Skocz do zawartości

Ceny usług 2022

superfarmer02

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, Michall51 napisał:

Ile za Siew rzepaku zestawem uprawowo siewnym na bronię aktywnej,  siewnik talerzowy 3 metrowy + traktor 140km.  

280-300 zł /ha?  Jak to wygląda u was? 

W ub. 200zł za ha usługa a w tym nie pytałem jeszcze ale nie więcej jak 300zł nie będzie.

• Thanks 1

Czy ja wiem że dziwna tak biorę,paliwo z tanieje to ceny się opuści 100 zł to takie bazowe dużo mam stałych klientów to i też inaczej się liczy do tego kręcą się kontrolę z piorin i czasem za parę groszy można mieć kłopotu że głowa boli. Do tego swój czas ,działki nie równe głosisz się by ci cieczy wystarczyło więc musi ci się opłacić by jechać do kogoś,tak więc to wygląda.

10 minut temu, Pafnucy napisał:

Czemu dziwna? 

100 zł za hektar siania zestawem uprawowo siewnym? Bardzo mało,  ledwo na paliwo,  a gdzie amortyzacja,  czasz....  Przypuśćmy 12 litrów na hektar *7.50 zł i to razy 3 więc wychodzi 280-300 zł /ha w zależności od wielkości pola i spalonego paliwa 

Edytowane przez Michall51

13 minut temu, Pafnucy napisał:

No ale chyba to nie za siew. 

Siew zestawem uprawowo siewnym.  Więc uprawa i siew w jednym przejeździe 

2 godziny temu, Andpol napisał:

W ub. 200zł za ha usługa a w tym nie pytałem jeszcze ale nie więcej jak 300zł nie będzie.

To tak jak myślałem,  dzięki za odpowiedzi :)

pewnie gdzieś było tu, ale nie widzę.

to może kitoś coś... ile się ceni za załadunek wapna z kupy do rozsiewacza łychą? znaczy np te 25 ton.

Edytowane przez Pafnucy

13 godzin temu, superfarmer02 napisał:

Orientuje się już ktoś jakie mogą być ceny za zbiór ziemniaków kombajnem? 300zł za godzinę za Anne i c-330 chyba nie będzie za dużo 

Zawsze była połowa ceny koszenia bizonem to wg tego co w tym roku max 250 i to nie ciapkiem....

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

pewnie gdzieś było tu, ale nie widzę.

to może kitoś coś... ile się ceni za załadunek wapna z kupy do rozsiewacza łychą? znaczy np te 25 ton.

Jeśli coś Ci pomoże to za kompleksowe rozwiezienie brałem teraz 1200

• Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      jak będą kształtować się u was ceny usług w tym roku? podnosicie, opuszczacie czy bez zmian?🤔 
    • Przez Bartek3060
      Czy do wykonywania usług rolniczych muszę zakładać działalność gospodarczą? Jestem vatowcem, głównie chodzi o koszenie zbóż 
    • Przez rolnikgospodarny95
      Cena usługi rozwożenia obornika rozrzutnik obornika czarna białostocka i dobrego 60satka jaka cena usługi rozrzutnik dwu osiowy 
      Województwo Wielkopolskie powiat Średzki 
    • Przez habe
      Witam dostałam w 2021 roku dotacje na małe gospodarstwo wszystkie warunki w biznes planie spełniłam ale w międzyczasie zachorowałam na nowotwór i przeszłam na rentę chorobowa z kursu gospodarstwo prowadzę dalej i z tego powodu mam rentę pomniejszoną, i wszystko było ok teraz na daniach dostałam pismo że pieniądze mam zwrócić bo jestem na rencie chorobowej i co dalej bo dla mnie to jest nienormalne człowiek może w każdej chwili zachorować chodzi o to że gospodarstwo dalej prowadzimy z mężem ziemi się nie pozbyłam ani nie wydzierżawiłaam. Co z tym dalej czy ktoś na grupie miał taki przypadek czy może nie ale może jest ktoś kto by doradził gdzie mam dalej się udać co robić
    • Przez artur04c
      Witam, Jak wyglądają stawki wynajęcia samego głębosza trzy zębnego z wałem rurowym ? Stawkę lepiej liczyć godzinowo czy na ha? Moim zdaniem na ha będzie lepszym wyborem. 
  • Dodaj nową pozycję...
v