Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 28.12.2021 o 20:20, Peron napisał(a):

Jeśli na Twoim terenie będzie miał kto kupić Twoją ziemię, to będziesz żył, jak Pan. Bo nie wszędzie są napaleńcy na ziemię.

Rozwiń  

Na moim terenie dopiero powstają gospodarstwa wielkotowarowe, jeśli nic się na świecie dziwnego nie wydarzy to za te 30 lat nie będzie z tym najmniejszego problemu. A łasych na ziemię coraz więcej. 

Opublikowano
  W dniu 28.12.2021 o 20:21, arek_124711 napisał(a):

Sasiad od ktorego mam ziemie wydzierzawiona mowi mi ze ciezko sprzedac cos co sie dostalo od ojca i cale zycie sie pracowalo na to. I ma racje.

Rozwiń  

Niestety ziemi od taty nie dostałem. Dalej sobie gosparzy. 

Opublikowano
  W dniu 28.12.2021 o 20:21, Leszy napisał(a):

@Peron Że teraz nie ma, to nie znaczy, że nie będzie. Ta gorączka jak epidemia dojdzie wszędzie. Drogie nawozy nie są tu żadną przeszkodą. 

Rozwiń  

Bo to nie nawozy ten trend wygenerowały tylko dopłaty. Ilu biznesmenów Warszawskich ma ziemię I biorą dopłaty a obrabia kto inny? UE to mafijny światowy biznes. 

Opublikowano
  W dniu 28.12.2021 o 20:26, danielursus3p napisał(a):

Niestety ziemi od taty nie dostałem. Dalej sobie gosparzy. 

Rozwiń  

Zawsze powtarzam szybka śmierć we śnie albo coś podobnego. To najlepsze życzenie. Niedomagasz i już uj z tych bogactw bo wiemy że jesteśmy zdani na osobę, która nami się opiekuje. Zapłacisz ale co to da zależy od opiekuna

Opublikowano (edytowane)

@DarosJuż to było wstawiane z tym nawozem  jak i również 2 statek z ULTRA DAP . Tyle że my nie mamy problemu z dostępnością nawozów , tylko z cenami , a raczej nie liczyłbym że te ktoś przywiózł  charytatywnie , tylko ceny pewnie będą podobne do polskich , i nie ma się raczej co spodziewać że te to będą kosztować 1000 zł taniej niż nasze .Każdy chce zbić na tym zamieszaniu jak najwięcej.

@ZawiszaU nas najlepiej zrobił jeden sprzedawca na składzie , który jest tam magazynierem , a prywatnie ma też trochę pola . A mianowicie w czerwcu wziął 4 auta nawozu azotowego z odroczonym terminem płatności na luty po 1000zł , który na dodatek częściowo zalega jeszcze u nich na placu  , teraz nie dawno odstąpił 2 samochody tego  nawozu po 2600 zł, wziął 130tys zapłacił za nawóz 100tys+ jakieś nie wielkie odsetki , bo se jakoś policzył że za pierwsze 3 miesiące odsetek 0 . Ale do sedna , bez można powiedzieć żadnej roboty zostały mu 2 samochody nawozu dla siebie  i jeszcze jakieś 25tyszł na oblanie dobrego interesu .

Edytowane przez mysza103
  • Sad 1
Opublikowano
  W dniu 28.12.2021 o 20:58, mysza103 napisał(a):

@DarosJuż to było wstawiane z tym nawozem  jak i również 2 statek z ULTRA DAP . Tyle że my nie mamy problemu z dostępnością nawozów , tylko z cenami , a raczej nie liczyłbym że te ktoś przywiózł  charytatywnie , tylko ceny pewnie będą podobne do polskich , i nie ma się raczej co spodziewać że te to będą kosztować 1000 zł taniej niż nasze .Każdy chce zbić na tym zamieszaniu jak najwięcej.

Rozwiń  

Tylko jeśli do naszych portów przypłyneły dwa statki to pomyślcie ile przypłyneły do całej Europy i ile jeszcze przypłynie.

Opublikowano
  W dniu 28.12.2021 o 19:52, Leszy napisał(a):

Krów to nie ma, bo ludzie nie chcą przy nich robić. 

Rozwiń  

jakby odbiorcy  uczciwie płacili to wszędzie by były krowy,świnie ,owce kozy itp.A jak cena na żywiec jest raz na 10 lat to każdy rozsądny sobie odpuści taki interes. Wiem z własnego doświadczenia, miałem ok 120 szt bydła 10 lat temu i wszystko sprzedałem.Nie miałem zamiaru dłużej złodziei dorabiać.

Jak teraz prawie nie ma bydła to potrafią uczciwie zapłacić.Ze świniami to już w ogóle nie wiadomo o co chodzi,że takie tanie.

Opublikowano

ja mam inne podejście dla mnie czy mleko byłoby po 2 czy po 3 zł i tak chceci nie mam uwiązać się i nie mieć dnia wolnego i ciągle myć te smrody itd.... to samo ze świniami nawet jeśli po 10 zł by płacili to i tak bym nie trzymał . Ale podziwiam wszystkich którzy się mordują i rozwijają oby byli tylko szczęśliwi z tego co robią .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 28.12.2021 o 17:56, mf362 napisał(a):

Wysadzić ten nawóz w niebo .

Rozwiń  

no tak zrobili w bejrucie, mieli kilka tysiecy ton saletry na skladzie nie mieli co z tym zrobic to sobie podpalili, i na dodatek wszystkie szyby w miescie do wymiany tez lol

ja zamawiam saletre z amazonu, wtedy mam gwarancje ceny 30 dni jak kazdy produkt, jak cena spadnie dostane zwrot roznicy ;)

Edytowane przez suffeks
Opublikowano
  W dniu 29.12.2021 o 06:04, Dastan napisał(a):

Oj i co teraz zrobią handlarze z zalegającymi na ich placach tysiącami ton saletry kupionej po 5 tys?

Rozwiń  

Oni mają w większosci nawoz z lata.tak więc zamiast zarobic 200% ,przytulą 185%.W jakim celu była podwyzka przedswiąteczna?Wg mnie jest to zagrywka jak w galeriach,najpierw wywalamy cenę potem chwalimy się przeceną np 30%, ludzie głupieja i kupują.

• Like 3
Opublikowano

Heheh doskonale to wiem ;). Ironizowałem tylko , założe się, że nikt z nich nie miał kupione ani kilka po nowej cenie, ale oczywiscie cenniki podniesli w ten sam dzien co Anwil

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v