Skocz do zawartości

Case MX 120 98r nie zawsze działa podnośnik oraz sam opuszcza.

lhanusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ma pytanie co może być przyczyną, że w Case MX 120 bardzo ciężko załączyć podnośnik? Nie raz po odpaleniu zadziała od razu, A nie raz kombinacje kręcę tym pokrętłem góra dół naciskam na blotnikach i po jakimś czasie nagle ożyje....Często druga mi ten przycisk od automatycznego wom przyłączam to z auto na ręczny i dalej nic. Jak już zadziała to chodzi w miarę ale potrafi w niekontrolowany sposób nagle opuścić do zera czy z ciężarem czy bez...Co to może być za przyczyną? Na wyświetlaczu świeci 0 albo czasem są takie dwie kreseczki....dziękuję za pomoc 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez emkol
      Witam. Jaki model Case wybrać pod tura albo z turem moc 65-85 km.
      Cena w granicach 70- 95tys
    • Przez Lewy410
      Witam czy ktoś wie co to za przekaźniki i za co są odpowiedzialne w case 110 Mx są 2 koło siebie jakie numery katalogowe mają bo są nie czytelne

• Przez przemo9939
      Witam. Problem z podnośnikiem w Case Puma 125 nie opuszcza do końca, choć ustawione mam pokrętło na max. Po przytrzymaniu opuszczania opuści do końca i po ponownym podniesieniu i opuszczaniu znowu opiści prawie do konca i stanie, na wyświetlaczu pokazuje 0 ale jeszcze ręcznie da się opuszczać. Potencjometr pod lewym ramieniem nowy, kalibrowałem podnośnik, nie przechodzi poprawnie bo lekko opuści i podniesie lecz błędów nie pokaże i kończy kalibracje niby poprawnie a tu lipa.
    • Przez cios1992
      Potrzebuję rady. Case 4240 skrzynia 4 z rewersem i połówkami.

Po wymianie wałka, pierścieni, kosza, tarczek, planszy. Ciągnik już zaczął jechać na żółwiu. Po kliknięciu i przełączeniu na zająca ciągnik, zamiast przyspieszać, zaczyna tak jakby przyhamowywać i zaczyna wyć...

Ciśnienie po wpięciu manometrów od spodu pokrywy na zającu 22 bary.

Czy Mógłby ktoś coś doradzić czego się tu czepić? Dlaczego zaczyna wyć i dlaczego nie przyspiesza..

received_812481793487989.mp4
  • Dodaj nową pozycję...
v