Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2022

Bananek

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Cięzka wiosna w polu będzie.

Na jesieni jak się dozyje a nie będzie mokro to wsxystko ozimym zadieje

Pooram po 5 bruzd na wodę i wiosną będzie laba, a nie po 5x przesuszać  zeby posiać.

Za miesiąc może śladu po tej wodzie nie być na razie nie narzekaj Rysiek bo cię Pan Bóg  suszą pokarze 

36 minut temu, slawek74 napisał:

żyje żyje leżę w łóżku tylko się poce i łeb trochę boli

dyszcz lyje 🙆‍♂️

I zaraziłes mnie... 38.4..

4 minuty temu, Baks00 napisał:

Coś wam powiem:

Jadę dzisiaj autem,dojeżdżam do ciągnika z przyczepą.Chyba szyber nie domknięty sypie się rzepak jak cholera....No więc ja zrownalem się z nim trąbię,pokazuje by się zatrzymał.

A ten mi pokazuje bym się w głowę po pukał,i zaczął wymachiwać kluczem-a to chu..se myślę, pojechałem dalej......

Kiedyś tak gościa zatrzymywałem jak w d43 oponę miał wystrzelona. Za fendtem 50km/h jako druga, podwójne burty, skosy. Chłop tez się zatrzymać nie chciał ale go wyhamowałem, pluł się najpierw a potem podziękował 🤣

U mnie w ciągu tygodnia ponad 25l spadło... I dalej jakieś opady pokazują...

4 minuty temu, Łolek napisał:

Za miesiąc może śladu po tej wodzie nie być na razie nie narzekaj Rysiek bo cię Pan Bóg  suszą pokarze 

Ważniejsze, żeby deszcz spadł w odpowiednim czasie. To, że teraz z wczesnej wiosny doj**ie wody to nic nie oznacza. A mnie już zaczyna to błoto po jaja wk***iać. Tyle, że śnieg znika...

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Kiedyś tak gościa zatrzymywałem jak w d43 oponę miał wystrzelona. Za fendtem 50km/h jako druga, podwójne burty, skosy. Chłop tez się zatrzymać nie chciał ale go wyhamowałem, pluł się najpierw a potem podziękował 🤣

Jak się pluł to trzeba było wsiąść w samochód i jechać dalej a on też niech se dalej tak jedzie 

szymon09875 napisał:

36 minut temu, slawek74 napisał:

żyje żyje leżę w łóżku tylko się poce i łeb trochę boli

dyszcz lyje 🙆‍♂️

4 minuty temu, Baks00 napisał:

Coś wam powiem:

Jadę dzisiaj autem,dojeżdżam do ciągnika z przyczepą.Chyba szyber nie domknięty sypie się rzepak jak cholera....No więc ja zrownalem się z nim trąbię,pokazuje by się zatrzymał.

A ten mi pokazuje bym się w głowę po pukał,i zaczął wymachiwać kluczem-a to chu..se myślę, pojechałem dalej......

nie może być ja nie wiele ponad 37 osiągam tylko pot zalewa 😁

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Kiedyś do solanu z pyrami gonił gość i na drugiej przyczepie wąż od kipra tańczył po ulicy, wyprzedziłem że 300m wysiadłm gość zatrzymał podziękował i pojechał 

A i ja kiedyś zatrzymałem, ale osobówkę bo rejestrację tylnią już miał prawie w pionie. Trzeba sobie pomagać! Choć faktycznie, można źle takie wyhamowywanie i mryganie długimi odebrać:P

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Ja tak samo, mokry jakbym się wykąpał. No i gnaty bolą, od tego się zaczęło. A jak wracałem z roboty to aż się w głowie kręciło.

Ty się ciesz, że w lędźwiach nie jebie. To jest dopiero kozak :D

2 minuty temu, sadownik12 napisał:

A i ja kiedyś zatrzymałem, ale osobówkę bo rejestrację tylnią już miał prawie w pionie. Trzeba sobie pomagać! Choć faktycznie, można źle takie wyhamowywanie i mryganie długimi odebrać:P

Ty się ciesz, że w lędźwiach nie jebie. To jest dopiero kozak :D

No właśnie że lędźwie najbardziej czuje. Koło południa wychodziłem z pod ciągnika i jakoś jak się wyprostowalem to zaczęło się. Potem usiedzieć nie mogłem.

Na dworze wkoncu pada konkretnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez superfarmer02
      Zapraszam na kolejny rok wstawiania ursusów za 50tys i zetorow za 100tyś+🙈😂
    • Przez konteno
      O pogodzie ,opadach i odnotowanych temperaturach w różnych częściach kraju i nie tylko w rozpoczętym 2024 roku. 
    • Przez bobytempelton
      Witam, z racji że sezon na komunie w pełni chciałbym abyście podzielili się pomysłami na prezent na komunię dla chrześnika chrześnicy, czy po prostu dla 9 latka z okazji tego święta. Chciałbym abyście pisali przydatne rzeczy które zostaną im na długo, lub długo w pamięci , oklepane rzeczy typu rowerki zegarki itd raczej odpadają, a pieniądze wydadzą i tyle z nich będzie , zachęcam do wypowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...
v