Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
12 minut temu, RolAnonim napisał:

Nie tak dawno sprzedawałeś bo ci zdrowie nie pozwalało 

Nie dawno? Początkiem roku. Pisałem już to była chwila słabości,teraz trzeba zapie...ać żeby odrobić to co się robiło. Tak bez żartów to całe szczęście że nie było chętnych na zakup wszystkich mamek(inaczej nie chciałem sprzedać)i części niedorostków to miałem motywację do zwiększania.

5 minut temu, wojak1986 napisał:

Ponad 100 sztuk po szopach? Sam mam improwizacje to wiem

Nie tylko. W tej chwili 22 mamki na wybiegu,reszta w częściowo cywilizowanych kojcach poza 11 ostatnimi na łańcuchu 

• Like 1

Taka sytuacja: handlarz kupuje byka i przez pomyłkę dostaje paszport z innej sztuki (rok młodszej) niestety nie sprawdza kolczyka i po pół godzinie przerestrowuje tą złą sztukę w IRZ. Da się odkręcić taką pomyłkę tzn. cofnąć przejestrowanie w arimr?

Nawet nie pytajcie jak może dojść do takiej pomyłki...

1 godzinę temu, Berthold napisał:

Ten co daje kasę przed wyjazdem z podwórka jest uczciwy... Najlepiej przed załadunkiem ... I tylko , powtarzam TYLKO tak można handlowac

Póżniej dostane póżniej  wydane🙂 

Nie spotkałem takiego handlarz nie wiem dlaczego tak jest zazwyczaj konczy się na  zadzwonimy do Pana😂😂

• Haha 1

9 godzin temu, TommyLee napisał:

ab23 masz swoja wage czy wazysz na ogólnej ? Zastanawiam się właśnie czy nie kupić  wagi, niby na ogólnej trudniej ukraść, ale pewności nie ma..

Ja kupiłem swoją wagę jakiś rok temu .. ale już mam dość szarpania się z bykami na swojej wadze ... Powoli żałuję zakupu hehe 😅

Edytowane przez tomaszmab
  • Haha 1

45 minut temu, ab23 napisał:

Póżniej dostane póżniej  wydane🙂 

Nie spotkałem takiego handlarz nie wiem dlaczego tak jest zazwyczaj konczy się na  zadzwonimy do Pana😂😂

Nawet do Wuja jak miał ssanie w ten sposób szły, dwa razy przelew był dzień przed załadunkiem

A tak to ostatnie lata tylko kasa na koncie i dopiero paszporty i wyjazd, niezależnie kto brał

• Like 1

2 godziny temu, Mateusz1q napisał:

Tak jest, pijemy kawkę a międzyczasie przelew ekspresowy a nie jakieś TKI na kiju 

Ale z tą rejestracją to już każdy pewnie przeszedł. 

26 minut temu, KarolaKarotka napisał:

Nawet do Wuja jak miał ssanie w ten sposób szły, dwa razy przelew był dzień przed załadunkiem

A tak to ostatnie lata tylko kasa na koncie i dopiero paszporty i wyjazd, niezależnie kto brał

A jak zgodził przedstawiciel i miał mi wpłacić kasę to po dwóch dniach jak zadzwoniłem to odpowiedź : Bydła mamy dużo więc nie robimy przedpłat, tak bardzo chętnie odbierzemy kasa w ciągu 14dni roboczych 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v