Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2022

superfarmer02

Rekomendowane odpowiedzi

Bo mam pieniądze z mleka i nie dam ruchać się ze nawozy po tyle a zboże po tyle.Na polach bieda z nędza i moje ryzyko które zawsze na dobrze mi wychodzi, w zeszłym roku zboże było kiepskie bo pogoda nie dopisywała w żniwa bo często padało i takie 14 % ale pożyjemy zobaczymy.

Przy suszy będziesz miał paszy opór, chyba mózg ci wyssało

Kukurydza też ci rośnie bez nawozów

Edytowane przez miwigos

5 minut temu, VonVegans napisał:

To ty suszy nie widziałeś.ciesz sie

Może i nie widziałem jak u innych jest bo to pojecie względne.

A najlepsze jest to ze jak by sprzedał te wszystkie bele czy zboże które się miele to niewiele mniej by wyszło niż te mleko,

Ale szkoda likwidować stada i tyle.Bo człowiek co będzie robił, Leżał jak rolnik1973.

Edytowane przez Strongman

14 minut temu, ravoj napisał:

Może u Was. Na wschodzie wiosna była sucha, ( marzec i kwiecień) maj był mokry a czerwiec piekarnik. 

Jestem ze wschodu, Lina na obciązniku wisiała do pryskania na flage, od pierwszej dawki rsm do płatka w rzepaku była wykorzystana. Pszenice kończyłem w połowie września, a i tak koło 1ha poszło pod pług nie skoszonej. Co z tego że był okres suchej wiosny, jak koniec kwietnia, maj czerwiec doj**ało konkretnie deszczem. 

• Like 1

1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

Bo tak z początku mówił że kasa miała być w ciągu miesiąca może dwóch....

No i tak pewnie zaczną płacić , tylko że jak chcieliście przedłużenia na składanie wniosku , to ten miesiąc , dwa to trzeba liczyć od końca naboru , czyli od 1 czerwca , no i wszystkim na raz nie dadzą bo niby mają czas do końca roku

1 godzinę temu, VonVegans napisał:

A wy uwierzyliście😅przecież do z krajowego planu odbudowy będzie l do puki łunja nie da to nie będzie dopłaty o ile  w ogóle bedzie

Łunia to my, wstępując godziliśmy się na pewne warunki w tym poszanowanie wolności i demokracji. To, że cofnęli nas o 30 lat w rozwoju to zasługa właśnie takich patoszyderców. 

Prąd drogi też przez "łunie"? 

Niech przestaną mieszać w sądach, ograniczać wolne media, swobody, zaglądać nam w majtki -  to kasa będzie. 

A tak znowu dodrukują 4 miliardy i dostaniemy, spokojnie. 

• Like 1
  • Thanks 4
  • Haha 1

7 minut temu, PanPawel napisał:

U mnie więcej się zbiera w suchych latach niż w mokrych. Dziadek zawsze powtarzał że susza głodu nie zrobi. Deszcza już tak. 

Tylko kiedyś na Jana w czerwcu padał deszcz i była mniej więcej jakaś powtarzalność a teraz pora sucha i deszczowa

• Like 1

10 godzin temu, Strongman napisał:

Bo mam pieniądze z mleka i nie dam ruchać się ze nawozy po tyle a zboże po tyle.Na polach bieda z nędza i moje ryzyko które zawsze na dobrze mi wychodzi, w zeszłym roku zboże było kiepskie bo pogoda nie dopisywała w żniwa bo często padało i takie 14 % ale pożyjemy zobaczymy.

A jak ceny będą niższe? Przetrzymywanie towarów to nie jest pewny sposób na większy zysk. Były takie lata, że można było cały rok magazynować i sprzedać o 50 zł drożej niż w żniwa. 

4 godziny temu, VonVegans napisał:

3,9 mld/300tys

Tylko ilu w Polsce jest krusowiczów i mało rolnych? Jak ktoś złożył wniosek na 2 hektary to nie dostanie 13 tyś zł średnio... 

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...
v