Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2022

superfarmer02

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, galan99 napisał:

Bardzo łatwo wskoczyć na VAT tylko na jeden zakup to się nie opłaca jeden taki wskoczył odliczył od zakupu traktora ale potem przez 5 lat kombinował by nie płacić VAT .

No kombinował, ale nawet za ten jeden traktor jak był drogi to pewnie się opłaciło.

Przed chwilą, galan99 napisał:

Bardzo łatwo wskoczyć na VAT tylko na jeden zakup to się nie opłaca jeden taki wskoczył odliczył od zakupu traktora ale potem przez 5 lat kombinował by nie płacić VAT .

Ja też na 5 lat weszlem na VAT tylko po maszyny. Obkupiłem się, w między czasie mój senior przeszedł na emeryturę i wróciłem na ryczałt. Na pewno na tym manewrze nie straciłem.

14 minut temu, PRIMO napisał:

Nie fafluń się bo to nie jest tak łatwo jak Ci się wydaje. 

Wisz że jak ten vatowiec sprzedaje zboża to musi zapłacić VAT. 

Ale nie oszukujmy się. Stawka wtedy jest niska Bardzo niska w porównaniu z maszynami. A hipotetycznie jak masz zaufanego ryczałtowca to...... pozostawiam domysłowi.  

• Like 1

4 minuty temu, Leszy napisał:

Ale, że co? Nie wierzysz? Przecież nasz rząd wprowadza właśnie kolejne tarcze antyinflacyjne, a one będą proinflacyjne. Bez VAT-u budżet długo nie pociągnie, i trzeba go będzie przywrócić. Zaś wtedy wzrost cen to już będzie skokowy, i skumulowany. Nawozy również. 8% obniżą, ceny i tak będą rosły a potem jeszcze dowalą znowu te 8%. 

To teraz wyobraż sobie że wraca rudy i jak myślisz co robi?dopier**la ile moze bo będzie zwalał wine na poprzedników i zacznie się te słynne pitolenie o "zaciskaniu pasa"

3 minuty temu, arek_124711 napisał:

A czym oni wszyscy sie niby roznia? Wszystko jedna banda 

Różnią się cenami środków produkcji jakie były za ich kadencji 😜 

1 minutę temu, STIG13 napisał:

Ale jedno trzeba przyznać... Dobrzy są. Patrzcie ile wystarczy żebyśmy sobie do gardeł skoczyli 

Divide et impera. Zasady sprawowania władzy są uniwersalne od zarania dziejów. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...
v