Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2022

superfarmer02

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Świeże INFO! Przed chwilą dojechał do mnie prosto z fabryki Saletrosan 30, zamawiany 2.12.21r. z  AmpolMerol. Rozmawiam z kierowcą i mówi że nierozmie kompletnie czemu jest wielka nagonga na braki nawozów itd, on sam kilka razy w tyg odbiera ten saletrosan 30 i mówi że zakłąd jest nawozu pełem, odbiory są na bierząco bo w kolejce nawet nie musi stać. Co innego z Saletrosanem26, tu stwierdził że musi poczekać na załadunek z 8-10 godz ale też nie ma tragedi. Zgodnie stwierdziliśmy że to wielka propaganda żeby podnieść ceny, on sam też wkórwieony bo nie chce doczekać czasów gdzie chleb będzie po 15zł.

• Like 4

glifosat był czas kilka lat temu żę kosztował 300 zł za 5 l bo wtedy i spadła cena wiec i to spadnie , 

2 godziny temu, matek89121 napisał:

dodrukowanie pieniędzy aby starczyło na socjale dla nierobów to według Cb wcale nie wpływa na najwyższą inflację w europie ?

i tak i nie to nie biedota z socjalu inwestuje w surowce tylko bogaci , tak sobie przejżałem wykresy notowań surowców to wszystko jest na wyskokich poziomach ale do rekordów z przed kilku lat jest jeszcze spora droga 

8 minut temu, miwigos napisał:

Ale jego stosowanie jest w większości niepotrzebne, kiedyś potrafili zniszczyc perz bez glifosatu 

Tak? Jeżdżąc kultywatorem i zbierając potem rozłogi bronami? Dziękuję, nie mam czasu na takie zabawy. Kiedyś bylo kiedyś. Gdyby kiedyś bylo dziś, to ludzie dalej jeździlibi ursusikami i bizonami a nie naszprycowanymi elektroniką maszynami.

12 minut temu, jacor73 napisał:

Tak tak wiem, uprawa ale to też kosztuje PLN i bezcenny czas. Na zakamienionych słabych glebach to niestety bardzo często jest jedyne lekarstwo- przyczyna brak możliwości wykonania głębokiej orki.

Perz zwalczysz w kukurydzy, rzepaku czy strączkach w czym widzisz problem? 

• Like 3

56 minut temu, mysza103 napisał:

Przez to dozbrajanie Ukrainy to póżniej nam się może odbić czkawką , bo tam pewnie wojny nie będzie , a broń zostanie i wówczas Polska według Ukrainy będzie pionkiem w uzbrojeniu , a ukraińcy też sobie jakieś roszczenia wedle niektórych ziem polskich robią 

Ukraińcy kupują ziemię w Polsce. Głównie na Lubelszczyźnie .

https://www.money.pl/gospodarka/nieruchomosci-ukraincy-kupuja-ziemie-w-polsce-glownie-na-lubelszczyznie-6586856087440192a.html

Ukraińcy chcą pół Chełma aż  pod San trochę tego jest .

Amerykańscy Żydzi chcą od Polski zwrotu 230 mld zł .

Ceny nawozów a niech podnoszą za h*ja nie będą kasy napychał komuś zastosuję 150 kg saletry i koniec nawożenia pszenicy 3 tony może urośnie jak będzie cena jak w tym roku po 1284 zł to zarobię na tym + dopłata . A jak będzie cena pszenicy po 800 zł to nie stracę też zarobię na tym .

53 minuty temu, maciej napisał:

to włącz TVN co wy ludzie macie do Polskiej telewizji ... ok kupujcie zagraniczne sprzęty bo są lepsze ale pokaż mi tv która jest lepsza od PL ? oglądasz Tuska i bijesz mu brawo ? może moz masz tylko niemieckie kanały z Merkel ?

naprawdę luzuj majty, patriota jeździłby starym ursusem nie ważne że zagraniczny lepszy, a swoją drogą to ard i zdf od lat mają lepszą jakość i rzetelniejsze informacje o polsce niż jakikolwiek kanał w pl miał, przed erą powszechnego internetu, lepiej nawet było oglądac u nich pogodę planując pracę. wolisz standardy russia today jak widzę?

1 godzinę temu, maciej napisał:

tak samo wysokie ceny drzewa czy to nie sprawka Chin które wszyscy wykupują i gromadzą u siebie łącznie z kukurydzą

a przypomnij mi kto sprzedaje to polskie drewno chińczykom, że nasz przemysł ma problem z dostępnością, czy to aby nie lasy państwowe, którymi rządzi jedyna słuszna partia, to też tuska wina?

1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

ostatnio jakiś facet na fb pisał że wysokie ceny prądu i gazu są z winy pisu bo od 2015r rządzą

a czego nie rozumiesz? to tylko w tvp winien tusk, którego nie ma od 2013 roku w krajowym korycie, btw cały czas miał pis retorykę, że donald nic nie może tusk jest prezydentem europy, a teraz nagle bajki jadą, że powinien pomóc bo może wszystko.

2 godziny temu, Bercik92 napisał:

to wszystko zaczeło się od tzw "pandemi"

to co się dzieje u nas pandemia tylko przyspieszyła, tak byłoby dziadostwo dopiero w połowie 3 kadencji pisu, a tak może jej nie być, chociaż wątpie, prorosyjskość faktyczna władz wyjdzie nam bokiem w końcu PZPR (polska zjednoczona prawica rzeczpospolitej) nazwa zobowiązuje, tyle że wersja obecna 2.0 jest ze 100 razy bardziej pazerna

Do rzeczy, czy ktoś z was przegląda sobie oferty na nawóz co to poszukiwacze jeleni umieszczają na aledrogo? tam to dopiero jest kosmos i saletra po 4,5kpln i mocznik po 6,5kpln za tonę, ciekawe czy ktoś się da złapać

• Like 1

8 minut temu, Tomek90 napisał:

Perz zwalczysz w kukurydzy, rzepaku czy strączkach w czym widzisz problem? 

W jakich strączkach, w łubinie żółtym, albo wąskolistnym? Podaj mi środek dopuszczony do stosowania w łubinie wąskolistnym na jednoliścienne. Rzepaku, kukurydzy nie uprawiam ze względu na rozdrobnienie działek i problem ze zbiorem.

Glifosatu też nie używam w dużych ilościach, raczej okazjonalnie, ale to nie jest powód, żeby się cieszyć jak drożeje

Edytowane przez jacor73

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...
v