Skocz do zawartości

dziewczyna wtrącajaca się w nie swoje sprawy.

bamberszol

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba każdy rodzic ma takie same prawa rodzicielskie, ale to wymagałoby permanentnej wojny, co dobre nie będzie dla dziecka oczywiście. 

2 minuty temu, lemik napisał:

Do doradzania we bzdurach to stare tetryki pierwsze😁

autor powinien się przerzucić na jakieś forum prawnicze może. Bo co my tam wiemy... 

Witajcie. Troszkę się wtrącę w temat. Alimentów na dziecko nie unikniesz. Na jego matkę to już nie jest ani proste ani oczywiste. Ona musi nie mieć możliwości uzyskiwania dochodu, aby mogła skutecznie uzyskać alimenty. Na ten moment powinieneś wystąpić do sądu o ustalenie spotkań z dzieckiem. Jedna ważna rada: rób wszystko, żeby nie zdarzyła się sytuacja, że ona wezwie Policję i podczas interwencji wyjdzie na to, że w jakikolwiek sposób jesteś agresywny ( chociażby słownie) bo to może Ci wszystko pokrzyżować. Oboje macie pełnię władzy rodzicielskiej we wszystkich jej obszarach ale sądy zwykle przyznają opiekę nad dzieckiem matce, co jest niejako naturalne. Zatem jeśli pojedziesz do dziecka a ona nie będzie Ci pozwalała się z nim spotkać to Ty wezwij policję. Nie awanturuj się i nic jej nie mów. Grzecznie poczekaj na policjantów i im wszystko przedstaw. Oni to udokumentują i już masz jeden argument po swojej stronie. Jeśli potrzebujesz jakichś podpowiedzi prawnych to odezwij się do mnie na priv, podam Ci telefon i pogadamy. Wtedy Ci wyjaśnię skąd pochodzi moja wiedza

4 minuty temu, Leszy napisał:

Chyba każdy rodzic ma takie same prawa rodzicielskie, ale to wymagałoby permanentnej wojny, co dobre nie będzie dla dziecka oczywiście. 

autor powinien się przerzucić na jakieś forum prawnicze może. Bo co my tam wiemy... 

Ja jestem w stanie mu poradzić. Myślę, że nawet sporo

• Like 1

Plotles jakieś bajki w temacie spór o miedze... 🤣😜

Tu też już jesteś w błędzie bo równe prawa rodzicielskie i obowiązki to są jak jest zgoda w małżeństwie /zwiazku.... Jak nima zgody to sąd zdecyduje co i jak i tyle.... 

Edytowane przez Bogdan_ja

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Plotles jakieś bajki w temacie spór o miedze... 🤣😜

Tu też już jesteś w błędzie 

W tamtym temacie ja tylko napisałem żeby się do mnie odezwał co zrobił. A teraz z ostatniej z nim rozmowy telefonicznej wiem, że robi tak jak go pokierowalem. To nie ja się tam z Tobą spierałem a tak naprawdę wszyscy tam mieliście rację tylko każdy w innym zakresie

A tutaj też nie jestem w błędzie. Jeśli chcesz się przekonać to napisz do mnie na priv. Możemy pogadać przez telefon i Ci powiem skąd moja wiedza

Nie..... To nie jest moje zdanie tylko fakty chłopie...Moja córka jest prawnikiem, ziec i siostra jest profesorem prawa jak i szwagier.... Ja jestem powiedzmy  "głąbem" w tych sprawach a widzę że się mylisz... Wiec powiedz po co zapraszasz ludzi na pw ?... Pisz na ogólnym bo wtedy jest szansa że ktoś wyprowadzi cię z bledu albo uwiarygodni itp... 

Nie..... To nie jest moje zdanie tylko fakty chłopie...Moja córka jest prawnikiem, ziec i siostra jest profesorem prawa jak i szwagier.... Ja jestem powiedzmy  "głąbem" w tych sprawach a widzę że się mylisz... Wiec powiedz po co zapraszasz ludzi na pw ?... Pisz na ogólnym bo wtedy jest szansa że ktoś wyprowadzi cię z bledu albo uwiarygodni itp... 

Mam swoje powody. No to faktycznie masz zaplecze wiedzy

Nie masz większej wiedzy odemnie . więc sobie odpowiedź na jakim jesteś poziomie... Ja nie udzielam porad prawnych na pw.... I nie zamierzam.... Wypowiadam się jak mam pewność że mam, rację i tyle... Mam kogo dopytać. 

Ja Cie nie oceniam. Nie wiem czy masz większą wiedzę czy nie. Możliwe, że przy Tobie ja nie mam żadnej. Może masz kogo dopytać a może nie masz. Nie znam Cię osobiście i nie wiem. Jak komuś coś wskazuje robię to rozmawiając z nim chociażby przez telefon a nie wykłócają się na forum. Każda rozmowę kończę tym, że dobrze by było moje słowa potwierdzić u kompetentnego prawnika. Tak uważam. Powody też mam swoje i nie muszę ich tu wyjawiać. I nie chce się z nikim kłócić 

Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

Mylisz się w podstawowych sprawach więc nie zapraszaj ludzi na pw... bo im poprostu krzywdę zrobisz nie sobie..

Może się mylę a może nie. Zapraszam jeśli mi to odpowiada. Przedstawiam się i nie jestem dla rozmówcy nickiem z forum. Krzywdy jeszcze nikomu nie zrobiłem, chyba że na to zasłużył. Myślę, że tak raczej zostanie

34 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja Cie nie oceniam. Nie wiem czy masz większą wiedzę czy nie. Możliwe, że przy Tobie ja nie mam żadnej. Może masz kogo dopytać a może nie masz. Nie znam Cię osobiście i nie wiem. Jak komuś coś wskazuje robię to rozmawiając z nim chociażby przez telefon a nie wykłócają się na forum. Każda rozmowę kończę tym, że dobrze by było moje słowa potwierdzić u kompetentnego prawnika. Tak uważam. Powody też mam swoje i nie muszę ich tu wyjawiać. I nie chce się z nikim kłócić 

Ty nie wierz we wszystko co ten paronoik z manią wielkości wypisuje. Jesteś tu nowy to próbuje ci wcisnąć każdy kit. Przecież on nawet nie ma córki. Ma syna z nieprawego łoża, którego żeby pożenić musiał przyszłej synowej z jakiejś patologicznej rodzinki pół gospodarki przepisać, aby zgodziła się za niego wyjść

Edytowane przez lemik
  • Thanks 2

4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Na forum jest szansa że ktoś zweryfikuje jak się będziesz mylił..... 😋

Rozmówca może to sobie sam zweryfikować. I na pewno taka weryfikacja będzie lepsza, bo nie anonimowa

1 minutę temu, lemik napisał:

Ty nie wierz we wszystko co ten paronoik z manią wielkości wypisuje. Jesteś tu nowy to próbuje ci wcisnąć każdy kit. Przecież on nawet nie ma córki. Ma syna z nieprawego łoża, którego żeby pożenić musiał przyszłej synowej z jakiejś patologicznej rodzinki pół gospodarki przepisać, aby zgodziła się za niego wyjść

Zauważyłem już jakiś czas temu🤫

Pisałeś głupoty i dobrze to wiemy obaj bo przecież nie jetes tak głupi żeby tego nie wiedzieć..  więc nie doradzaj jak nie potrafisz... Czemu   zapraszasz na pw? .. Bo wiesz że możesz się ośmieszyć pisząc publicznie i tego się boisz.... 😋

Takie zaproszenie to insynuacja że masz wiedzę.... A jej nie masz i tyle... 

Tak robią prawnicy 

8 minut temu, lemik napisał:

Żadna mnia wielkości nie jest potrzebna aby sprawdzić czy wystąpiła susza w danym rejonie... 😁😁😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja