Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2022

Bananek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nie bedzie padac to moze podjade rowerem do lasu. Przy okazji zobacze ile drzew do sprzatniecia. Bylem na polach obejrzec wschody pszenzyta to nie mam co narzekac na chwile obecną,zakladek.sporo narobilem.ale ujdzie(za malo gniazd na znaczniki a z przodu nie mialem kiedy przeniesc). Za 2 dni reszta bedzie juz na wierzchu. Słonko cos przygrzewa a od 13 ma byc podobno porządny deszcz

46 minut temu, Uziu92 napisał:

ale w raz taniej leczyć swoje jak potem implanty wstawiać.

Proteza wyjdzie taniej, implant jest za drogi dla zwykłego dziada i zjadacza chleba, chyba, że masz zamiar żyć 100 lat. Zresztą - leczyć swoje przez 20, 30 czy 40 lat to jak to zsumuje to wyjdzie lepiej raz a dobrze zrobić sztuczne. Można też z niekompletnym uzębieniem żyć, są różne możliwości. Kiedyś dentysta opowiadał, że rodzina przysłała babcię koło 80 czy nawet po 80 żeby jej zrobić protezę - a on na to, że ta proteza się nie będzie miała nawet na czym trzymać bo dziąseł już nie ma.

22 minuty temu, Agrest napisał:

Siewy wczoraj zakończone, dziś rano ostatnie hektary odchwaszczone, teraz zaczęło mocniej padać.

Czyli weekend. 

Teraz obiad i czas na tourne po woj świętokrzyskim. Trzeba dzieciaki pozwozić i przenieść numery do Play bo zdecydowanie lepszy net w domu.

O ooooo ,ze świętokrzyskieo przed chwilą rębak mi przywieżli . Wczoraj telefon i po 15 godzinach jest . Czekali na mnie czy co ?

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie powiem bo zęby w super stanie nie są. A bardzo nie lubię odwiedzać zębologa ze względu na sytuację która następuje na końcu wizyty - rozliczenie. 

U nas to do kowala chodzą, gwarancję nawet chłop daje że ząb po jego zabiegu już nie zaboli nigdy 

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie powiem bo zęby w super stanie nie są. A bardzo nie lubię odwiedzać zębologa ze względu na sytuację która następuje na końcu wizyty - rozliczenie. 

U nas to do kowala chodzą, gwarancję nawet chłop daje że ząb po jego zabiegu już nie zaboli nigdy 

• Haha 2

12 minut temu, gregor1284 napisał:

U nas też tak chodzili, jeden słynął z tego, że dobrze wyrywał zęby.

Ziarno z kolby kukurydzy po wyschnięciu w szabaśniku w westfalce zmieniło masę z 230g na 195g. To w sumie nie taka zła ta wilgotność 🤔

5mm póki co dzisiaj ale dalej siąpi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      O pogodzie ,opadach i odnotowanych temperaturach w różnych częściach kraju i nie tylko w rozpoczętym 2024 roku. 
    • Przez superfarmer02
      Zapraszam na kolejny rok wstawiania ursusów za 50tys i zetorow za 100tyś+🙈😂
    • Przez semos
      Mam taki mały problem, co kupić dziewczynie pod choinkę? Ma 24 lata.

A więc tak:
      -kolczyki i wisiorek odpadają, bo otrzymała je na mikołajki.
      -co do perfum to trochę głupio mi jest je kupić ponieważ ona pracuje w jednej z ogólnopolskich sieci drogerii wiec zna wszystkie perfumy oraz kremy i może zawsze porównać cenę tych perfum, a tego bym nie chciał aby wiedziała ile prezent kosztował.

Pluszaka już kupiłem do tego chce coś jeszcze w kasie max 80zł.
    • Przez SimmonsNalani
      Jak mogę łatwo połączyć kilka plików PDF w jeden dokument? Czy istnieje narzędzie online, które umożliwia łączenie plików PDF bez skomplikowanych procedur, nawet dla początkujących?
    • Przez lilyian
      Witam wszystkich, przyjaciele, proszę o podanie mi jakiegoś portalu, który pomoże mi czytać prawdziwe wiadomości, aby nie były fałszywe, aby nie oszukiwać ludzi, tak jak je rozumiem.

• Dodaj nową pozycję...