Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2021

yacenty

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro cenniki azoty wywieszają ...

Co do dzieci 500+ nie jest złe ale dla każdego kto pracuje, bo jeśli dzieci  i widzą rodziców na zasiałkach +500+ to biorą przykład (europa pokazała gdzie to prowadzi) 

Jeśli ktoś by dostał odpis podatku np.12000 na dziecko chyba lepiej by to działało, może to jest nauka masz 12000 rocznie jeśli pracuje jeden rodzic a jeśli nie 500zł. Inflacja pożera niemiłosiernie 500+. Wydaje mi się pomysł kompromisem zamiast robić dla wszystkich 800+... ale cóż głosy trzeba będzie jakoś kupić w roku wyborczym...

Edytowane przez mtz55
  • Thanks 1
  • Haha 1

3 minuty temu, mtz55 napisał:

Jutro cenniki azoty wywieszają ...

Co do dzieci 500+ nie jest złe ale dla każdego kto pracuje, bo jeśli dzieci siedzą i widzą rodziców to biorą przykład. 

Jeśli ktoś by dostał odpis podatku np.12000 na dziecko chyba lepiej by to działało, może to jest nauka masz 12000 rocznie jeśli pracuje jeden rodzic a jeśli nie 500zł. Inflacja pożera niemiłosiernie 500+. Wydaje mi się pomysł kompromisem zamiast robić dla wszystkich 800+... ale cóż głosy trzeba będzie jakoś kupić w roku wyborczym...

Sensowny pomysl dajesz tylko znowu pojawia sie problem osob ktore pracuja ale nie rozliczaja sie dla przykladu rolnicy i pojawia sie problem w sytuacji samotna matka samotny ojciec mowie o sytuacji gdzie np nie ma alimentow bo osoba nie zyje

Edytowane przez arek_124711

1 minutę temu, jarecki napisał:

fajnie , tylko potemi tak bedziemy żyć biednie a te aktywa przekażem dzieciom .

Kupuj złoto, srebro na tym nie stracisz. Kto tu mówi o gotówce czy ziemi. Choć ziemię jak dzieci nie będą chciały pracować na roli i nie będzie w nich tego zapału i zamiłowania to sprzedam wszystko w pisdu i będę se żył na starość jak pan. A na emeryturę nie liczę. Nie po to główkuje 15h dziennie,  żeby na starość starczyło mi tylko na jedzenie i najpotrzebniejsze lekarstwa. 

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Kupuj złoto, srebro na tym nie stracisz. Kto tu mówi o gotówce czy ziemi. Choć ziemię jak dzieci nie będą chciały pracować na roli i nie będzie w nich tego zapału i zamiłowania to sprzedam wszystko w pisdu i będę se żył na starość jak pan. A na emeryturę nie liczę. Nie po to główkuje 15h dziennie,  żeby na starość starczyło mi tylko na jedzenie i najpotrzebniejsze lekarstwa. 

Jeśli na Twoim terenie będzie miał kto kupić Twoją ziemię, to będziesz żył, jak Pan. Bo nie wszędzie są napaleńcy na ziemię.

3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Sasiad od ktorego mam ziemie wydzierzawiona mowi mi ze ciezko sprzedac cos co sie dostalo od ojca i cale zycie sie pracowalo na to. I ma racje.

• Like 2

2 minuty temu, Peron napisał:

Jeśli na Twoim terenie będzie miał kto kupić Twoją ziemię, to będziesz żył, jak Pan. Bo nie wszędzie są napaleńcy na ziemię.

Na moim terenie dopiero powstają gospodarstwa wielkotowarowe, jeśli nic się na świecie dziwnego nie wydarzy to za te 30 lat nie będzie z tym najmniejszego problemu. A łasych na ziemię coraz więcej. 

4 minuty temu, arek_124711 napisał:

Sasiad od ktorego mam ziemie wydzierzawiona mowi mi ze ciezko sprzedac cos co sie dostalo od ojca i cale zycie sie pracowalo na to. I ma racje.

Niestety ziemi od taty nie dostałem. Dalej sobie gosparzy. 

19 minut temu, Leszy napisał:

@Peron Że teraz nie ma, to nie znaczy, że nie będzie. Ta gorączka jak epidemia dojdzie wszędzie. Drogie nawozy nie są tu żadną przeszkodą. 

Bo to nie nawozy ten trend wygenerowały tylko dopłaty. Ilu biznesmenów Warszawskich ma ziemię I biorą dopłaty a obrabia kto inny? UE to mafijny światowy biznes. 

23 minuty temu, danielursus3p napisał:

Niestety ziemi od taty nie dostałem. Dalej sobie gosparzy. 

Zawsze powtarzam szybka śmierć we śnie albo coś podobnego. To najlepsze życzenie. Niedomagasz i już uj z tych bogactw bo wiemy że jesteśmy zdani na osobę, która nami się opiekuje. Zapłacisz ale co to da zależy od opiekuna

@DarosJuż to było wstawiane z tym nawozem  jak i również 2 statek z ULTRA DAP . Tyle że my nie mamy problemu z dostępnością nawozów , tylko z cenami , a raczej nie liczyłbym że te ktoś przywiózł  charytatywnie , tylko ceny pewnie będą podobne do polskich , i nie ma się raczej co spodziewać że te to będą kosztować 1000 zł taniej niż nasze .Każdy chce zbić na tym zamieszaniu jak najwięcej.

@ZawiszaU nas najlepiej zrobił jeden sprzedawca na składzie , który jest tam magazynierem , a prywatnie ma też trochę pola . A mianowicie w czerwcu wziął 4 auta nawozu azotowego z odroczonym terminem płatności na luty po 1000zł , który na dodatek częściowo zalega jeszcze u nich na placu  , teraz nie dawno odstąpił 2 samochody tego  nawozu po 2600 zł, wziął 130tys zapłacił za nawóz 100tys+ jakieś nie wielkie odsetki , bo se jakoś policzył że za pierwsze 3 miesiące odsetek 0 . Ale do sedna , bez można powiedzieć żadnej roboty zostały mu 2 samochody nawozu dla siebie  i jeszcze jakieś 25tyszł na oblanie dobrego interesu .

Edytowane przez mysza103
  • Sad 1

5 minut temu, mysza103 napisał:

@DarosJuż to było wstawiane z tym nawozem  jak i również 2 statek z ULTRA DAP . Tyle że my nie mamy problemu z dostępnością nawozów , tylko z cenami , a raczej nie liczyłbym że te ktoś przywiózł  charytatywnie , tylko ceny pewnie będą podobne do polskich , i nie ma się raczej co spodziewać że te to będą kosztować 1000 zł taniej niż nasze .Każdy chce zbić na tym zamieszaniu jak najwięcej.

Tylko jeśli do naszych portów przypłyneły dwa statki to pomyślcie ile przypłyneły do całej Europy i ile jeszcze przypłynie.

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Krów to nie ma, bo ludzie nie chcą przy nich robić. 

jakby odbiorcy  uczciwie płacili to wszędzie by były krowy,świnie ,owce kozy itp.A jak cena na żywiec jest raz na 10 lat to każdy rozsądny sobie odpuści taki interes. Wiem z własnego doświadczenia, miałem ok 120 szt bydła 10 lat temu i wszystko sprzedałem.Nie miałem zamiaru dłużej złodziei dorabiać.

Jak teraz prawie nie ma bydła to potrafią uczciwie zapłacić.Ze świniami to już w ogóle nie wiadomo o co chodzi,że takie tanie.

ja mam inne podejście dla mnie czy mleko byłoby po 2 czy po 3 zł i tak chceci nie mam uwiązać się i nie mieć dnia wolnego i ciągle myć te smrody itd.... to samo ze świniami nawet jeśli po 10 zł by płacili to i tak bym nie trzymał . Ale podziwiam wszystkich którzy się mordują i rozwijają oby byli tylko szczęśliwi z tego co robią .

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...
v