po chodniku, wyprzedzanie na trzeciego. I to powinno być karane z całą surowością.łe

Jak zdawałem na kat.T jazda odbywała się 3p z przyczepą 3,5t a na niej betonowy klocek ok. 0,5x0,5x1,0 wrzucony w tylny narożnik przyczepy.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
1 godzinę temu, jacek3773 napisał:

Z 15lat temu dzwonie do handlarza o a4b6 .facet zapewnia że stan idealny.więc mu mówię że nie będę jechał 400km tylko po to żeby się przejechać jak coś jest nie tak . Przyznał sie że był prawy bok przemalowany bo ktoś przejechał gwożdziem no ok. Dzwonię z drugiego nr i jadę oglądać bo blisko było z 20km .faktycznie cała strona malowana.przedni zderzak i tylna ćwiartka wstawiona . Nie dla mnie.

Tak jako ciekawostke dodam oglądałem merca w212 co się okazało U księdza jebaniutki gorszy chytry jak handlarz był, kolejny wózek lexus (którego kupiłem) też od księdza i też się targował jak chytra baba a czarował jeszcze lepiej jak handlarz 😀

Opublikowano (edytowane)

Żeby nie brata kontakty w serwisie to bym go nie kupił, bo tak wkurzajacy był ten ksiądz że na prawdę. Ale historia auta od deski do deski to za sam stan i za to że wszystko na oryginalach w serwisie robione mam nadzieję warto było kupić. 

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano
8 minut temu, danielursus3p napisał:

Tak jako ciekawostke dodam oglądałem merca w212 co się okazało U księdza jebaniutki gorszy chytry jak handlarz był, kolejny wózek lexus (którego kupiłem) też od księdza i też się targował jak chytra baba a czarował jeszcze lepiej jak handlarz 😀

Z okolic @Optimus i @UlizanyZetor7745 księdza zawinęli bo za plebania kradzione auta rozbierali 🤣

Opublikowano

Nie było nic na czym warto było oko zawiesić. Obejrzałem kilka ale nic mi do gustu nie przypadło. Albo marne wyposażenie albo sporo do poprawek było. 

1 minutę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

To jednak odpuściłeś Audi ?

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Żeby nie brata kontakty w serwisie to bym go nie kupił, bo tak wkurzajacy był ten ksiądz że na prawdę. Ale historia auta od deski do deski to za sam stan i za to że wszystko na oryginalach w serwisie robione mam nadzieję warto było kupić. 

Nie żałowane na części bo mszalne pieniążki

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Zajebał by opryskiwacz w błocie po sama ramę na takiej oponie. Do tego koleiny. 

Dokładnie, szczególnie ze mam wypryskane miedzyrzedzia, a opryskiwacz 2000l. 
Do tego taka opona by nie weszła, błotniki przeszkadzają. Musi być balonówka.

Opublikowano
19 minut temu, mf362 napisał:

Nie żałowane na części bo mszalne pieniążki

Pewnie tak było. 

Opublikowano
2 minuty temu, KaMel napisał:

A opony C od busa ? Jakieś 235 czy nawet szersze?

Opublikowano
13 minut temu, KaMel napisał:

jak to by nie weszła skoro jest nawet niższa od 11.5
wielkiego wyboru nie masz, bez zmiany całości albo typowo rolnicze 15.3 albo 15 z dostawczaka czy przemysłowa
ec2733a66e10a52f3dbfb5dac9ed213a.jpg.480ef06e55e230f74ba2c44996f5d421.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Zajebał by opryskiwacz w błocie po sama ramę na takiej oponie. Do tego koleiny. 

Co co za opryskiwacz na takich małych kołach 🤔 chyba jaja Ślęza czy podobny 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

To teraz tandemem się cofa?  Ja jak zdawałem to na placu była c330+d732, a na miasto 7211+d732.

Widzisz i dla tego teraz takie kierowce 🤦‍♂️ u mnie też był zetor i d46 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Wszystkie sadownicze opryskiwacze mają koła od 14 do 16 cali. To ma być niskie. Balon szeroki żeby nie robić kolein w sadzie 

Opublikowano
50 minut temu, KaMel napisał:

Pewnie zagramiczne ten opryskiwacz 🤔

To nowe 15,3 całe koła kup nie rób dziechty , Ty podobno sadownik to kasiory w każdej kieszeni :ph34r:🤭 

Opublikowano
1 godzinę temu, pWnedMTZ napisał:

Tak tak, film mój, byłem wczoraj po ten ciągnik. Omijać szerokim łukiem tego handlarza

Kolego a to nie jest czasami koło Poddębic? Spawa tam też maszyny i regenerują rozdzielacze, podnośniki, pompy wtryskowe itd bo coś podobne,  🤦‍♂️

Opublikowano

Właśnie się dowiedziałem dokładnie czym teść zdawał egzamin i w jaki sposób (chociaż opowiadał już nie raz ale zapomniałem). Zaporozcem jakieś pół kilometra przejechał i zdał w linii prostej.

Opublikowano

Nie jesteście zażenowani postawą dużej części forumowiczów ???  Sami kozacy, jeden przechwala się przez drugiego, na wszystkim znają się najlepiej, kupują same okazje, wszystkim obijają mordy itp. Pomyślcie, jak kilkunastoletni traktor może być w stanie idealnym?

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Właśnie się dowiedziałem dokładnie czym teść zdawał egzamin i w jaki sposób (chociaż opowiadał już nie raz ale zapomniałem). Zaporozcem jakieś pół kilometra przejechał i zdał w linii prostej.

Kiedyś to było kiedyś 😀 ciągnikiem i motorem to jeżdziłem tylko po placu a mlachem przejeczałem z kilometr po mieście bo jeżdziłem ostatni z grupy i egzaminator z właścicielem szkoły i instruktorami poszli na % 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v