Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2022

superfarmer02

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, kubamako66 napisał:

LHR dziś zakupiłem saletrzak 3200 zł, już pół azotu na następny sezon mam i wapno po 400 zł

Saletrzak gdzie kupowałeś?

Przed chwilą dzwoniłem do agencji i już wiem ile dostanę przy zakupie palety saletrzaku 1200kg po 1950zł.tona= 1010zł. do wypłaty. Reszta faktur nie zaliczała się bo wcześniej nawóz kupiony.

Andpol napisał:

16 minut temu, kubamako66 napisał:

LHR dziś zakupiłem saletrzak 3200 zł, już pół azotu na następny sezon mam i wapno po 400 zł

Saletrzak gdzie kupowałeś?

Przed chwilą dzwoniłem do agencji i już wiem ile dostanę przy zakupie palety saletrzaku 1200kg po 1950zł.tona= 1010zł. do wypłaty. Reszta faktur nie zaliczała się bo wcześniej nawóz kupiony.

agroters

35 minut temu, lebek5 napisał:

Mi dziś przywieźli zaksan po 3380 worek 50 kg zamawiany 2 tygodnie temu,dziś cena 3800

polifoska 6 4250 tez worek. Małopolska 

a i tlenek wapnia 70% big bag tonowy 330za tonę 

proszę bardzo nawóz prawie 500 do góry a chłopina zadowolony , bo kupił po 3380

za miesiąc drugą połowe domówi po 3800 i jak w międzyczasie podrożeje na 5500 to znowu poczuje się szczęśliwym 

• Like 1
  • Haha 1

1 godzinę temu, lebek5 napisał:

Mi dziś przywieźli zaksan po 3380 worek 50 kg zamawiany 2 tygodnie temu,dziś cena 3800

polifoska 6 4250 tez worek. Małopolska 

a i tlenek wapnia 70% big bag tonowy 330za tonę 

Jaki rejon wamex polifoska 6 -2450 w big bagu

No i co przesłanki że bedzie drożeć? Aktualnie pieniedzy brak, kiedy sprzedam zboże nie wiem!, do spłacenia pożyczki z wiosny a nie widzi mi sie zadłużać już na drugi sezon jak pierwszego nie spłaciłem, a byki dopiero na jesień do odstawienia które z resztą też staniały.... Jak i zboże

Edytowane przez livebird

7 godzin temu, Andpol napisał:

Wniosek najpierw muszą zrobić.

7 godzin temu, Freek napisał:

To oni jeszcze wniosków nie zrobili? Aa premier juz się chwali wypłatami. Temu taka cisza w mediach.

5 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Teraz cicho 

Ktoś miał dzwonić do agencji o nawozowe, czekam na info

2 godziny temu, Bartek933 napisał:

A w moim BP jak pytałem przy okazji to niby leżą przyjęte i nie rozpatrzone a jakieś wypłaty co najwcześniej jesienią 

1 godzinę temu, cikenos napisał:

Przyznali komuś dopłaty do nawozów jak tak to jaka stawka?

No, nawozy chyba nie stanieją bo zaczeli płacić dopłaty do nawozów, dzisiaj przyszedł przelew(świętokrzyskie), muszę jeszcze zobaczyć jak oni to przeliczyli.

Edytowane przez jacor73
  • Like 1

1 godzinę temu, toooomaszewski napisał:

Ale  żeby  nie  było  hurrraaa  optymizmu  to  musimy  mieć  świadomość że  taniej  już  było

https://biznes.interia.pl/gieldy/aktualnosci/news-polski-chemiczny-gigant-zawiesza-produkcje,nId,6149768

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...
v