Skocz do zawartości

Claas Dominator 66 pękające sito górne (podsiewacz)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry kilkukrotnie pękło górne sito w Claasie Domintor 66, wymiana dwóch luźnych łożysk z jednej strony na podsiewaczu nie załatwiło sprawy sito dalej pęka mimo wzmocnienia konstrukcji prętem i płaskownikami co może być tego przyczyną?

Kupię również sito do wyżej wymienionego modelu może być pochodzenia również z serii 56 i 76, proszę o ewentualne oferty.

Opublikowano

na przyczynę pękania sit rady nie mam, ale nowe sita powinni mieć w firmie OSKO – PLAST, koło ryk,

tam dokupowałem do swojego deutza kilka lat temu i jestem z nich zadowolony

Opublikowano

U mnie też pękały sita, i się okazało pare dni temu, że są zużyte tuleje gumowo metalowe, co nie było oczywiste, bo na gumach były małe pęknięcia oraz szczelina wkoło tulei, ale były tak małe że w życiu bym nie pomyślał że oznaka, że trzeba je z tego powodu wymienić.

Opublikowano

Gdyby ktoś miał podobny problem to wymienione zostały wszystkie łożyska wykazujące luzy zwłaszcza te na leelmentach przekazujących napęd, bolce na których wisiało sito były wyrobione i miały garby (nie jesto to część przekazująca napęd ale jak już robota stała to zostało oszlifowane i wytoczone nowe uszczelki na nowy wymiar) wymienione zostały zużyte gumy na nowe) na razie problem się skończył