Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2022

superfarmer02

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Wielkopolskie albo Kuj-pomorskie. Z tego wynika, że najwięcej tam krętaczy.

Za dużo ludzi siedzi w komisjach, żeby takie numery przechodziły. W grupie kilku osób tajemnica się prawie nigdy nie uchowa. Albo ktoś chlapnie w zaufaniu albo po pijaku albo po tym jak jeden drugiego oszuka itd. itp. Zresztą wtedy te karty do głosowania były dziwne i się nie dziwię, że ludzie sobie nie poradzili. Rolnikom na skupach muszą podawać ceny dla Vatowców i dla ryczałtowców, bo nie potrafią policzyć, a w miastach też wielu takich co się iksami podpisuje.

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Wielkopolskie albo kujawsko-pomorskie do sejmików wojewódzkich. Wszędzie gdzie było około 20% niważnych głosów wygrało PO.

Tak w sumie. Najłatwiej jest sfałszować wybory. Gdzie jest x na kandydacie z PISu stawia się drugi przy innym i głos nieważny.

Rekord to jak dobrze pamiętam 28% nieważnych głosów.

Dlatego komisję powinny mieć inny kolor długopisów np czerwony. Jeżeli by ktoś miał inny to 1mln kary lub rok więzienia.

• Thanks 1
  • Haha 1

6 godzin temu, TheBociek1996 napisał:

Nie da się tego czytać. Nawał krzykaczy się zebrał. To temat o nawozach, gdzie jest moderator?

nawet sam wlasciciel sie wypowiedzial.

dziwne ze jest ktos kto uwaza ze polityka nie ma wplywu na ceny nawozow.

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Wielkopolskie albo Kuj-pomorskie. Z tego wynika, że najwięcej tam krętaczy.

tak naprawde to mazowsze bylo..

do glosowania byla cala ksiazka- sporo osob na kazdej stronie zaznaczalo po jednej kratce..

jedne komisje sprawdzaly kazda strone ,inne tylko pierwsza z psl na czele i temu wygral wybory samorzadowe.

po kilku latach niezalezna organizacja przejrzala glosy z wielu komisji i zadnego falszerstwanie bylo

2 godziny temu, miwigos napisał:

Może u was na wschodzie takie cyrki , bo jak czytam to was wszystko inaczej fukcjonuje niż u nas na zachodzie , tu była germania , to jest wszystko w porządku, mamy to w krwi

mamy to we krwi ? jak z 80 - 90% ludzi na zachodzie ma bardziej wschodnią krew niż ci ze wschodu , bo jak by nie było przodków mają z obecnej ukrainy , białorusi czy Litwy

2 godziny temu, mds212 napisał:

To czemu nie sprowadzisz?

bo mi potrzeba tony mocznika?   Może nie ogarnąłeś że porównuje ceny mocznika za  granicą a naszymi  żeby zwrócić uwagę na różnice? Bo zapewne polskie nawozy są sprzedawane za granice za taką cene jak w niemczech a u nas 700zł drożej jest. Nie chodziłeś do szkoły że nie ogarniasz takich prostych tematów? ;)

Elplon to taka firma córka Agroloku.  Z tego co wiem to produkuje im to LUBOFOS, więc jak dla mnie to dobrze nie może być. Fatalna rozpuszczalność nawozów. Mam znajomego w Agroloku. Każą im to wypychać, bo mają na tym dużo większą marżę. 

W tamtym roku niestety skusiłem się i kupiłem coś co się nazywało elplon sulfer. Siarka i coś tam jeszcze. Posypalem wczesna wiosną. Leżało praktycznie do żniw. Nigdy więcej. 

Kizeryt u nich zamawiałem teraz po 1850 zł. A po ile ten elplon ?

Edytowane przez jezyk_nh

7 godzin temu, miwigos napisał:

Może u was na wschodzie takie cyrki , bo jak czytam to was wszystko inaczej fukcjonuje niż u nas na zachodzie , tu była germania , to jest wszystko w porządku, mamy to w krwi

Akurat dzisiaj w RMF u Mazurka był Brudziński  że Szczecina ,czyli z zachodu i wspominał o szerokich drzwiach jak w stodole poniemieckiej, na co redaktor wspomniał, że przez 70 lat można było coś wybudować. 

Ja ze wschodu zawaliłem  stodołę drewnianą po dziadku i stawiam halę stalową, także nie mierz wszystkich swoją miarą.

• Like 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Dodaj nową pozycję...
v