Skocz do zawartości

Poznaniak -Kierunek bieżnika opon

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam

Jest jakaś różnica w którą stronę jest bieżnik na kołach w poznaniaku, mam teraz tak jak w ciągnikach ale zauważyłem że wszędzie założone są na odwrót, nawet w tych nowszych. Sieje zgodnie z próbą kręconą, nie ma przekłamań.  

Opublikowano

powinien być odwrotnie niż w traktorach. lepiej napędza wtedy siewnik.

Opublikowano

Rozumiem, w takim razie obrócę i się przekonam :) Jestem ciekaw z jakiego powodu ktoś kiedyś je obracał, chyba że siewnik wyszedł z fabryki z takimi przez pomyłkę 

Opublikowano

lewe na prawe i już.

kosiarki konne, rozsiewacze kos, też tak miały. znaczy na odwrót. mniejszy poślizg.

Opublikowano
30 minut temu, raven18 napisał:

Rozumiem, w takim razie obrócę i się przekonam :) Jestem ciekaw z jakiego powodu ktoś kiedyś je obracał, chyba że siewnik wyszedł z fabryki z takimi przez pomyłkę 

Bo w siewniku to ziemia ciągnie, a w ciągniku ciągnik i tak wymyślili by dobrze ciągło.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bolek1521
      Witam. Zamierzam kupić siewnik zbożowy mam możliwość zakupu takiego sulky jak na zdjęciach spotkał się ktoś z takim sprzętem i może podzielić się opinią czy warto 

• Przez TomaszDawca
      Witam,
      Mam problem z siewnikiem Pom Brodnica Jota Z grupa krukowiak.
      Skrzynia nie utrzymuje normy wysiewu. Na próbie kręconej za każdym razem wychodzi inaczej. Wymiana skrzyni w niczym nie pomaga, gdyż na siewniku jest już zamontowana 4 taka sama skrzynia w przeciągu 4 sezonów w ramach gwarancji przez serwis) i cały czas to samo. Problem nie został usunięty (ewidentnie wada fabryczna przekładni). Gwarancja się skończyła. Producent (Krukowiak) umywa ręce. Mogą sprzedać nową skrzynię i tyle (3300PLN brutto). 
      Moje pytania są następujące:
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik?
      Czy jest ktoś kto posiada taki siewnik i ma podobne problemy?
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik i się z nim uporał?
      Jaką inną skrzynie można by zamontować do tego siewnika? (Przekładnia po lewej stronie siewnika)
      Czy jest ktoś na grupie kto nie może sobie poradzić z takim siewnikiem i chciałby może nawet drogą sądową uporać się z producentem?

• Przez kuba12343
      Jaka jest różnica w tych grabkach w siewniku amazone D8, które lepsze?

• Przez PiotrKaliski
      Witam, co sądzicie o tych redlicacg talerzowych? Czy warto montować? Cena 280zl. Siewnik amazone d7

• Przez paktofonikas1987
      Czy w kazdym siewniku mozna ustawic sciezki ?Bo mam jakis stary duzy (5 lub 6m) siewnik z kutna i chcialbym zaczac robic sciezki pod opryskiwacz z belka 12 m.I nie bardzo wiem jak to zrobic. Moglby ktos pomoc?
  • Dodaj nową pozycję...
v