Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2022

superfarmer02

Rekomendowane odpowiedzi

A ja nigdy nie i też tego nie kryje. ale nie ten temat. problem jest że najpierw podpalaja A potem z wiaderkiem wody lecą i mówią że gdyby nie to wiaderko, to by nie zgasło 😂😉

4300 za mocznik to jednak trochę za bogato. I wierzę że w lutym wszystko się wyjaśni i dużo importu się pojawi. 

Przed chwilą, miwigos napisał:

Nie posiejsz azotu w tym roku, watpie

Jeszcze nie wiem czy posieję bo nic nie mam, na rzepak chciałbym posiać jak sarny nie zeżrą a reszta upraw zobaczę w marcu co będzie. Jak będą tak z cenami odpierdalać to jare wszystko strączki będą I aby dopłaty wziac bez nakładów chemii i nawozów.

• Like 3

17 minut temu, dzidzia202 napisał:

Nikt na PiS nie głosował każdy się zarzeka a 2razy wygrali czyżby zafałszowane wybory. 

ja na pis jako partię nie głosowałem ale niestety głosowałem na Andrzeja w pierwszych wyborach ale nie przyznaję się nikomu bo wstyd.

co do cen gazu to tu macie dość prosto wytłumaczone jak pis nas załatwił 

5 minut temu, monstercase457 napisał:

głosowałem i zagłosuje w przyszłości. przynajmniej coś widać że się dzieje.

no robią robią a najbardziej to próbują nieudolnie naprawiać to co sami spierdolili 😄

co do cen nawozów saletra 3250

saletrzak znajomy kupił pare worków po 2700

• Like 1
  • Thanks 1

21 minut temu, dzidzia202 napisał:

Nikt na PiS nie głosował każdy się zarzeka a 2razy wygrali czyżby zafałszowane wybory. 

Ja glosowalem sie nie wypieram bo na kogo niby mialem? Na PO i pana lewandowskiego  ktory wszystkie duze zaklady na pomorzu posprzedawal z 1zl swojej calej rodzinie? Czy moze na Pana z psl ktory jeszcze byl w zsl i donosil na zwyklych ludzi na ub? Czy moze na korwina ktory jest tak madry ze nawet jak strzelal sobie w leb to sie nie dal rady zabic? 

• Like 6
  • Haha 1

3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Jeszcze nie wiem czy posieję bo nic nie mam, na rzepak chciałbym posiać jak sarny nie zeżrą a reszta upraw zobaczę w marcu co będzie. Jak będą tak z cenami odpierdalać to jare wszystko strączki będą I aby dopłaty wziac bez nakładów chemii i nawozów.

Ceny łubinu wystrzeliły do góry 300 zł za metr wołają na OLX + oprysk na chwasty po siewie + oprysk na jednoliścienne i samosiewy , oprysk na dojrzewanie + koszt kombajnu , przy plonie 1000 kg i zapewne dopłata mniejsza bo na słabe gleby nie pójdzie zboże tylko łubiny to jedynie stanowisko pod oziminy dobre zostaje .

Ale wspaniale vat 0 kupujmy jeszcze przed 1 luty i wspierajmy rząd .Po co nam generować zysk jak inflacja wszystko zeżre a nie mając kasy ne tracisz -wybawienie i problemu nie będzie . Jestem ciekaw czy są tak durni czy durnia grają ?.A mówiłem synom pier**lcie rolnictwo szukajcie  innego zajęcia w życiu  .

• Sad 1

Wezcie mi dajcie jakas alternatywe na kogo tu glosowac bo ostatnio dosc mocno rozgladalem sie w strone kolodziejczaka nawet z pol roku temu z nim gadalem i co? Wszyscy krytykuja ale jakis konstruktywnych pomyslow jak rozwiazac najprostsze problemy brak. Na tych wszystkich swoich wystapieniach mowi co jest zle i zgoda ale co dalej? Pomysly? No wlasnie brak

• Like 2

5 minut temu, RU68 napisał:

Ale wspaniale vat 0 kupujmy jeszcze przed 1 luty i wspierajmy rząd .Po co nam generować zysk jak inflacja wszystko zeżre a nie mając kasy ne tracisz -wybawienie i problemu nie będzie . Jestem ciekaw czy są tak durni czy durnia grają ?.A mówiłem synom pier**lcie rolnictwo szukajcie  innego zajęcia w życiu  .

To tez moj ojciec jak przejmowalem mowil... po co chcesz tu zostawac? Zalatwie Ci prace 8 godzin 5 dni w tyg bo na wiosce dobrze to juz bylo za komuny...

4 minuty temu, RU68 napisał:

Bo na innych to miody czekają. Robota w korporacji,  bo innej nie będzie, do tego karta kredytowa i ludzie będą żyć długo i szczęśliwie... W takich czasach ziemia to błogosławieństwo, bo przynajmniej głodny nie będziesz chodził. Gehennę to będą mieli ludzie w miastach, bo rachunki za gaz to dopiero wstęp do tego, co ich prawdopodobnie czeka.

• Like 5

mich18 napisał:

i co widzisz jak rozwalają Polską gospodarke tak ? tylko korzysta patologia z Pis najwięcej heh

Ja nie wiem gdzie ta Polskę rozwalają ale wy chyba jeszcze w PRL żyjecie teraz to są na wsi złote czasy większość z was jest za młody h ale początku lat 90 reformy Balcerowicza to była bieda odsetki 70 procent miesięcznie świnie tanie zboża nikt nie chciał przypomnicie sobie jak Lepper zboże na tory wypuszczał dziś mamy dobrobyt tylko ludzie tego nie potrafią docenić

• Like 8
  • Haha 1

19 minut temu, RU68 napisał:

I co kukurydzę będą siać jak tatuś 🤔

Ale Tobie przecież Lotto po ile krajowe nawozy, przecież mówiłeś że nie stosujesz krajowych środków do produkcji 🤷‍♂️ kupisz sobie tanich i lepszych  importowanych ...

Edytowane przez Ursus932

Przed chwilą, PerezStunt napisał:

Ja oddaje pusty głos jak mi się nikt nie podoba. Saletra Anwil 3600 u prywaciarza okolicy Koła

Pusty glos to glos zmarnowany a glos zmarnowany idzie na zwyciezce

3 minuty temu, Zbyszek3939 napisał:

Ja głosowałem na PIS ale Wiadomości to już coraz  rzadziej  oglądam😀

Ja tez nie ale tvn tez nie ogladam 

• Like 2

Demagogię  co niektórzy   tutaj uprawiają , skoro  mamy  drogie  nawozy  bo  mamy   PIS   u  władzy  to  tylko  patrzeć  jak  zaleją   nas  tanie  zagraniczne  nawozy  bo  przecież  tam  PISu  niema   i  wszystko  tanie  , no  może  poza  paliwem bo niemcy  wolą  tankować  w Polsce  . Nie będę  bronił  PISu  bo  też nie wszystko  tam  mi  się  podoba  ale  pamięć  mam  dobrą   (mimo że lubię  tłusto  zjeść a ponoć skleroza od tego  jest )   i  pamiętam  że  się  zbożem  w piecu  paliło   bo żyto było  po  200 zł/t  a węgiel  kosztował  czterysta  i  to  pomimo  że nasz chłopski PSL  był  w rządzącej  koalicji , za rządów  PO / PSL  mieliśmy  wieczną  dziurę   budżetową   mimo  że  rząd   sprzedawał wszystko   co  tylko szło sprzedać  i  ciągle  było  mało  - zresztą  obecna  oPOzycja  nie  przedstawiła żadnego  planu  czy   pomysłu  na  rządzenie  jedyne  co  słychać  to  wieszanie  psów  na  PISie  ale  to  akurat  rozumiem  bo  tęsknota  za  korytem  tam  jest  ogromna .  Saletra  na lokalnym składzie  2900 zł/t  Mocznik  4200zł/t   - jeśli  takie ceny  to  wyłączna  wina  naszego nieudolnego  rządu   no  to  dalej  kto  pierwszy   wyskoczy  do  Niemiec   nakupi  tanich  nawozów   i  pochwali  się  tutaj   dając  przykład innym  a  wtedy  wszyscy  się  skrzykniemy  i pokażemy PISowi i  Grupie Azoty  środkowy  palec  i opkupimy  się  za Odrą  .

Edytowane przez yaroslaw
  • Like 5
  • Thanks 1
  • Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...
v