Skocz do zawartości

Wielki problem z E 514

marcin_5657

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Przede wszystkim umyj silnik bo wiatrak pewnie narobił tam niezłego bałaganu. Po umyciu będzie łatwiej zlokalizować skąd cieknie. W sumie też tak miałem kiedyś. Gdy dojechałem do domu kombajnem był sajgon i brakowało kilku litrów oleju. U mnie winowajcą był uszczelniacz na wale. Ale to może być kilka innych miejsc jeszcze.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mariokaw
      Witam wszystkich. Jest na forum właściciel kombajnu MDW 525H z woj. łódzkiego. Miałbym kilka pytań. Pozdrawiam
    • Przez osmy888
      Witam;)

Jeżeli posiadacie kombajn Fortschritt E-512 piszcie;) jezeli posiadacie zdjęcia tegoż kombajnu wklejajcie je tutaj..

pozdro 4 all :huh:

moja maszynka... http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=10841
    • Przez MasseyXXXX
      Witam, mam taki problem ze swoim fortschrittem...
      Cały się trzęsie, czy mam przyspieszacz na maxa, czy na min...
      Co to może być? Wariator? Skrzynia? Pas? Wyważyć koło pasowe?

• Przez agropiotrmosz
      Witam
      Poszukuje opisu skrzynki bezpieczników w E-514. Który od czego odpowiada i jakie natężenie ma mieć.
      Z góry dziękuje :)
    • Przez KrzysztofL
      Witam mam nietypowy problem .Odebrałem silnik po kapitalnym remoncie ,założony do kombajnu pali , ciśnienie na zimnym 5,5  rozgrzany 4 atmosfery ,ale problem polega na tym że zapala mi się kontrolka zabrudzenia filtra ( ciśnienia oleju ) . Wymieniłem filtr na nowy ,nie pomogło , wymieniłem czujnik ciśnienia oleju i można powiedzieć że pomogło tylko na odwrót. Przy zgaszonym silniku kontrolka się nie świeci ale gdy odpalę kombajn to kontrolka się zapala . Nadmieniam że ciśnienie pokazuje 5,5 na zimnym . nie mogę docierać silnika bo nie wiem o co chodzi z tą kontrolką . Brak mi pomysłów . Pomocy.
  • Dodaj nową pozycję...
v