Skocz do zawartości

Ceny trzody chlewnej 2022

misio3p

Rekomendowane odpowiedzi

Mała ubojnia  powstała z około 97r. 10szt.

Dziś kierowca mówił że mu za grudzień nie zapłacili brak kasy w firmie. Jeździł kiedyś z pomocnikiem teraz od miesiąca  sam- ponoć miał wypadek i w szpitalu....

Z 3lata temu mieli dwóch kierowców.

Cena przez tel 4,3netto a co będzie to się okaże.

krilan06 napisał:

Próbował ktoś karmić świnie przy tych cenach trocinami 😂 Może świnie się przyzwyczają. A tak na serio ile % grochu można dawać w paszy tucznikom? Mam groch od kolegi i nie wiem ile tego dawać i o ile zmniejszyć udział koncentratu

300 kg na tonę stopniowo oczywiście od 30 kg 150

Koncentrat nie możesz zmniejszyć jedynie soi najlepiej rzepakową śruta uzupełnić bo się aminokwasy bilansuje

https://www.topagrar.pl/articles/zywienie-swin/groch-w-tuczu-swin/

1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Próbował ktoś karmić świnie przy tych cenach trocinami 😂 Może świnie się przyzwyczają. A tak na serio ile % grochu można dawać w paszy tucznikom? Mam groch od kolegi i nie wiem ile tego dawać i o ile zmniejszyć udział koncentratu

Pierwsze podstawowe pytanie ile ten groch ma białka, jeżeli za darmo to można próbować jeżeli kupiony to z ekonomicznego punktu widzenia śliski interes delikatnie to ujmując, wprowadzać stopniowo od kilku % w dawce, w przypadku b. mięsnych świń dokładnie zbilansować aminokwasy inaczej pewny kanibalizm[własne doświadczenia]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez CzarekPolishBeefKręglewscy
      Witam. Nazywam się Cezary i Jestem Przedstawicielem ubojni Polish Beef Kłodzino woj zachodniopomorskie.
      Zajmujemy się skupem bydła na terenie całego kraju jak i woj zachodniopomorskiego.
      prowadzimy również ubój z konieczności ( złamane nogi, Problemy po wycieleniu, i inne)
      mamy własne transporty duże ciężarówki jak i małe busy.
      skupujemy bydło głownie na wbc ale i na żywą wagę jesteśmy w stanie porozmawiać. 
      zapraszam do kontaktu 
      665-190-130
      @cezary-skup@beefklodzino.pl
      ubojnia-1.svg

• Dodaj nową pozycję...
v