Skocz do zawartości

Ceny rzepaku 2022

Rekomendowane odpowiedzi

A jak tam w waszych okolicach rzepaki ? 

U mnie jedna plantacja zapowiadała się naprawdę ładnie , ale jak tak obserwuje to jest sporo nie zawiązanych Łuszczyn z końca kwitnienia , chyba zaszkodził mu okresowy brak wody i już nie liczę na jakieś rekordy ...

W dodatku miejscowo przeszedł grad ...

U mnie wygląda też średnio ,gdzie dołki i był zapas wody w marcu ,że mógł wciągać saletrę to bajka  ,a górki rzadki jakiś się zrobił. Zbiornik kombajnu pokaże , ja zawsze liczę na 3 tony , a jak więcej wyjdzie i jeszcze złapać dobrą cenę taką jak w tym roku sprzedałem to już będzie coś.

3 godziny temu, pawlus224 napisał:

A jak tam w waszych okolicach rzepaki ? 

U mnie jedna plantacja zapowiadała się naprawdę ładnie , ale jak tak obserwuje to jest sporo nie zawiązanych Łuszczyn z końca kwitnienia , chyba zaszkodził mu okresowy brak wody i już nie liczę na jakieś rekordy ...

W dodatku miejscowo przeszedł grad ...

Grad czy czerń krzyżowych go bierze? U mnie dodatkowo za***iscie duzo chowa czy. Myślałem że rzepak mi się tak obsypuje bo taki odgłos a to chowcze tak spadają na ziemię, masakra 

Edytowane przez SAUTER

6 godzin temu, kubamako66 napisał:

3 tyś za rzepak w żniwa powinno być bo na nowy sezon będzie go mniej same nasiona średnio 300-600 zł za jednostkę podrożały

Nasiona Dekalbu 1350, nowsze odmiany 1400 minus 150 zł za ilość , według mnie nie wygurowana to cena, dobre 300 zł na hektar, bo jednostką obsiewam 3,8 ha

10 godzin temu, Florek93 napisał:

Ja sieje 100% F2 I się nie czaje, złotówki kut@sy nie zobaczą ode mnie. W tym roku mam z 5 odmian f2 pomieszane i na silnie mozaikowatym polu od 3a do 5 jest zarąbisty raps.

Poprzednie lata też tak siałeś i jakie plony miałeś i czym zaprawiałeś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kowal1108
      Jak w temacie. Jakie są u Was ceny żyta? 
    • Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Dodaj nową pozycję...
v