Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biernacki ostatnio ostro kuleje z hajsem i powciagal nowych handlarzy na pare baniek takze jak handel z biernackim to przedplata z gorka za calosc towaru albo nie podejmowac tematu, no chyba, ze lubicie sprzedac dobrze na kwicie a pieniedzy nie zobaczycie. :)

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
  W dniu 11.03.2022 o 20:57, teybe napisał(a):

Sprzedawał ktoś byki do firmy Biernacki? Proponują przedpłatę. Miał ktoś taką transakcję z nimi?

Rozwiń  

nie mam byków, ale jak daje przedpłate to moge z nim pohandlować, podeślij go do mnie

W dniu 12.03.2022 o 04:18, Berthold napisał(a):

Przedpłata  musi wejść na konto , pamiętaj że potwierdzeniem przelewu rodziny nie nakarmisz ... Jest wysoce prawdopodobne że będzie szła kilka dni , ale czy dojdzie... 

Rozwiń  

moze nie w tej branzy ale potwierdzenie przedpłaty widziałem kiedys sfałszowne... branża stalowa, żaden bank  wychodący i przyjmujący nie potwierdził numeru transakcji...  tak że potwierdzenie zeby przyspieszyc handel , to tylko od stałych zaufanych kontrahentów...

• Like 1
Opublikowano
  W dniu 12.03.2022 o 09:18, GABBER85 napisał(a):

nie mam byków, ale jak daje przedpłate to moge z nim pohandlować, podeślij go do mnie

moze nie w tej branzy ale potwierdzenie przedpłaty widziałem kiedys sfałszowne... branża stalowa, żaden bank  wychodący i przyjmujący nie potwierdził numeru transakcji...  tak że potwierdzenie zeby przyspieszyc handel , to tylko od stałych zaufanych kontrahentów...

Rozwiń  

No to ile ci wisi? Jak  zniem  tyle HANDLOWAłeś 🤔

• Confused 1
Opublikowano
  W dniu 11.03.2022 o 20:57, teybe napisał(a):

Sprzedawał ktoś byki do firmy Biernacki? Proponują przedpłatę. Miał ktoś taką transakcję z nimi?

Rozwiń  

U mnie też zgodził ale jak chciałem więcej jak 50℅ to się już nie odezwał ani tel. nie odbiera 🤔

• Thanks 1
Opublikowano

Wspierajmy Polski kapitał mówi hasło. Rozwój spożywczego imperium sporo kosztuje banki chcą coraz więcej zostaje ostatni pożyczkodawca rolnik. Teraz to takie akcje będą przybierać na sile. Całe szczęście że reszta branży mięsnej to dobre ludzie i pieniądz u nich pewny...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
  W dniu 12.03.2022 o 11:17, ab23 napisał(a):

A ja raz dostałem omyłkowo dwa razy po 50%  przedpłaty 🤭😂

Rozwiń  

Ostatnio wspomniałeś coś o młocie.....

Nie wiem czy widziałeś ,ale na jakieś grupie pojawiło się foto,,cała patelnia młota 7100zl"

Opublikowano
  W dniu 12.03.2022 o 11:27, Baks00 napisał(a):

Ostatnio wspomniałeś coś o młocie.....

Nie wiem czy widziałeś ,ale na jakieś grupie pojawiło się foto,,cała patelnia młota 7100zl"

Rozwiń  

No   dystrybutor w końcu zechciał odebrać telefon i mam mieć 245/t netto ale nie wiem czy cena jest aktualna bo ceny pasz białkowych szaleją☹️

Opublikowano

moje jeszcze raps po 1600 kończą wachac i na tym koniec dodatków. na bele teraz weszły z dużą ilością motylkowatych i dość płacenia 

Opublikowano
  W dniu 12.03.2022 o 11:48, HF86 napisał(a):

moje jeszcze raps po 1600 kończą wachac i na tym koniec dodatków. na bele teraz weszły z dużą ilością motylkowatych i dość płacenia 

Rozwiń  

Ile tego rapsu im dajesz i w jakim wieku zaczynasz sypać?

Opublikowano

po 30 % pszenżyto z pszenica i 40 % raps. duże po 2 kg zerunki po 0.7 

Opublikowano
  W dniu 12.03.2022 o 04:18, Berthold napisał(a):

Jałówki netto czy brutto ?

Przedpłata  musi wejść na konto , pamiętaj że potwierdzeniem przelewu rodziny nie nakarmisz ... Jest wysoce prawdopodobne że będzie szła kilka dni , ale czy dojdzie... 

Rozwiń  

Netto

• Thanks 1
Opublikowano
  W dniu 12.03.2022 o 08:00, Kentar napisał(a):

Biernacki ostatnio ostro kuleje z hajsem i powciagal nowych handlarzy na pare baniek takze jak handel z biernackim to przedplata z gorka za calosc towaru albo nie podejmowac tematu, no chyba, ze lubicie sprzedac dobrze na kwicie a pieniedzy nie zobaczycie. :)

Rozwiń  

No dają  bo najlepiej płaci... Mój odbiorca wygadał się ze daje do niego i nie chciałem oddać bydła... ale zapewnił ze płaci tak jak zawsze ze swoich ....  poszło na początku tygodnia 5 szt.... 3 byki i 2 jalowki i dziś kasa jest na koncie... 

Opublikowano

powinien, ale do tego nigdy nie dojdzie. bardziej pewna pszenica po 1000 i bycek po 11

Opublikowano
  W dniu 12.03.2022 o 11:17, ab23 napisał(a):

A ja raz dostałem omyłkowo dwa razy po 50%  przedpłaty 🤭😂

Rozwiń  

A za ostatnie handle uregulował?

W dniu 12.03.2022 o 08:00, Kentar napisał(a):

Rozwiń  

Przyznaj się bez wstydu ile Twoi ZNAJOMI umoczyli?

Co do WUJA to szkoda męczyć klawiaturę

OSI za coś krowo podobne w wadze wbc 270kg 19.1 netto(generalnie oddane auto poprodukcyjnych)

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v