Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2022

Bananek

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
13 minut temu, Łolek napisał:

Karol z doświadczenia własnego mówię niech ma 100 koni ale 6 garów a nie 120 w 4 

Oleje filtry do mfa 3300  i nawet cukierkiem mnie poczęstowali 😁

Zależy do czego potrzebny. 

Ja narazie nie widzę żadnej cięższej pracy niż prasa z nożami. Działki nie duże to też musi być ciągnik zwinny. 

Kosiarka też będzie czepiana do tego większego. 

21 minut temu, radekz200 napisał:

@Karol6130 kup sobie agrofarma tego 115 km i bedziesz zadowolony 😛

Ta, na pewno. 

Nie wiem jak można w ogóle robić takim czymś. 

Kolega miał lambo, sprzedał jak tylko mógł. 

Od tamtej pory tylko valtra, no i jedna Kubota. 

Głupota tylko przez to że valtra nie miała nic sensownego w okolicach 70 koni. 

10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Też moge wstawić zero, ale po co

To na tempimacie by nie ujmować ani nie dodawać gazu.

No a pacz praeie 200 km a wskazówka tyko dygłs a bak 60 l

Lotos dynamic b0 arktic robi robotę.💪🏻

Tez jadę na b0 

10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Też moge wstawić zero, ale po co

To na tempimacie by nie ujmować ani nie dodawać gazu.

No a pacz praeie 200 km a wskazówka tyko dygłs a bak 60 l

Lotos dynamic b0 arktic robi robotę.💪🏻

Tylko to chwilowe spalanie jest, ładnie wygląda na zdjęciu, też takie coś mogę zrobić i pisać ochy i achy na temat spalania, to jednak jest nie miarodajne Rysiu. Wstaw średnie na 1000km to uwierzę. Aż poszedłem sprawdzić i u mnie pokazuje komp średnio na ciut aktualnie ponad 2300 km 6.4 l/100 1.9 jtdm 185 km. Trasy głównie w koło komina.

Edytowane przez bieniek_88

Drewnopoulos napisał:

o matko ale posiwiałem ostatnio na czubku głowy i skroniach jak gołąbek. muszę to jakoś zatuszować. znacie jakąś dobrą farbę henny nie chcę bo ruda albo zielona. chcę taki kolor jaki miałem. czym farbujecie włosy @slawek74 @gregor1284 @DANDYS ?

nie bo jestem blondasem 😉

Banana zapytaj czy farbuje 😉

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

A która by chciała łysego???

nie martw się, mnie też żadna nie chciała, nawet gdy siwy jeszcze nie byłem, tym bardziej teraz. w jakim wieku wyłysiałeś?. wiesz, do mojego taty babcia zawsze powtarzała żeń się zanim ci włosy wypadną jak dziadkowi i tata szybko ożenił się z mamą a włosy mu nie wypadły. ja mam trochę zakola, ale bardzo małe, i w takim tempie może za 20 lat będę łysy. próbuj myć szamponem z pokrzywy, dużo śpij i nie denerwuj się może odrosną. dziadek za moją sugestią zaczął  używać szamponu i ma taki meszek teraz. zobaczymy co to będzie.

Kurka, z rana fajna pogoda, a teraz znów szaro i ponuro.

Ja w astrze 1.6 nie zejdę niżej niż 8,5-9l przy dojazdach do pracy. Trzeba góry i doliny pokonać. W trasie 120-130kmh to koło 7- 7.5 się zakręci. Na podwórku jest też druga astra 1,7 w dieslu to 6,8-7l przy jeździe wokół komina. W trasie i 5,5 osiągalne. 

8 minut temu, Drewnopoulos napisał:

nie martw się, mnie też żadna nie chciała, nawet gdy siwy jeszcze nie byłem, tym bardziej teraz. w jakim wieku wyłysiałeś?. wiesz, do mojego taty babcia zawsze powtarzała żeń się zanim ci włosy wypadną jak dziadkowi i tata szybko ożenił się z mamą a włosy mu nie wypadły. ja mam trochę zakola, ale bardzo małe, i w takim tempie może za 20 lat będę łysy. próbuj myć szamponem z pokrzywy, dużo śpij i nie denerwuj się może odrosną. dziadek za moją sugestią zaczął  używać szamponu i ma taki meszek teraz. zobaczymy co to będzie.

Po kurzym gownu pięknie się włosy zagęszczają i rosną, dwa razy w tygodniu wcierać i  założyć folie  bo pod folią lepiej jeszcze rosną 

• Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez superfarmer02
      Zapraszam na kolejny rok wstawiania ursusów za 50tys i zetorow za 100tyś+🙈😂
    • Przez konteno
      O pogodzie ,opadach i odnotowanych temperaturach w różnych częściach kraju i nie tylko w rozpoczętym 2024 roku. 
    • Przez bobytempelton
      Witam, z racji że sezon na komunie w pełni chciałbym abyście podzielili się pomysłami na prezent na komunię dla chrześnika chrześnicy, czy po prostu dla 9 latka z okazji tego święta. Chciałbym abyście pisali przydatne rzeczy które zostaną im na długo, lub długo w pamięci , oklepane rzeczy typu rowerki zegarki itd raczej odpadają, a pieniądze wydadzą i tyle z nich będzie , zachęcam do wypowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...
v