Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciał bym się dowiedziec dwie kilku rzeczy na temat case 7210. Ile ten traktor ma koni bo w danych technicznych jest ze ma 155 a na aukcjach piszą że 180. I powie ktoś mi czy da się temu modelowi podnieść moc silnika. 

Opublikowano

Wersja "nie - Pro" lata 1994-97 155KM wg DIN przy 2200rpm - zapewne o ten model chodzi

Wersja Pro lata 1997-99 dla porównania

Generalnie moc z pewnością da się podnieść, ale bez szaleństw. Jeśli silnik w dobrej kondycji, to 200KM nie powinno na nim zrobić wielkiego wrażenia. Zresztą ta sama jednostka napędowa stosowana była w modelu 7230 o mocy 207KM - nie wiem, czy bez dodatkowych modyfikacji osprzętu, nie chce mi się sprawdzać. Pytanie tylko, czy układ przeniesienia napędu wytrzyma - osobiście ograniczyłbym się do podniesienia mocy o 10, max 15% tylko przez zwiększenie dawki paliwa. Wszak to zapewne mocno wysłużony sprzęt będzie, dwudziestoparolatek.

Jeśli już posiadasz takowy sprzęt i chcesz na nim poeksperymentować - twoje ryzyko.

Jeśli chcesz kupić tanio, podrasować kuce i cieszyć się mocnym sprzętem za niewielkie pieniądze - tutaj możesz się zdziwić. Koszty utrzymania mogą Cię bardzo niemile zaskoczyć. W pierwszej kolejności dowiedz się, czy będziesz miał serwis w przypadku bardziej skomplikowanych awarii. Wszak to nie Ursus C360, nawet regulacja linki sprzęgła wymaga specjalnej procedury.

Opublikowano

A gdzie mogę się dowiedzieć czy wystarczy podnieś dawkę i o ile ja podnieś i czy tylko dawkę by uzyskać parametry jak 7230 czy 7220? Chodzi mi o uzyskanie 200koni 

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze odczytałem to bo rozumiem że modele 7210 7220 i7230 mają ten sam silnik takie same tłoki tylko dawka paliwa się zwiększa czy dobrze to odczytałem?  

Opublikowano

Ok czyli 7230 to ten sam silnik co 7210 tylko ma intercooler ok a 7220 porostu ma zwiększona dawkę paliwa i to wszystko? Czyli po zwiększeniu dawki i założeniu intercoolera to będę miał moc jak 7230

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zipo1
      Witam szukam wszelkich informacji na temat case mx 150 maxum,(na co uważać, czego pilnować), kupiłem taki ciągnik, super by było dostać instrukcję obsługi, zgóry dziękuję.
    • Przez kurzyn198
      Witam wszystkich
      Posiada ktoś z was schemat elektryczny do Case Mx 135. Padły mi kierunkowskazy, bezpiecznik jest ok, przerywacz jest sprawny (podmieniałem ze sprawnego ciągnika), awaryjne działają, a kierunków brak.
    • Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez jacumi
      Witam,
      Dziś podczas talerzowania zapaliły się wszystkie kontrolki w moim Case MX100 (2000r).
      Ojciec jeździł i powiedział że wszystko się popodświetlało (akumulator, ciśnienia oleju, kontrolka od ręcznego itp itd)
      Pierwsza myśl była że mało oleju w silniku, poziom był minimum. Uzupełniono do 2/3 max. I nie pomogło.
      Jak wróciłem do domu (traktor stał 2-3 godziny) to sytuacja jest taka sytuacja jak na zdjęciu (traktor zgaszony, czyli ostygł).
      Kontrolki już się nie świecą wszystkie tylko te właściwe, traktor zapala (test tylko na chwile).

ktoś przerabiał coś takiego ??

pozdrawiam
      Jacek

• Przez kada2k
      Witam, wyświetliło mi się ostrzeżenie w Case Farmall 85C w instrukcji znalazłem że odpowiada to za zbyt niskie ciśnienie w przekładni i układzie kierowniczym. Poziom oleju się zgadza, hydraulika działa jak wcześniej, wspomaganie tak samo, płynność rewersu i półbiegu również. Ktoś miał podobny przypadek lub ma jakiś pomysł co mogło się stać, jutro jeśli będzie dalej to samo dzwonie do serwisu ale z uwagi na godzinę chciałem się tutaj dopytać.
  • Dodaj nową pozycję...
v