Skocz do zawartości

Ceny kukurydzy 2022

danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

gdzie sa te faktury za kukurydze?? 

15 godzin temu, mds212 napisał:

W tym roku kupilem juz 8t z pgg, transport 150 zl od tony

ile masz do kopalni- ode mnie 45 i biora 150..

14 godzin temu, mds212 napisał:

Jakbys czytal regulamin to bys wiedzial ze mozliwe bylo w tym roku kupienie 8t na 1 koncie. Ale lepiej psiac glupoty na af i narzekac

to pisz ze kupowales wtedy gdy nie bylo limitow.

teraz od 2 sesji nie ma wegla tylko groszek workowany-minute-dwie

13 godzin temu, mirekcich napisał:

Wystarczy że tobie zryło beret ...

mistrza nie przeszkoczy...

1 godzinę temu, jacus napisał:

ile masz do kopalni- ode mnie 45 i biora 150..

Do kopalni mam jakies 300km ale osoba co organizuje transport robi listy i zapisuje do pelnej ciezarowki. Wiec znajduje ludzi na 24t powiedzmy, wiec wtedy mu wychodzi 24*150=3600 zl wiec i jemu tez sie to niezle oplaca

ja nie sieje pioneera a nigdy omacnicy nie mialem.. plodozmian robi swoje.

widze ze baory juz nie sieja pioneera- 100 wiecej a na polu tego nie widac. ja  rozne odmiany, aktualnie oseva- plon ladny przy bardzo umiarkowanym nawozeniu-tyle ze ziemia dobra i nigdy nie widziala kukurydzy. 

odmiana to ma trzeciorzedne znaczenie- u nas pola male, na takiej samej ziemi 4-5 roznych dierzawcow ma zasiane, kazda podobna. oprocz tych co oszczedzaja na nawozach. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Minister50
      Witam.Jakiej ceny można się spodziewać za kukurydzę na kieszonkę.Kukurydza ładna 2,5-3 metra wysokości.
  • Dodaj nową pozycję...
v