Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest opłacalna tylko turysta żeby przyjechał to musi jemu się podobać okolica < jeziora lasy > żeby mógł wypocząć do tego jakieś atrakcje konie zwierzęta itp.

Opublikowano

Zobacz na moją stronę

http://folwarczek.pl

Prowadzimy Gospodarstwo Agroturystyczne od 2007 roku

Powiem tyle co roku jest większa konkurencja i z cenami już za bardzo nie poszalejesz max 35zł od osoby

Ale jest dobrze

Opublikowano

Wymagania większe i na reklamę niestety trzeba przeznaczać coraz większe pieniądze. A na dotacje nie miałem i nie mam co liczyć bo mam gospodarstwo w mieście.

Ale zawsze to trochę inne pieniądze niż z krówek.

http://folwarczek.pl

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie do osób zajmujących się agroturystyką. W jaki sposób rozliczacie swoją działalność czy korzystacie ze zwolnienia przysługującemu rolnikowi czy prowadzicie działalność jako gospodarczą. Co bardziej się opłaca według was?

Czy jeśli sprzedaję wyroby ze swojego gospodarstwa np. chleb, wypieki a także produkty produkcji zwierzęcej łacznie z mięsem to czy potrzeba jakiś szczególnych pozwoleń? dziekuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam

P.S. Wiem, że temat trochę stary ale nie znalałem nowszego, a nie ma sensu zakładać nowego.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez xyz23
      Witam, potrzebuje info o skupach królików lub firmach tym się zajmujących jak na razie znalazłem jedną.
    • Przez claricesmith55
      Wyobraź sobie, że Pat, młoda badaczka rolnictwa, adoptuje szczeniaka rasy Maltipoo i rozpoczyna badania nad zrównoważonym systemem hodowli zwierząt. Jak Pat może opracować model rolnictwa hodowlanego, który uwzględnia etyczne traktowanie zwierząt towarzyszących, takich jak jej Maltipoo, a jednocześnie rozwiązuje problemy związane z wpływem na środowisko, globalnym bezpieczeństwem żywnościowym oraz tradycjami kulturowymi związanymi z produkcją zwierzęcą  zwłaszcza w regionach, gdzie hodowla zwierząt stanowi podstawę utrzymania?
    • Przez AgroRolnik303
      Witam, jaką najlepiej wybrać linkę do wyciągu obornika? Która byłaby najtrwalsza? Zdjęcie podglądowe. Teraz miałem jakąś 12 mm ale nie przetrwała za długo.

• Przez Ksawery
      Witajcie czy deszczówkę można podawać zwierzętom tak na stałe? Chodzi mi o konie jakie są wasze doświadczenia?
    • Przez yacenty
      Witajcie, jakie macie doświadczenia z budowaniem czatowni dla ptaków drapieżnych?
      Zmieniam strategię walki z myszami, przestaje je truć i chce zaprosić w pola ptactwo drapieżne.
      Jak przygotować patyki, na których mogą sobie usiąść ptaki typu myszołów czy sowa? Na początek pomyślałem o łacie budowlanej (60x40) i z niej zrobić literkę T, 3.5x1m. Następnie zmontować to na kątowniki i wkręty. Później dziura na 70 cm i niech stoi.

Jak gęsto te czatownie powinny być rozstawione? 1 na ha starczy? Czy gęściej?
  • Dodaj nową pozycję...
v