Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Normalnie użytkować, zrób kilkanaście mtg z mniejszym obciążeniem i tyle. Aby nie pracował na biegu jałowym, ma mieć obciążenia zmienne. Nie wiem co ty robisz tym ciągnikiem ale wiosenne prace jak rozsiewacz czy opryskiwacz są bardzo dobre do docierania. Pilnuj tylko temperatury.

Opublikowano
17 minut temu, akmaly napisał:

Normalnie użytkować, zrób kilkanaście mtg z mniejszym obciążeniem i tyle. Aby nie pracował na biegu jałowym, ma mieć obciążenia zmienne. Nie wiem co ty robisz tym ciągnikiem ale wiosenne prace jak rozsiewacz czy opryskiwacz są bardzo dobre do docierania. Pilnuj tylko temperatury.

Kurde dzisiaj chodził godzine na jałowym 800 obr😦

Opublikowano

Tu chodzi o to aby nie stał w miejscu. Najlepiej abyś jeździł po zróżnicowanym terenie i według mnie lepiej zrobić więcej motogodzin na docieraniu jak mniej, zanim pójdzie w cięższą pracę.

Opublikowano (edytowane)

A nie szkoda Ci paliwa? Jeździć możesz - nic mu sie nie stanie i sie dotrze tylko po co? Bedziesz miał robote to i motogodzin nabijesz.w docierani ważne jest zmienne obciążenie i brak przeciążenia. Nawet orać możesz tylko np na niższym biegu i odkręcić jeden korpus żeby silnik nie przydymiał.

Edytowane przez karbex

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez AgroFarmerTeam
      Witam wszystkich mam pytanie dotyczące wymiany oleju.
      Jaki olej najlepiej wybrać do skrzyni w ursusie c 360 bo jedni mówią że 80w-90 a drudzy 10w-30 i pytam sie was jaki wybrać?

• Przez 60tka
      Witam mam problem z 60tką zacznijmy od początku. Czyściłem filtry powietrza razem z miską w filtrze ropą i pod moją nieuwagę ojciec wlał tą brudną ropę do baku i ciągnik od tego czasu zaczął przerywać. Wymieniłem filtry palowa na nowe stare paliwo spuściłem i płukałem bak odstojnik czysty paliwo dochodzi nie ma nieszczelnosci pompka zasilająca sprawna słychać przelew. Zdejmowałem wąż od filtra powietrza nic sie nie zmieniło zalałem srodek do czyszczenia wtrysków i poprawilo sie ale to nie było jeszcze to dałem ciągnik do mechanika mechanik zdemontował pompę wyczyścił ją w środku i wymienił jakąś sprężynę bo była pęknięta nie wiem jaką ciągnik przestał przerywać ale nadal gaśnie gdy chce sie ruszyć na jałowych obrotach np. Przy ruszeniu z 2 qlbo 3 ciągnik przygaśnie a na 4 potrafi zgasnąć. Ma moc nie przerywa tylko jakby od dołu go dławi a poniżej 800obr strasznie nie równo chodzi co myślicie to pompa do regeneracji czy wtryski do regulacji lub końcówki do wymiany 
    • Przez jasiu12512
      witam piszcie od którego roku był produkowany do którego, wady i zalety, ile ma mocy itd.
    • Przez Tom267
      Witam Fachowców Ursusa!!!
      Mam pytanie odnośnie malowania ciagniak c360?! Dawać podkład pod farby czy malować bez podkładu. Farby te trochę z waszej pułki. Jak wasze zdanie jest w tej dziedzinie?
  • Dodaj nową pozycję...
v