Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2022

superfarmer02

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Kuzyn morsuje, ale ja nie wiem czy dał  bym radę w zimie wejść  do takiej wody🙆‍♂️

Oby tak dalej, ludzie nie kupują I widać to działa. 

Nie ma tragedii trzeba walić bez zastanowienia po 5 minutach już jest ciepło a po 10 jest za***iście. 

Nawóz może teraz tanieć bo ja kupiłem przeważnie takie mam szczęście np. Jak sprzedam byki to zawsze za chwilę jest podwyżka albo jak skosze trawę na siano to pada 

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Sad 1

Dnia 4.10.2022 o 17:59, Strongman napisał:

Sprzęty na olx znikają w mgnieniu oka.

Zależy jakie ale ceny za sprzęt z olx to już paranoja. Ursus C-330 żeby kosztował pomiędzy 20-35 tys 

A 60 za 20 tys i to w opłakanym stanie .  Wypsztykaja się ludzie z kasy i będą grzecznie siedzieć . 

Jak sądzicie na pierwszą dawkę ryzykować saletrę po blisko 4900 za tonę ? No normalnie paranoja . Rzepak 2650 w Grabowcu ręce opadają aż się nie chce w ogólne sypać nawozu zabrała kasę 

• Like 1

2 minuty temu, Strongman napisał:

A słyszeliście o tym suszowym co się w necie składa.

Tak, Rycho już dawno składał, no i ja wysłałem. 

4 minuty temu, Strongman napisał:

Lasy wycinają na potęgę to j zwierzyna wychodzi, no i jest jej co raz więcej ,jeleni ,łosi, saren to plaga u mnie.

Edytowane przez GRZES1545

2 godziny temu, biznesmen95 napisał:

Centralna Wlkp.

Ja składałem o oszacowanie koniec sierpnia to juz mam kalkulacje do pobrania. Straty od 6 do 24%.

Za zeszły rok wniosek złozony narazie cisza.

Gdzie to widzisz  ile wyliczyli

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Dodaj nową pozycję...
v