Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2022

superfarmer02

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Mateusz1q napisał:

Jak ktoś ma gnoju opór to dla niego najlepiej żeby PK było jak najdroższe bo wtedy jego gnój ma większą wartość np poligoska 10tys 

To może jak na rusztach i ma gnojowicę. Słoma potrzebna a tej coraz mniej. 

39 minut temu, FarmerDyzio napisał:

różnica pomiędzy 300 a 50 ha to 250.A tak na poważnie Nawozić 300 haków to już trzeba sprzęt. I często jest tak że mając tyle ziemi to zwierząt już nikt nie trzyma. Jakoś trzeba ten obornik załatwić.

Czasami trzymają. Zaś koszty na 1 ha taki sam albo mniejszy, jeśli się sprzęt ma odpowiedni. 

22 minuty temu, mysza103 napisał:

rzeczywiście nie pisałeś że od tych samych kur , ale jednak pisałeś że ekipa kilkanaście osób dzień w dzień , na okrągło przez cały rok zajmuje się tylko wywalaniem obornika z kurników , i ja sądzę że choćby nie wiem jakie duże te kurniki były to ekipa 15 osobowa w ciągu dnia to z 10 takich kurników by była wstanie opróżnić , no chyba że napierdalają ten gnój widłami , bądz jedną ładowarką ,a reszta stoi i patrzy 

2 lub 3 ładowarki 3 zestawy ciągnik z przyczepami a nie zapominaj że trzeba również karmiki poidełka podwiesić (automat ale jednak trzeba pozamiatać i umyć Bazy oddalone w promieniu prawie 50km .kilkanaście kurników niosek do wylęgu jajka kury na ruszcie bez ściółki które  trzeba ręcznie zdemontować umyć i po dezynfekcji zamontować  jak nie widzisz nie uwierzysz i ład porządek i dyscyplina może wolno ale dokładnie 

1 godzinę temu, RU68 napisał:

Więc wyobraź sobie że znajomy ma ekipę (kilkanaście pracowników ) która dzień w dzień miesiąc w miesiąc rok w rok na okrągło wywozi z jego  kurników obornik -ilości nie do opisania o pozostałej obsłudze firmy nie wspomnę 

Właśnie o to mi chodzi, że byle ciągnikiem np 60KM można za dzień rozsiać granulowanego NPK na powierzchni kilkudzięsięciu hektarów. Obornik natomiast trzeba najpierw wywieźć na pole, na pryzmy potem rozwozić po polu. Do tego potrzeba wiekszych maszyn, czasu i paliwa. DLa samego obornika to szkoda życia.

9 minut temu, RU68 napisał:

2 lub 3 ładowarki 3 zestawy ciągnik z przyczepami a nie zapominaj że trzeba również karmiki poidełka podwiesić (automat ale jednak trzeba pozamiatać i umyć Bazy oddalone w promieniu prawie 50km .kilkanaście kurników niosek do wylęgu jajka kury na ruszcie bez ściółki które  trzeba ręcznie zdemontować umyć i po dezynfekcji zamontować  jak nie widzisz nie uwierzysz i ład porządek i dyscyplina może wolno ale dokładnie 

To nie wywalają tylko tego gnoju , tylko po rzucie kurczaków , czyszczą kurnik kompleksowo z dezynfekcją i ze wszystkimi pierdołami

5 minut temu, mysza103 napisał:

To nie wywalają tylko tego gnoju , tylko po rzucie kurczaków , czyszczą kurnik kompleksowo z dezynfekcją i ze wszystkimi pierdołami

a tak wyglądają tam żniwa (wszystkich nie dałem rady nigdy sfotografować kilku jeszcze brakuje  )

IMG_20200809_155321.jpg

6 godzin temu, Bercik92 napisał:

A łąki to co? Cała Polska nie tylko pszenica stoji... Jutro mają mi przywieźć saletre po 34xx będzie na 3 pokos.. U mnie obornik produkuje się cały czas więc dla mnie polofoska może być nawet po 6 tys 😉

To ile ton dajesz na rok ,chyba ze plony masz na poziomie 4 ton

miwigos napisał:

6 godzin temu, Bercik92 napisał:

A łąki to co? Cała Polska nie tylko pszenica stoji... Jutro mają mi przywieźć saletre po 34xx będzie na 3 pokos.. U mnie obornik produkuje się cały czas więc dla mnie polofoska może być nawet po 6 tys 😉

To ile ton dajesz na rok ,chyba ze plony masz na poziomie 4 ton

Ton na co?

moderator to większy pajac od ciebie który za kilka groszy czyta jeżeli potrafi i wykazuje się że od czasu do czasu coś robi ale jak czyta wpisy takich błaznów jak ty to  może nie reagować bo w Polsce posiadacze żółtych papierów jak ty  są bardziej tolerowani i chronieni  niż ci normalni 

1 minutę temu, karolek12 napisał:

Tak i tu sie z tobą zgodzę ale żeby powiedzieć ze jesteś normalny to nie może to być samoocena bo ona strasznie wypacza

Nawet na tym forum widać ze jesteś tolerowany wiec jak najbardziej na TAK

tam na tej wadze twój też leżał obok stąd przeładowanie i już wiadomo co tyle waży Trwaj w zadufaniu to się rozwiniesz 

12 minut temu, karolek12 napisał:

Tak i tu sie z tobą zgodzę ale żeby powiedzieć ze jesteś normalny to nie może to być samoocena bo ona strasznie wypacza

Nawet na tym forum widać ze jesteś tolerowany wiec jak najbardziej na TAK

Aleś ambitny przeglądasz mój profil żeby się odszczekać żenujące .Ale jak się nie potrafi nic z własnego łba wydobyć trzeba szukać pomocy debil

3 godziny temu, RU68 napisał:

Czy durniu tak napisałem ? ma ponad 100 kurników po 3 do 15 w jednej lokalizacji a ty pier**lisz od rzeczy byle dopier**lić komuś  a jakbyś nie wiedział to od niosek pomiot wywalają taśmami co dwa trzy dni 

Powściągnij język ... Nie wiem po co w ogóle głos zabierasz ... Mam wrażenie że Agro foto to dla ciebie odskocznia od Farming Simulator ...

• Thanks 1

Człowieku nie pisz bzdur bo na żadnym profilu twoim nie byłem nie zniżę sie do twojego poziomu nie twoja liga

Aleś ambitny przeglądasz mój profil żeby się odszczekać żenujące .Ale jak się nie potrafi nic z własnego łba wydobyć trzeba szukać pomocy debil

16 minut temu, RU68 napisał:

2 godziny temu, RU68 napisał:

Już rozumiem skąd tak dobrze znasz specyfikę tego działu specjalnego trzaskasz nocki z widłami myjąc poidełka a potem wylewasz żale na użytkownikach forum...

Chłopie nawet nie bardzo wiem co to .A na AF szukam czegoś co może mi się przydać i czym mogę się podzielić ale tu większość inżynierów habilitowanych w gumiakach jęczących i czekających na jakieś tam dopłaty żeby mieć na przeżycie i nienawidzący każdego któremu poszło ciut lepiej .A mój język jest adekwatny do zaczepek -znajdź jedno miejsce gdzie pierwszy kogoś zaczepiłem bez powodu

4 minuty temu, Berthold napisał:

Powściągnij język ... Nie wiem po co w ogóle głos zabierasz ... Mam wrażenie że Agro foto to dla ciebie odskocznia od Farming Simulator ...

2 minuty temu, karolek12 napisał:

Człowieku nie pisz bzdur bo na żadnym profilu twoim nie byłem nie zniżę sie do twojego poziomu nie twoja liga

Nie wypieraj się cycu bo przypadkiem mi wyświetliło miej chociaż trochę godności dla siebie ja pierdzielę złodziej złapany za rękę i wypiera się że to nie jego dłoń 

• Confused 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...
v