Skocz do zawartości

Ceny mleka 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

U mnie jest taka sytuacja że tato zakończył hodowlę a ja rozpocząłem w innej mleczarni, a za mleko średnio miesięcznie było 17tys.

40 minut temu, DanielFarmer napisał:

jak w umowie kontraktacyjnej miałeś zapisane np kara 3 najwyższych wypłat z roku albo coś podobnego i to podpisałeś to prawnik nie pomoże...trzeba wypowiadać zgodnie z warunkami umowy a jak się zrywa to trzeba czytać w umowie jakie konsekwencje...m

W umowie jest zapisane że kara to jest 1/6 z ostatnich 6 miesięcy, to powinno być 17tys a nie 90tys.

8 minut temu, kamik90 napisał:

U mnie jest taka sytuacja że tato zakończył hodowlę a ja rozpocząłem w innej mleczarni, a za mleko średnio miesięcznie było 17tys.

W umowie jest zapisane że kara to jest 1/6 z ostatnich 6 miesięcy, to powinno być 17tys a nie 90tys.

Jeżeli ojciec miał umowę z Krasnymstawem i zakończył produkcje a ty masz nowa umowę z nowa mleczarnia to kary nie mogą naliczyć. Pewnie ci potrąca ale jak prawnik wyślę wezwanie do zwrotu to oddadzą bez sądu. 

1 godzinę temu, kamik90 napisał:

Przed zakończeniem hodowli ojciec kontaktował się z mleczarnia że zamierza zakończyć produkcję czy z dnia na dzień zakończył a w mleczarni nic nie wiedzieli a ty przejąłes stado przechodząc do innego podmiotu?

7 minut temu, kamik90 napisał:

Informował miesiąc wcześniej

A dopiero dzisiaj przyjechali z mleczarni straszyć karą.

To jak przyjechali i gębą ciapio to znaczy że nic formalnie nie mogą zrobić , jak by mogli i chcieli coś ukarać to by pismo wysłali lub przywieźli , a mordą to se mogą .

• Thanks 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez kowal1108
      Jak w temacie. Jakie są u Was ceny żyta? 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Dodaj nową pozycję...
v