Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2022

Bananek

Rekomendowane odpowiedzi

HF86 napisał:

3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Koźlaki 

Screenshot_20220930-135755_Samsung Internet.jpg

koźlakow to jest dużo kolorów przez ciemno brązowe pomarańczowe czerwone po niemal białe albo szare

DANDYS napisał:

Dziad932 napisał:

Ostatni szpadel piachu rzucić i koniec okrywania kieszonki w tym roku, jest zapierdal 🤨 , żaden nie przyjdzie pomóc ...

IMG20220930144749.jpg

a po cholere tyle ziemi 🙆‍♂️🙆‍♂️

głupiego robota się trzyma 🤭😁

Dziad932 napisał:

8 minut temu, DANDYS napisał:

a po cholere tyle ziemi 🙆‍♂️🙆‍♂️

Jakby Tobie psy podziurawiły folie jak mi jednego roku bo w nocy urządziły sobie spacery po pryzmie 🤨 , to byś zmienił zdanie...

siatki się kupuje 😃

1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Ostatni szpadel piachu rzucić i koniec okrywania kieszonki w tym roku, jest zapierdal 🤨 , żaden nie przyjdzie pomóc ...

IMG20220930144749.jpg

A goń się dziadu jeden. 🤭

21 wiek a ten piachem całą pryzmę. 😲

Teraz to siatka opony lub worki. 

33 minuty temu, Łolek napisał:

Jak myślicie będzie taniej 

IMG_20220930_142148.jpg

Pomażyć fajna rzecz. 😁🙄

PRIMO napisał:

Pomażyć fajna rzecz. 😁🙄

tonę poli i 2.5 tony wysiałem na 3.3ha 🤭

Rolnik1973 napisał:

Ale jaja

Kiedyś w 2019 roku gmina składała projekt na fotowoltaikę i sie zapisałem, ale projekt nie przeszedł i trafił na listę rezerwową.

A teraz dzwonił z gminy ze dostali pieniądze na ten projekt.

4000 zł tak jak było wtedy.

Na przyszłe lato prąd ze słońca.

dach Ci popsują nie rób tego 🤦‍♂️

12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale jaja

Kiedyś w 2019 roku gmina składała projekt na fotowoltaikę i sie zapisałem, ale projekt nie przeszedł i trafił na listę rezerwową.

A teraz dzwonił z gminy ze dostali pieniądze na ten projekt.

4000 zł tak jak było wtedy.

Na przyszłe lato prąd ze słońca.

Odpuść sobie te gminne dotacje bo zakładają największy szajs. 

Załóż na własną rękę bo wybierasz sam co chcesz a nie co Ci urzędasy narzucą. 

11 godzin temu, Dziad932 napisał:

A u mnie 39,2° 😊

a test pozytywny ? musi od radka sie zaraziłeś

7 godzin temu, gregor1284 napisał:

Niech piszą na mnie jak chcą byle nie czarna d*pa... 

malaczarna d*pa jest tu tylko jedna

4 godziny temu, Pigmei napisał:

13*, słonecznie  aż chce sie pracować 😎 Wczoraj ostatnie 4 ha zaorane, dziś zwałowane i do wieczora spokojnie zasieję 🙂

Ca5hErgbEcW-VzSia5oCCMvcEvocxzv2H2oFIYYMX-GewPey5uFyur4OOnSZntRIHJdWvOuYLDFqijHQaqP-BDuEvmRJDRsuBvXrypdBEORbKBxFOuHpuQy5D9ETys7MXEYQ9W-layKgEM9Is_Q70yW9PBwCmtpzZD5LjfuIMwK3rQFPrRGVqP0T6ltAuUnzv9gtD1rNEznpWMoa3C1ZA57qHh1-_I-8UBKACYkQtNEce8YmabR-MFZZVsT1Uj0-f0tqWw7xAHrQ9DVf1-Ul5lhD0ljZyDqe4W9VCy2ntUcngcT6k9big_20z4UOSyY00zC4BhJkhWOVdujonAWQgtnlrKZWQ96nhPifOOFaObHpm8f4DPRGV1KnPwix20jsGxinYHuQ4H2S0FmR_2U3RlZfTuP39jsp6gV_TL8P4EuPp40LGlLvIbDFTi76PhazDE2OTwhIqN4zG4STVw6iGE1-Z1tJtayve384dVoXhWNs0DK57tf5XjuwEOG8P9p_alM6Ez88ylBQs-qXkGONDuX36wb_4GoNFOYlDgLTEXhRM9gthxSJ3b6prEBqB3hX3ybkmr9FzSUBJdETEqf2xvm1yRk-SO4jshfnkHT_zAj4z2RCRWBu_ZFN79nttyBriYWWQYzX-NAw6E7lkC1Rmyj0fNBkEnFyhM9MxWaC5H0Eg_a9bqiqu5Y3ISCojL5CZPOSGJ1N3aB7SRJK68xyj544NQfV6M0Ble7nGw2WLQlUtlRKtE0vueoyY_pVww8K3L92N2T1Tr9K6m_-JAPkw3TRrHZYs658ZoB22cgw-po1IaGz_gwTcb0Nj8euvvTD0dRhAFOLb37v2Pik29i-dD4z4kqAxmivZydudg9cop6E4dRepJbpA7YmZBG3FB_iA6Dk9UZ3umayTZo6FrYHl5QAMNJ8oMoCQWZfZjOV=w1250-h937-no?authuser=0

dużo to waży ? da się samym zrobić po siewie tak żeby włóką nie ciągać ziarna ? tzn jakoś beznarzędziowo przestawić przechylić by nie ryła przed  wałem?

24 minuty temu, PRIMO napisał:

A goń się dziadu jeden. 🤭

21 wiek a ten piachem całą pryzmę. 😲

i do tego łopatą , zamiast zetorem zaczerpnąć i turem narzucić , a potem się stęka że ciężko 

• Like 1

4 minuty temu, PRIMO napisał:

Odpuść sobie te gminne dotacje bo zakładają największy szajs. 

Załóż na własną rękę bo wybierasz sam co chcesz a nie co Ci urzędasy narzucą. 

Tak jak mówisz na własną rękę te 4k to gówno nie kasa i jak już iść w fotowoltaikę to wszystko przerzucać na prąd kuchenkę,grzanie wody itd.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      O pogodzie ,opadach i odnotowanych temperaturach w różnych częściach kraju i nie tylko w rozpoczętym 2024 roku. 
    • Przez superfarmer02
      Zapraszam na kolejny rok wstawiania ursusów za 50tys i zetorow za 100tyś+🙈😂
    • Przez semos
      Mam taki mały problem, co kupić dziewczynie pod choinkę? Ma 24 lata.

A więc tak:
      -kolczyki i wisiorek odpadają, bo otrzymała je na mikołajki.
      -co do perfum to trochę głupio mi jest je kupić ponieważ ona pracuje w jednej z ogólnopolskich sieci drogerii wiec zna wszystkie perfumy oraz kremy i może zawsze porównać cenę tych perfum, a tego bym nie chciał aby wiedziała ile prezent kosztował.

Pluszaka już kupiłem do tego chce coś jeszcze w kasie max 80zł.
    • Przez SimmonsNalani
      Jak mogę łatwo połączyć kilka plików PDF w jeden dokument? Czy istnieje narzędzie online, które umożliwia łączenie plików PDF bez skomplikowanych procedur, nawet dla początkujących?
    • Przez lilyian
      Witam wszystkich, przyjaciele, proszę o podanie mi jakiegoś portalu, który pomoże mi czytać prawdziwe wiadomości, aby nie były fałszywe, aby nie oszukiwać ludzi, tak jak je rozumiem.

• Dodaj nową pozycję...