Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A powiedcie czy WOM 1000 przydaje sie do sprzetu typu przewracarka, zgrabiarka (karuzele) , kosiarka dyskowa... ? Czy lepiej jednak szukac czegos z 540E. No i jaka to tak naprawde jest oszczednosc na paliwie w porownaniu do zwyklych 540, moze ktos mierzyl ?

pozdr

Opublikowano

u mnie w mojej prasie żeby prasować obr 1000 to silnik trzeba tak ok 1200 a c 385 nie daje rady na 1200 żeby nie zdechła trzeba większe obroty ale w tedy na wałku są za duże i prasa nie zwija tylko robi sięczkę

Gość peres100
Opublikowano

jak zrobic zeby zalozyc walek 1000 obrotow do 912

Opublikowano

Często jeżdżę c-360-3p na 4 biegu i na obrotach walka zależnych od tego biegu z zaczepionym niemieckim przetrzasaczem 4 gwiazdowym.

Najczęściej robię tak w przeschniętym sianie lub do rozrucania pokosów trawy.

1100 obrotów wystarczy, przetrząsacz doskonale daje sobie radę, ciągnik wogóle tego nie odczuwa

Opublikowano

koledzy jek przestawić obroty w mtz 82 z 540 na 1000? podobno jakąś śrubą jeśli tak to jaką?

bo zastanawiam sie czy nie prasować z-224/1 mtz zamiast 3p.. 3p radzi sobie bdb pali mało tylko jak pod górkę i zaczepie przyczepe do prasy to troche stęka i drapie czasem..

Opublikowano

Odświeżam temat.

Przy zamówieniu nowego ciągnika mogę go wyposażyć  w   dwie prędkości WOM do wyboru.  

Teraz pytanie jaką konfiguracje wybrać  opcja  nr 1) 540 i 540 E , 2) 540E i 1000,

3) 500 i 1000?

Ciągnik to Valtra  103.4  111 KM. Pracować będzie z prasą walcową ( rotor +15 noży), kosiarka , rozrzutnik

Najbardziej skłaniam się do 500 i 540 E .  Bo teraz mam w ciągniku 500 i 1000   . I  uważam , że 500 jest dobre do prasy ale za wolne do kosiarki . A 1000 obrotów znowu za szybkie i do kosiarki i do rozrzutnika,

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez AdrianFanDeutz
      Gdzie mozna kupic ile kosztuje obciaznik do ciagnika na przedni tuz waga jaka mnie interesuje to ok 800kg
    • Przez Dastan
      W zimie poskładałem silnik Cumminsa, robiona głowica, pompa paliwa, wtryskiwacze, nowe pierścienie blok honowany. Przyczyną remontu była zatarta panewka. Od początku dwa cylindry po odpaleniu bardzo kopcą na jasny gryzący dym dopóki się silnik nie zagrzeje potem to nie występuje. Dodam że przed remontem tak nie było.  Pompa ustawiona na znaki. Silnik ma przepracowane 30mtg i dalej to samo, a liczyłem że muszą się pierścienie dotrzeć, ale nie jestem pewny czy to to bo oleju nic nie ubywa. Jak to zdiagnozować? Może źle pierścienie założone? Ale to by brał olej? Kąt wtrysku?
    • Przez KatarzynaJeziorkowska
      dzień dobry,

jestem pośrednikiem kredytowym i pozwoliłam sobie napisać do Państwa z propozycją finansowania skierowaną do Waszej grupy zawodowej a mianowicie - kredyt dla rolników poz zastaw ziemi na max 15 lat
      max kwota BRAK
      pod zastaw hipoteczny
      uproszczone procedury - do 500 tys na oświadczenie o osiąganym dochodzie
      na okres 15 lat
      szybka decyzja
      bez wpisu do bik
      spłacamy inne zobowiązania do 500k na uproszczonej procedurze, powyżej polisa i zestawienie faktur(bez faktur i przelewów;)) konsolidujemy inne zobowiązania wpisane na hipotece
      w każdej chwili możliwa wcześniejsza spłata bez żadnych dodatkowych kosztów hipoteka możliwa i na domu i na ziemi, itd, itp   zapraszam do kontaktu dkfinanse.spzoo@gmail.com tel 695 588 952 w swojej ofercie mam produkty zarówno dla osób z dobrymi bazami bik jak i złymi cała Polska   pozdrawiam   Katarzyna Jeziorkowska DK Finanse sp. z o.o. wpis do KNF RPK037045
    • Przez Fugeo
      Poszukuję sprawdzonych lamp roboczych ledowych na tył ciągnika.  Na chwilę obecną będą założone dwie. Preferowane z wbudowanym złączem typu AMP. Pierwsze jakie znalazłem to takie:
      https://elmoto.pl/lampy-robocze/4562-lampa-robocza-led-4000-lm-owalna-amp-wesem-kat-60-5905445633354.html
      Mogą być? Mają odpowiednią moc, strumień świetlny i kąt?

• Dodaj nową pozycję...
v