Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2022

superfarmer02

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

A Co teraz nie truje? Kup szynkę czy inne mięso ze sklepu, zbadaj i zobaczysz co tam jest. Zachód taki rozwinięty się podoba tak😑 małych gospodarstw nie mają to sprawdź ile tam kg na ha oprysków idzie a ile w Polsce.

Wędzenie mięsa za platformy truło

• Like 1

17 minut temu, pawelek98 napisał:

będzie okazja ziemi dokupić, lub dzierżawy pozabierać i znowu do przodu

To że twoim celem jest dokupić i dzierżawić to twoje zamiary .mnie od ponad 20 lat pasuje tyle ha ile jest a nawozić będę jak co roku bo miałem wielkie szczęście ze ktoś kto zamówił u mnie nawóz zrezygnował i już tego nie starałem się sprzedać to mam na dość długo zapas  i szczerze mówiąc taniejące nawozy w ogóle mnie nie jarają .Na najbliższe lata wolałbym nawóz na rynku po 6000 i zboża po 1600 .Oczywiście innym takich cen nawozu nie życzę bo każdy ma prawo do funkcjonowania w tym porąbanym świecie i czasie 

• Sad 1

2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Niech ta pszenica lepiej zostanie na 1000 i nawozy na 2000 i niech dadzą ludziom pracować spokojnie

Po co edytowałeś ? czytać ze zrozumieniem nie umiesz ?Napisałem :Oczywiście innym takich cen nawozu nie życzę bo każdy ma prawo do funkcjonowania w tym porąbanym świecie i czasie -A ty mnie od mend wyzywasz ? ogarnij myśli 

2 minuty temu, v11 napisał:

Po co edytowałeś ? czytać ze zrozumieniem nie umiesz ?Napisałem :Oczywiście innym takich cen nawozu nie życzę bo każdy ma prawo do funkcjonowania w tym porąbanym świecie i czasie -A ty mnie od mend wyzywasz ? ogarnij myśli 

Impulsywny chłopak ze mnie i zanim doczytałem twój cały wpis zacząłem pisać🙋‍♂️ Dobrze że tak napisałeś bo bym zostawił to żeś ,,menda" 

Nie życzmy sobie źle bo jedziemy wszyscy na jednym wozie.

• Like 1

Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Impulsywny chłopak ze mnie i zanim doczytałem twój cały wpis zacząłem pisać

Ok Ja mam obowiązek i prawo do swoich przemyśleń i życzeń .A to że na tej całej sytuacji podwyżek  zbiegiem okoliczności jestem do przodu to mam stawać do pokuty .Mogłem opchać kilka miesięcy temu -pół gminy nagle wydzwaniało bo jeden drugiemu paplał " a widziałeś ile ta łajza na chomikowała" .A najlepsze tacy co nigdy nie kupowali nagle przypomnieli sobie że istnieję .

11 minut temu, Marecki2922 napisał:

Tego Tołwińskiego to na forum chyba bardziej nikt nie zna bardziej niż ja , i rzygać mi się chce jak go widzę, to co zrobił ze swoim życiem i ze swoją gospodarką to może służyć jedynie jako przykład jak nie postępować

Ech szkoda gadać 

Jak już otworzyłeś butelkę to weź nalej ...

• Like 1

24 minuty temu, Marecki2922 napisał:

Tego Tołwińskiego to na forum chyba bardziej nikt nie zna bardziej niż ja , i rzygać mi się chce jak go widzę, to co zrobił ze swoim życiem i ze swoją gospodarką to może służyć jedynie jako przykład jak nie postępować

Ech szkoda gadać 

Powiedz parę zdań więcej.

• Like 1

akurat widziałem tą gospodarkę z trasy i jakoś tam ruiny nie zauważyłem. 

ot taka ukierunkowana do dorabiania i życia z niej, a nie jak kołchoz dla całej rodziny. 

37 minut temu, Marecki2922 napisał:

Ech szkoda gadać 

Filmiki nagrywał że jego krowy są szczęśliwe, w sejmie się wypowiada ą ę sprawia wrażenie że duży bamber

37 minut temu, Marecki2922 napisał:

Ech szkoda gadać 

Czekamy na coś więcej 😉

toc tam już listy były ustalone, 

Tolwinski, Bustowski i paru innych. wszystko na dopięciu a Michaś na parę godzin przed ostatecznym terminem partię z wyborów wycofał. 

I swoje poparcie oddał pisiowi. 

13 minut temu, HF86 napisał:

toc tam już listy były ustalone, 

Tolwinski, Bustowski i paru innych. wszystko na dopięciu a Michaś na parę godzin przed ostatecznym terminem partię z wyborów wycofał. 

I swoje poparcie oddał pisiowi. 

A to nie wiedziałem. To naprawdę ładnie ich wyrolował. Pewnie było tak jak piszesz. Poszła kasa pod stołem i się wypiął na resztę a teraz się dziwi że ludzie nie chca go wspierać 

• Like 1

Krowy , buraki i wszystko co jest na tych filmikach nie jest jego bo on obecnie mieszka u kochanki tak od około 2-3 lat , tą kochankę ma już od kilkunastu lat i często był z nią w swoim domu rodzinnym , gdzie żoną oczywiście była w tym czasie i co najwyżej robiła śniadanie kochankom i dostawała bęcki , na własne oczy widziałem jak chwycił za włosy żonę przewrócił na ziemię i kopniakami przekonał że to jej wina 

Córkę jako małe dziecko oddał na wychowanie kochance (kochanka nie może mieć dzieci) twierdząc że to stare niepisane prawo szlacheckie . Tą sytuację można sprawdzić , była opisana gazecie 

Tak sobie myślę że z tego co wiem na jego temat to książka by powstała , ale o takich ludziach to nie warto pisać 

1 godzinę temu, HF86 napisał:

akurat widziałem tą gospodarkę z trasy i jakoś tam ruiny nie zauważyłem. 

ot taka ukierunkowana do dorabiania i życia z niej, a nie jak kołchoz dla całej rodziny. 

Którą widziałeś w Jasienówce czy w Jesionówce . Taki chochlik literowy 😁 pierwsza wieś to jego rodzinna druga to kochanki 

Edytowane przez Marecki2922
  • Thanks 1
  • Confused 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Dodaj nową pozycję...
v