Skocz do zawartości

Ceny kukurydzy 2022

danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

v11 napisał:

15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Sprzedałem po 1100 ;) I jeszcze na rządową pomoc się załapałem xD 

Kilka ładnych lat już sieję i nigdy nie miałem połamanej kosząc pod koniec listopada ;) 

Sprzedałem po 1400 i dotacja ale nie w tym rzecz .sieję QQ ponad 20 lat monokultura i zawsze było ok -dostałem wycieczkę w trakcie żniw  QQ i pojechałem jak wróciłem był huragan nawet miał imię  ponad 50 000 straty a wycieczka za 20 000 to mi się opłaciło 

Chyba Xawery 

RU bajki juz o UFF nam opowiadałeś 😂

11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Z dodatkami za wilgotność ... Taka cena mnie nie interesuje, zawsze cenę za 30% się podaje ... W zeszłym roku niektóre skupy po 25zł za % dopłacały, to przy 26% z 840 robiło się już 940 ...

To i u mnie po 1090 była ;) Jak znalazłeś taką co 20% miała xD Co było wynikiem nieosiągalnym, bo najsuchsze w okolicy to miały po 26-27% xD 

ja w tamtym roku za 30% 950zł netto oczywiście dostałem 

1 minutę temu, Pajej napisał:

To jak na Podkarpaciu mokra po 350 ciekawe ile transport kosztuje, może warto przewieść 

wątpie mimo , że relatywnie tania wacha, mokra podrożała o 20-40 PLN przy mniej więcej 100 tonach dostawy i tak się zdziwiłem, że cena wzrosła od startowej, no ale kto nie musi to nie sprzedaje tylko w rękaw albo sam suszy czekając na co przyniesie czas

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Minister50
      Witam.Jakiej ceny można się spodziewać za kukurydzę na kieszonkę.Kukurydza ładna 2,5-3 metra wysokości.
  • Dodaj nową pozycję...
v