Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2022

superfarmer02

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
1 godzinę temu, marekgizio napisał:

0,55t saletry (187N) + 0,25t poli = 0,8t nawozu po 5000zł = 4000zł

pszenica 9t x 1600zł = 14400

zysk 10400

0,55t saletry (187N) + 0,25t poli = 0,8t nawozu po 2000 = 1600zł

pszenica 9t x 1000zł = 9000zł

zysk 7400zł

w obu przypadkach bez innych kosztów

Bez liczenia wiedziałem ze mam racje, liczyłem przy plonie 8 ton

1 godzinę temu, galan99 napisał:

WOLNIEJ , POMAŁU 5 ton tak licz . Saletrę po 5 tyś ochronę pełną 1000 zł .

ile zbiera ludzi po 9 ton ile to % w skali kraju .

Licz że zbierają po 6 ton i przy cenie 1200 zł brutto . Bardzo wielu jak podawało to zbierają po 4 tony .

pszenica 9t x 1600zł = 14400

wy***ał w kosmos .

187 N chcesz dać na 5 ton, najpierw pomyśl , potem pisz

Kolejny raz napisze V i VI kl. powinien las rosnąć , albo uprawa pod dopłaty , prawie bezkosztowa

1 godzinę temu, PanPawel napisał:

A wy w domu wolne dostaniecie żeby wyjść? Powalczyć o swoje czy tylko będziecie narzekać jak to źle. Wmawiajac sobie że ten problem was nie dotyczy.  I wytykać innym palcami że ktoś robi na gospo i chodzi do pracy? Jak tak zazdrościsz to ogień do roboty codziennie po 8h i obrabiaj hektary będziesz wiedział czym to pachnie 😉 

A PO co?

Czym wiecej masz tym więcej trzeba zeby to utrzymać

• Like 1

2 godziny temu, Marecki2922 napisał:

Skoro nie ma moderatorów to wrzucę jeszcze jeden głos do tej dyskusji politycznej o nawozach , 

https://www.tiktok.com/@notmyproblem85/video/7127182121663335685

Moderatorzy są ale większość użytkowników forum to święte krowy do których ja niestety nie należę  żeby nie dostać po raz kolejny nagrody modera piszę  jakie wspaniałe te ceny na nawozy 

Edytowane przez v11
  • Like 1
  • Haha 2

7 minut temu, miwigos napisał:

Bez liczenia wiedziałem ze mam racje, liczyłem przy plonie 8 ton

187 N chcesz dać na 5 ton, najpierw pomyśl , potem pisz

Kolejny raz napisze V i VI kl. powinien las rosnąć , albo uprawa pod dopłaty , prawie bezkosztowa

To ile ha w Polsce jest klasy ziemi 5 i 6 jak by tak zasadzić las ? .

ile zbierają plonu z tych klas wedle cen nawozów i ochrony i paliwa .

23 minuty temu, Przemo1986 napisał:

Ludzie do brzegu. O cenach nawozów. 

Cena gazu taka jak w styczniu 2022 a saletra nic nie tanieje. Kur. a, o co tu chodzi. Szwagier jest sterowniczym na anwilu i pensje są takie jak rok temu. To się pytam kto zabiera różnice z saletry z stycznia 22 i tej z dzisiaj? 🤔 Dymają nas bez mydła... 😫 

Jak nawozy mogą stanieć? skoro paliwo netto potaniało i jest wielka afera i krytyka -ja bym podniósł paliwo równo o 15%  VAT i nawozów również tak dla równowagi a na konferencji wytłumaczył że to proste równanie matematyczne .I wszyscy mają ryje zatkane a jak mało to jeszcze raz podnieść  albo za***rdalać pieszo a nie na strajkach prezentować ciągniki po milionie za szt -rewia mody k**wa mać a mieszczuchy toczą pianę 

2 minuty temu, Bercik92 napisał:

Można posiać żyto hybrydowe i też jakoś urośnie 😏

to niestety polska ekonomia to że gówno nawet nie zostanie się nie liczy liczy się zaoranie kolejnej skiby i pochwalenie się ja mam -futerko w kieszeni?

• Like 1

mds212 napisał:

Tyle gaz ma do ceny nawozow co mial azot kupiony przez chlopkow po 900 zl ale nie przeszkadzalo im sprzedawac pszenicy po 1800. Zaden nie mial wtedy refleksji skoro wyprodukwoalem po tanim nawozie to powinienem sprzedac taniej?

No wlasnie :D

i ilu po tyle sprzedało?? Farmazony. Dawno tam powinien siedzieć UOKiK, a oni przeglądają deweloperów i umowy kredytowe.

23 minuty temu, macko979 napisał:

i ilu po tyle sprzedało?? Farmazony. Dawno tam powinien siedzieć UOKiK, a oni przeglądają deweloperów i umowy kredytowe.

Tylu sprzedalo ile ma olej w glowie. reszta ta bardziej głupsza i chytrzejsza nie sprzedala bo czcekala na 2000 :D

Edytowane przez mds212
  • Like 2
  • Confused 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Dodaj nową pozycję...
v