Skocz do zawartości

Zamierzam kupić john deere 8100 ktoś pomoże ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy zamierzam kupić john deere 8100  z roku 1995 na powershift  one są . Ktoś pomoże na co zwrócić uwagę ? Jakie ciśnienia powinien mieć gdzie mierzyć ?  Z góry dziękuje za pomoc . 

4713507C-EEB5-41A0-BE3C-E65096F369A9.jpeg

Opublikowano

Musi być taki knur ? W podobnej mocy jest 7800 lub 7810. Silnik ten sam, powerschift też w nich był (19/7) a ciągnik zwrotniejszy, lżejszy i nie "skacze" tak jak 8×00 😉 7810 były już z tls'em w opcji. Ten 8100 ze zdjęcia to albo malowaniec, albo nie z 95 roku.

Opublikowano

5689😎 

plus 40000 które zrobił przy opryskiwaczu🤣🤣🤣🤣🤣.

podziwiam ze ktoś chce kupić 26 letni ciagnik który gdzie by nie robił to zapierdalal jak wściekły, nie stygł. 
miłe masz ha ze taki traktor potrzebny?

• Like 1
Opublikowano

czy to wazne ile ma ha wazne miec traktor wiekszy od sasiada😁😁😁😁 a tak powaznie jak autor szuka takiego to trzeba z dobrym serwisem przed kupnem go obejrzec zeby pozniej go nie remontowac

Opublikowano

Jak masz "pojęcie", to nie zwlekaj, tylko doradź potencjalnemu nabywcy. Ale odnoszę wrażenie, że nigdy nawet nie miałeś do czynienia z tymi ciągnikami...

Opublikowano

Nigdy nie miałem styczności z tym modelem więc się nie wypowiadam, ale zadał konkretne pytanie i oczekuje konkretnych informacji. A nie zgryźliwych docinek.

• Root Admin
Opublikowano

Sugerowałbym wziąć jakiegoś ogarniętego serwisanta, dać mu za te 2 godziny pracy 400 czy 500 zł i niech ci przetrzepie maszynę.
Jak na dolnośląskie to mogę podać dwa numery telefonów. Z jednym z chłopaków kupiłem JD, z drugim kupowałem Case i MFa - oba po godzinie kazał mijać szerokim łukiem.
Obaj mają sprzęt, więc tylko z nimi jedziesz i się patrzysz czy maszyna podoba się wizualnie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Szwagier ma takiego i teraz kupił 8400 Ogólnie tylko cena  dość fajna bo zo około 100 kupi się ciągnik do remontu. 

8100 kupił z  6 lat temu i miał 140 km po zmianie pompy i wstawieniu czipa  doszło do 200 i koniec. Bawił się z 3 lata z tym dopiero kasę wydął z 20 tys,  i jakoś pracuje.,  plus mały remont za podobną kasę.

Ogólnie klną na niego jak cholera, że przereklamowany  i kupa złomu . I miesiąc temu kupił 8400 no bo cena.109 netto plus Vat o on ryczałtowiec.

Po przyjechaniu rozebrał tylną zwolnicę bo coś chrubotało, okazało się że popuściło zabezpieczenie na satelitach i rozwaliło dosłownie całą zwolnicę, a że jeszcze ma wersje wzmocnioną z   części z 9000 to około 80 tyś nowe.

Teraz jeździ i szuka używki, jakieś 25- 30tys. Przynajmmniej handlarz po piśmie od  prawnika oddał mu 13 tys. 

Ogólnie w polu tylko do 12 km/h bo potem biegi szosowe, głośny  i trzepie. Raz nim jechałem jako pasażer i porażka. 

Jak do niego przyjeżdżam moim Case MX 150 to tylko podchodzi i podziwia, musi pogazować, posłuchać silnika i na Jaśka wyzywa na czym świat stoi. 

Ja wiosną kupiłem Fendta 920 na Manie z 2004 r i przebiegiem 10300, i do tej pory  w pierdółki włożyłem 25 tyś i to nie koniec. Dałem 190 netto.

Szwagier od 3 lat też mówił ze tylko Fendt i  300km musi być, i koniecznie około 100 tyś, wiec za  Fendt to tylko  w marzeniach. 

Teraz jak podjadę Fendem to powtórka  z rozrywki jak z Casem. 

Edytowane przez tomek73
Opublikowano

To chyba niezłe zakapiory te szwagrowe Johny 🤔 Przy "prawidłowym " użytkowaniu i obsłudze, silniki z palcem w uszach kręciły trzeci raz licznik bez remontu. 40 tyś godzin i tył "nie ruszany". Dzisiejsze plastikowe szajsy z telewizorkami w kabinie, nie wytrzymują 25 % tego co tego typu Jaśki.. Problem leży właśnie w tym, że 95 % ofert na rynku wtórnym, to wyjebane do granic możliwości wraki.

Opublikowano

Szwagier ma(miał ? ) 8100 na sprzedaż. Sprowadził go sam z francji z 15lat temu z przebiegiem 4700mth. Obecnie ok.11000 i żadnych problemów. Jakieś pierdoły. W polu bez problemu objeżdża młodsze 7730 i 7830. I ten dźwięk silnika. Wady: skrzynia 30.

Opublikowano

No i to nie są ciągniki do jeżdżenia "na pusto", bo palą niewiele mniej niż przy ciężkiej robocie 😉