Skocz do zawartości

Ceny mleka 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
2 godziny temu, lusjan napisał:

Za m - c grudzien dodatkowa premia swiateczna do 1 litra mleka  20 groszy . Zarzad OSM Włoszczowa. 

To ile wyjdzie? Ile za listopad było? 

1 godzinę temu, ThePerkins napisał:

Mlekovita za grudzień jednak +10gr, 2 zł brutto się zepnie 

2.04 to za listopad już wyszło w mlekucie na ryczałcie, a grudzień  +10 gr

Dnia 21.12.2021 o 11:51, niesamowity90 napisał:

Jeśli jednak te premie się nie sumują to szału nie ma, jak nam dowalą za prądy, gazy(nawozy) i inne składowe produkcji no to wyjdzie, że po prostu mamy większy obrót kasą i nie zostaje nam więcej. Przy kosztach sprzed roku powiedziałbym już, że to  przyzwoita cena.

Pisałem coś kiedyś o nawozach? Źródła donoszą, że saletra 4000 netto wyceniona....

8 minut temu, niesamowity90 napisał:

Pisałem coś kiedyś o nawozach? Źródła donoszą, że saletra 4000 netto wyceniona....

Niech sobie sami te nawozy zjedzą, w tym roku kupię go góra 30%, jestem przekonany, że w skali kraju więcej jak 50% w stosunku do lat ubiegłych rolnicy też nie kupią, wiadomo też jakie będą plony w 2022 r, ciekawi mnie tylko ich cena?, ale biorąc pod uwagę hodowlę żywca a raczej brak hodowli i aktualne ceny to czarno to widzę, będzie tak, że zboża będzie mało a cena dużo już nie wzrośnie, to samo z mlekiem czy wołowiną (na przykładzie wołowiny już to widać-nie jest dużo a już korekty w dół)

1 godzinę temu, subiektywny napisał:

Niech sobie sami te nawozy zjedzą, w tym roku kupię go góra 30%, jestem przekonany, że w skali kraju więcej jak 50% w stosunku do lat ubiegłych rolnicy też nie kupią, wiadomo też jakie będą plony w 2022 r, ciekawi mnie tylko ich cena?, ale biorąc pod uwagę hodowlę żywca a raczej brak hodowli i aktualne ceny to czarno to widzę, będzie tak, że zboża będzie mało a cena dużo już nie wzrośnie, to samo z mlekiem czy wołowiną (na przykładzie wołowiny już to widać-nie jest dużo a już korekty w dół)

Jak kupisz 30% to i tak bogacz jesteś

• Like 1

4 godziny temu, kr9292 napisał:

Czemu nie Mlekpolu. Biorą chyba tam u was

myślałem i nad nlekpolem ale w rocznym rozrachunku patrząc po sąsiadach czy to mlekpol czy mlekovita cena wychodzi podobna raz u jednych trochę więcej, raz u drugich, w mlekpolu ten minus że na udziały 8 tysi trzeba, lyder bez udziałów, fakt ta premia co trzeba wybrać to minus, a na  plus to odległość od mleczarni, nie każdy ma 3h żeby jechać do mlekpolu.

7 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Kuzynka pracuje w banku i już miała telefony od rolników, że jakim prawem im raty wzrastają. Musiała skrócona lekcje ekonomii im wyłożyć, może chociaż jednego przekona żeby nie głosował na PiS. A ja bym im ziemię odbierał jak nie umieją liczyć

Najśmieszniejsze jest to że stopy procentowe wróciły do poziomów sprzed pandemii a ludzie już panikują jakby był koniec świata. 1,5 roku były śmieszne odsetki a teraz powrót do tego co było

• Like 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez kowal1108
      Jak w temacie. Jakie są u Was ceny żyta? 
  • Dodaj nową pozycję...
v