Skocz do zawartości

Ochrona i nawożenie pszenicy 2021

yacenty

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Rdza żółta zagraża zbożom!

galeria
Siew pszenicy
51 minut temu, PanStanislaw napisał:

Drogo Cię wyjdzie ale jak chcesz 

100 protio + 42 metko 

Sam najlepiej wiesz co masz na polu. Możesz zrobić T3 jak kolega wyżej. Cenowo podobnie ale będzie to chyba lepszy zabieg

Dał bym tebu i metko , ale był na T2 , chyba że tiofonat i metkonazol ?

3 minuty temu, galan99 napisał:

Pszenice ładnie rosną nie tylko wszystkie  zboża popadało w ścieżkach opony nabrali błota .

Te 3 zrobione teraz tylko do żniw .

Kuźwa szczęściarz 

Dobrze mówisz . W radio ( żona słucha, a ja chciał nie chciał też) to redaktorek ubolewał , że przelotnie ma padać i pogoda się zepsuje . Raz tylko coś wspomnieli o lasach , a tak to najlepiej piękna gorąca , bezdeszczowa  pogoda na całe wakacje . Jak żarcia zabraknie i wody w kiblu , żeby spłukać to co z siebie wyslał to , może coś zacznie świtać  w pustym baniaku .

Edytowane przez fezoi
  • Like 4

6 minut temu, Zetix napisał:

Czy można powtórzyć Tebukonazol w t3 jak ta sama substancja była w t2? 

Uzyj metkonazolu, po t2 znowu tebu troche bez sensu

20 minut temu, Krzysw5 napisał:

U nas deszcz dziś ładnie przepaduje. Martwię się trochę o te przypalenia,  czy będą dalej postępować? Oprysk robiony półtora tygodnia temu. Czy ktoś mógłby mnie uspokoić?

20210612_130104.jpg

Uspokajam Cię 😀

U mnie i w sumie w okolicy na polach podobnie koncowki wygladaja, tam gdzie ktos nie pryskal nie ma tego

Edytowane przez Mareg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v