Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

570kg wagi , miał być lżejszy i po 9 netto , ale dołożyli.  Zdjęcia budowy nie mam , jedynie łba 😜

Ksywkę miał diabeł bo straszył rogami i wyglądem 🤣

20220112_095536.jpg

Teraz nie pamiętam 32 albo 35 miesięcy 

Opublikowano

Mam takiego , nazywa się Jaruś w sierpniu będzie miał dwa lata i niewiele ponad  💯 kilo , Rasowy  prawie czysty limousine ... Perła w koronie , uwieńczenie ciężkiej pracy hodowlanej 😁😁😁

• Haha 4
Opublikowano

U każdego taka perełka się trafi. Piotruś nie miał ogona i ucha. Wzwyż skakał lepiej niż nie jeden koń sportowy. Miał mega  chęć do życia,żaden inny bydlaki nie miał u mnie tyle biegunek i nie przyjął tyle leków co on. Poszedł w P i w wieku 30miesiecy dał ok 210kg super mięska 🤣

• Haha 2
Opublikowano

Pamietasz może ile ważył na żywo? Bo mój chuderlak skora i kości nogi przednie w litere C zgiete ok 450-500kg max bedzie ważyć i pytanie ile on moze dac tego mięsa bo raczej sie nie łudze że wezmie go ktos na żywą... jakie wybicie przyjąć od wagi żywej 40-45%?

Opublikowano

na zdechlakach zawsze z wbca wychodziło najlepiej .kiedyś zdałem 307 kg p- brzydzil bym się ogryzac A wyszło jeszcze ponad 1500 dla mnie i prowizja dla pośrednika. 

Opublikowano

Nie u każdego jak się pakietów nie kupuje to nie ma prawa być takich fenomenów genetycznych 😁 

Ale wasz pocieszę też mam poturbańca co zgubił 100 kg  naprawdę nie wiem jak to się stało 😁😂

Opublikowano
  W dniu 4.03.2022 o 05:57, Michal014d napisał(a):

Pamietasz może ile ważył na żywo? Bo mój chuderlak skora i kości nogi przednie w litere C zgiete ok 450-500kg max bedzie ważyć i pytanie ile on moze dac tego mięsa bo raczej sie nie łudze że wezmie go ktos na żywą... jakie wybicie przyjąć od wagi żywej 40-45%?

Rozwiń  

Pod 500

Opublikowano

Z osiemnaście miesięcy pewnie minelo. 

Z ostatniego wbca 12,3 brutto średnio wyszlo ze dwa O, jedna rka i może u jeden. narazie rozliczenia brak. tak mi tylko z przelewu wyszło. 

Opublikowano
  W dniu 4.03.2022 o 09:03, Pcheella napisał(a):

Kto dobrze wytypuje wiek to stawiam flaszkę, skoro już tak weszliście na temat perełek 😁

Rozwiń  

WYGLĄD MA NA SIMA.  trzymaj go  do 8 metrów

miałem kiedyś Dżerseja wyglądał na max. 350kg a zrobił 620kg  w 20 miesięcy, kupujący stary handlarz mówił ze w życiu by nie powiedział że tyle zważy... 2 razy na wage wchodził...

Opublikowano

No ja też miałem ostatnio byka rasy normand, chorował długo, miał 20 miesięcy, 400 kg wagi. Poszedł za 2800, tyle wynegocjowałem z kupującym, tylko nie wiem czy brał go na rzeź czy do chowu. Mi już było szkoda zboża żeby go paść za darmo.  I tak do niego dołożyłem. 

Opublikowano

nie takie się paslo. ryzyk, fizyk. czasem nowe miejsce czyni cuda 🤭

Opublikowano
  W dniu 4.03.2022 o 13:24, GABBER85 napisał(a):

WYGLĄD MA NA SIMA.  trzymaj go  do 8 metrów

miałem kiedyś Dżerseja wyglądał na max. 350kg a zrobił 620kg  w 20 miesięcy, kupujący stary handlarz mówił ze w życiu by nie powiedział że tyle zważy... 2 razy na wage wchodził...

Rozwiń  

Tylko że on już ma 18 miesięcy 😏 ale plan jest pójdzie na obiad 😅

Opublikowano

W obecnych trudnych czasach za daleko wybiegasz w przyszłość 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v